Za biskvit:
5 jaja
200 g šećera
3 male šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za krem:
500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
Još:
200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr
Ruske kape
in Kolači Aug 4, 2012 0 14,806 Views
Podeli: Share on Facebook33Share on Google+1Pin on Pinterest15Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Ruske kape su vrsta sitnih kolača koji se sreću najviše na slavljima. Predivnog su ukusa, ali za njih je potrebno i malo truda.
Ruske kape
Potrebno za biskvit:
5 jaja
200 g šećera
3 male šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za krem:
500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
Još:
200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr
Priprema:
Biskvit: Ulupati jak šne od belanaca i šećera pa dodati žumanca. Dodati ulje, pa mleko, izmutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa promešati sve varjačom.
Peći na 200 stepeni 15-20minuta. Pečen biskvit iseći malom čašicom.
Krem: Od mleka odvojiti malo da se razmute brašno i šećer pa ostatak staviti da provri. kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, mešati. ostaviti da se skroz ohladi pa u ohladjeno dodati izmiksiran margarin.
Biskvite preseći po sredini pa filovati ovim kremom. namazati okolo svaku sa kremom i uvaljati u kosos.
Ogore preliti glazurom.
Od ostatka biskvita napravite kuglice. Pomešajte izmrvljen biskvit sa šećerom, sokom od narandže i malo margarina i malo ruma pa pravite kuglice koje možete uvaljati u kokos ili kristal šećer.
Za biskvit:
5 jaja
200 g šećera
3 male šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za krem:
500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
Još:
200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr
Ruske kape
in Kolači Aug 4, 2012 0 14,806 Views
Podeli: Share on Facebook33Share on Google+1Pin on Pinterest15Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Ruske kape su vrsta sitnih kolača koji se sreću najviše na slavljima. Predivnog su ukusa, ali za njih je potrebno i malo truda.
Ruske kape
Potrebno za biskvit:
5 jaja
200 g šećera
3 male šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za krem:
500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
Još:
200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr
Priprema:
Biskvit: Ulupati jak šne od belanaca i šećera pa dodati žumanca. Dodati ulje, pa mleko, izmutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa promešati sve varjačom.
Peći na 200 stepeni 15-20minuta. Pečen biskvit iseći malom čašicom.
Krem: Od mleka odvojiti malo da se razmute brašno i šećer pa ostatak staviti da provri. kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, mešati. ostaviti da se skroz ohladi pa u ohladjeno dodati izmiksiran margarin.
Biskvite preseći po sredini pa filovati ovim kremom. namazati okolo svaku sa kremom i uvaljati u kosos.
Ogore preliti glazurom.
Od ostatka biskvita napravite kuglice. Pomešajte izmrvljen biskvit sa šećerom, sokom od narandže i malo margarina i malo ruma pa pravite kuglice koje možete uvaljati u kokos ili kristal šećer.