Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Ruske kape

Za biskvit: 5 jaja 200 g šećera 3 male šoljice ulja 12 kašika mleka 12 kašika brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Za krem: 500 ml mleka 6 kašika brašna 12 kašika šećera 250 g margarina Još: 200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr Ruske kape in Kolači Aug 4, 2012 0 14,806 Views Podeli: Share on Facebook33Share on Google+1Pin on Pinterest15Tweet about this on Twitter0Email this to someone Ruske kape su vrsta sitnih kolača koji se sreću najviše na slavljima. Predivnog su ukusa, ali za njih je potrebno i malo truda. Ruske kape Potrebno za biskvit: 5 jaja 200 g šećera 3 male šoljice ulja 12 kašika mleka 12 kašika brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Za krem: 500 ml mleka 6 kašika brašna 12 kašika šećera 250 g margarina Još: 200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr Priprema: Biskvit: Ulupati jak šne od belanaca i šećera pa dodati žumanca. Dodati ulje, pa mleko, izmutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa promešati sve varjačom. Peći na 200 stepeni 15-20minuta. Pečen biskvit iseći malom čašicom. Krem: Od mleka odvojiti malo da se razmute brašno i šećer pa ostatak staviti da provri. kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, mešati. ostaviti da se skroz ohladi pa u ohladjeno dodati izmiksiran margarin. Biskvite preseći po sredini pa filovati ovim kremom. namazati okolo svaku sa kremom i uvaljati u kosos. Ogore preliti glazurom. Od ostatka biskvita napravite kuglice. Pomešajte izmrvljen biskvit sa šećerom, sokom od narandže i malo margarina i malo ruma pa pravite kuglice koje možete uvaljati u kokos ili kristal šećer.
2016 03 21
Odlican recept !
2016 03 30