Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Velika dilema, farbanje kose? :o

Okej, već duuugo vremena (oko nekih sedam godina) se farbam u plavo, naravno...kosa mi se skroz izlomila i kao da više neće da raste. Eh sad, to nije jedini razlog zbog kojeg bih se vratila u braon...kao i svaka žena koja prolazi kroz raskid tako bih i ja promenila boju kose. :D Bukvalno sam zaboravila kako izgledam sa svojom prirodnom bojom kose (koja je baaaaš tamno braon) a ja imam dosta svetlu put i plavo/zelene oči. Gledala sam one podtonove kože i imam kao topao podton, što kontam da bi bilo okej za neku čokoladnu braon. Šta mislite da bi oporavilo kosu? Ja bih taaako volela da imam dugačku kosu a ona neće preko ramena...pa neće. :( Vratila bih se i u braon ako treba (samo da poraste) ali se baaaš bojim kako će mi stajati. >.<
2017 04 06
Meni je suvu izlomljenu(izlazak iz crne posle 6 godina=uzas) kosu oporavila kallos maska od borivnice(ta je za hemijski tretiranu) a sto se boje tice mozda bi bilo dobro da okacis sliku da te vidimo da lakse predlozimo :)
2017 04 06
Moja je veoma hemijski tretirana. :D Jaoo, gde da nabavim tu masku? I koliko je? Hvaala ti!
2017 04 06
> CocoNS: > Moja je veoma hemijski tretirana. :D > Jaoo, gde da nabavim tu masku? > I koliko je? > Hvaala ti! Na kvantasu ti je najjeftinija,treba da ima i na futoskoj...manje od 300 din je kg,ja sam stavljala svaki put kad perem kosu(svaki dan uglavnom) po preporuci frizera i super mi je bila...ako ti kosa bude cudna posle prvog pranja(meni se sa nekim kallos maskama desavalo,ne sa svim) to je sa njihovim maskama normalno dok se kosa malo navikne,posle 2 3 ce biti super :)
2017 04 06
> pikiatora: > > CocoNS: > > Moja je veoma hemijski tretirana. :D > > Jaoo, gde da nabavim tu masku? > > I koliko je? > > Hvaala ti! > Na kvantasu ti je najjeftinija,treba da ima i na futoskoj...manje od 300 din je kg,ja sam stavljala svaki put kad perem kosu(svaki dan uglavnom) po preporuci frizera i super mi je bila...ako ti kosa bude cudna posle prvog pranja(meni se sa nekim kallos maskama desavalo,ne sa svim) to je sa njihovim maskama normalno dok se kosa malo navikne,posle 2 3 ce biti super :) Nema na cemu,nadam se da ce pomoci :)
2017 04 06
Potražićuu na futoškoj (ako nema tamo, šta ću, moram do kvantaša) hvaaala ti mnogo! :")
2017 04 06
Nadji Serical pakovanja za kosu - Latte plavu, ili Keratin kozu. One ce tvojoj kosi dati hidratacije. Slicno kallos dobijes oko kilogram proizvoda a ako trazis po pijacama (ima po raznim pijacama) one su izmedju 350 i 450. Vise od toga nemoj da dajes jer mozes za manje da nadjes.
2017 04 06
Ukoliko si se bas naumila da pazis kosu uzmi i aminokeratin masku od selective (nju mozes naci u planet hair prodavnicama), ona je skuplja, dobijes 300ml za oko 1100 dinara. Doduse ovu masku ces stavljati u mnogo manjim kolicinama i mnogo ce ti duze trajati ako koristis zajedno sa serical pakovanjima. Prica ti devojka duge blajhane kose kojoj je ista meksa od prosecne devojke. :D
2017 04 06
E da, maske za kosu ne stavljaj na teme nikako, one se stavljaju na duzinu kose do usiju. Sto se tice toga koliko dugo da ih drzis nemoj se pridrzavati onih upustva nikad, drzi sto duze mozes, ja sa svojom prespavam, pricam o sercial, dok za aminokeratin mozes duze od onih 15 minuta sto pise samo pazi da ti se ne ukruti kosa (meni se licno nikad nije desilo, a ja svoju drzim pola sata, ali sam cula da se treba paziti tog ukrucivanja kose).
2017 04 06
Mozda je i do sampona? Probaj da promenis sampon. Ne znam da li si znala ali kosu ne treba samponirati uopste celom duzinom, vec je teme sasvim dovoljno, cak i kad stavis ove maske, njih voda sama sasvim dobro ispere.
2017 04 06
Ja sam plavusa i koristim jako svetle tonove skoro bele jako agresivne farbe...jedino sto meni pomogne je kombinacija u 250 ml baby sampona sipas pantenol flasica od 50ml trecinu,ad kapi 10 ml i kapi koprive flasica od 30 ml trecinu i sa tim peri kosu meni jako pomaze kosa raste kao trava i posle svakog farbanja je preporodi kombinacija kosta oko 1000 din.ali vredi...pogotovo ako se ofarbas u prirodnu boju pa neces morati tako cesto da farbas izrastak..inace ja se farbam svaki mesec 😊😊😊 a inace sam prirodno plava samo tamnije ja volim da izvucem skoro belu boju..
2017 04 06
Ja samo da pohvalim devojku sa dugom, mekom, BLAJHANOM kosom! :D Meni je prirodna (imam 25god), par sedih trpim već godinama tešeći se kako će da mi kosa poraste do struka samo zato što je nefabram, a ona već 15 god ISTE dužine :s Sledeće nedelje idem da izvučem neke pramenove, po preporuci frizera samo "sunce u kosi" i zvanično odustajem od sna da imam duuuugu kosu. Odoh u mali off, ali teme o kosi su moja opsesija :")
2017 04 06
Hvala Majo :*
2017 04 06
Coco što se tiče sviđanja boje možeš da probaš kolor šampon pre pravog farbanja da vidiš da li će ti se svideti, pa će se svakako isprati. :")
2017 04 06
Preporučujem ti da odeš kod dobrog frizera i tražiš da ti na kosu stavi Olaplex i onda je ofarbaj u bilo koju boju koja ti se dopada. To će te koštati dodatnih 3000din otprilike, ali će ti kosa biti kao nova :)
2017 04 06
1 2