Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Domacice,ima li vas?

Podelite sa mnom neki jednostavan recept za jelo sa belim mesom ... Nesto sto moze sigurno da uspe,i moze da se servira za veceru osobi koja prvi put dolazi kod mene (jelo za 2 osobe) :)
2016 09 26
Belo meso punjeno kackavaljem i rolovanom slaninom. Standarno meso iscukas narendas kavkavalja, zavijes, obmotas slaninu oko njega i isprzis. Napravis neki fin lagani preliv za to. Preliv tipa casa pavlake proprzena sa 3-4 trouglica zdenkee i malo seckanog persunaa. Nadam se da ti odgovara ovako nesto. :)
2016 09 26
Deluje ukusno :")
2016 09 26
Belo meso uvaljaš u krem supu(u prah) , dodaš krompiriće i ostatke krem supe pomešaš sa pavlakom za kuvanje , zalijes preko i zapržiš u rerni ...
2016 09 27
Ili jednostavno posolis i uvaljas u kikiriki ili susam, moze i oba, pa na kraju ukrasis kackavaljem odozgo, koji se otopi na vrucem mesu. Najjednostavnija varijanta. Ako zelis preliv, mozes pavlaku za kuvanje da iskoristis (a mozes i kiselu) tako sto ces sipati u posudu gde se meso przilo, otprilike par kasika, da baci jedan kljuc i odmah sklonis, pa sipas preko mesa, gledala si sigurno kako to rade u emisijama, budi kreativna ;)
2016 09 27
Uprzis slaninu na malo ulja,oko 300 g, jedno belo meso na kockice iseces i uprzis nakon sto si zavrsila sa slaninom.Kad uprzis slaninu i pilece belo,izrucis u vatrostalnu ciniju.Onda prodinstas jedno pakovanje sampinjona i to izrucis (naravno so,vegeta u mesu i pecurkama). Jednu pavlaku i malo vode,kasiku prasno izmutis viljuskom i prelijes preko ovoga i peces dok ne porumeni.
2016 10 01