Evo jedan od mojih recepata:
Svo povrce koje imas u kuci ili kupujes na pijaci (tikvice, paprika raznih boja, ljubicasti kupus, beli i ljubicasti luk, pecurke itd...) poslolis/povegetis u nekoj posudi i dodas kasiku/dve soja sosa, malo soka od limuna. Otavis da se poprime ukusi neko vreme, i sat vremena je dovoljno.
U drugu posudu naseckas pilece belo na kockice i dodas mu malo soli/vegete, kasiku/dve soja sosa, malo limuna nacedis. Otavis da odstoji (najbolje preko nosi, ali ok je i sat vremena da stoji).
Dobro zagrejes tiganj na maksimalo na sa malo ulja, i izgrilujes par minuta pilece belo (ono se brze sprema kada je natopljeno u soja sosu) i njega sklonis iz tiganja. U istu masnocu grilujes povrce na najvecoj vatri, ali gledas da ti se ne raspradne i svo vreme przenja ga okreci. Po ukusu mozes dodati susam, kiriki ili npr indijski orah. Pred kraj grlivoanja povrca dodas i meso koje si predhodno spremili, i jos par minuta ga okreces u tiganju da se sjedine ukusi.
E sad sto se pirinca tice, jedini pravi zakinesku hranu je Basmati pirinac koji je malo skuplji ali ako zelis pravi dozivljaj kineske hrane moras njega da kupis. Kutija sa 4 kesice po 125g kosta oko 300 i nesto dinara, plava kutija je u pitanju i mislim da je marke "Scot" ili tako nesto. On se stavlja u prokljucalu vodu da nabubri u kesi u kojoj se sprema. Pise u u upustvu oko 10-12min, ali ja ga ostavim duze u vodi na laganoj vatri. Bude onako lep. beo, rastresit i veoma ukusan [:osmeh]
Ako ti je suvo mnogo, dodaj soja jos soja sosa ali obavezno probaj da vidis kakvog je ukusa jer ima vise vrsta.
To je odprilike to, tu sam ako imas neko pitanje [:lepota] [:poljubac]
Evo jedan od mojih recepata:
Svo povrce koje imas u kuci ili kupujes na pijaci (tikvice, paprika raznih boja, ljubicasti kupus, beli i ljubicasti luk, pecurke itd...) poslolis/povegetis u nekoj posudi i dodas kasiku/dve soja sosa, malo soka od limuna. Otavis da se poprime ukusi neko vreme, i sat vremena je dovoljno.
U drugu posudu naseckas pilece belo na kockice i dodas mu malo soli/vegete, kasiku/dve soja sosa, malo limuna nacedis. Otavis da odstoji (najbolje preko nosi, ali ok je i sat vremena da stoji).
Dobro zagrejes tiganj na maksimalo na sa malo ulja, i izgrilujes par minuta pilece belo (ono se brze sprema kada je natopljeno u soja sosu) i njega sklonis iz tiganja. U istu masnocu grilujes povrce na najvecoj vatri, ali gledas da ti se ne raspradne i svo vreme przenja ga okreci. Po ukusu mozes dodati susam, kiriki ili npr indijski orah. Pred kraj grlivoanja povrca dodas i meso koje si predhodno spremili, i jos par minuta ga okreces u tiganju da se sjedine ukusi.
E sad sto se pirinca tice, jedini pravi zakinesku hranu je Basmati pirinac koji je malo skuplji ali ako zelis pravi dozivljaj kineske hrane moras njega da kupis. Kutija sa 4 kesice po 125g kosta oko 300 i nesto dinara, plava kutija je u pitanju i mislim da je marke "Scot" ili tako nesto. On se stavlja u prokljucalu vodu da nabubri u kesi u kojoj se sprema. Pise u u upustvu oko 10-12min, ali ja ga ostavim duze u vodi na laganoj vatri. Bude onako lep. beo, rastresit i veoma ukusan [:osmeh]
Ako ti je suvo mnogo, dodaj soja jos soja sosa ali obavezno probaj da vidis kakvog je ukusa jer ima vise vrsta.
To je odprilike to, tu sam ako imas neko pitanje [:lepota] [:poljubac]