Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Emancipovanje izvesnih clanica o razmenama

Pretpostavljam da je ova tema "izlizana", no sve vise nalecem na te "slucajeve" "na pitanja o razmeni ne odgovaram" puf zatvaram profil, ne interesujes me, idem dalje, radije cu i kupiti stvar od nekog ko je otvoren za sve opcije. Ovo je dakle drage dame sajt za RAZMENU, KUPOVINU I PRODAJU i nije prestrasno kad Vas neko pita, narocito kada nemate izrazen stav o tome. Pitala sam se zasto me pojedine clanice bojazljivo upitaju za razmenu i kontam one su naletale ili na odbijanje ili introvertne persone, koje ne umeju da odgovore sa "hvala ne". Kao pravnik uputicu Vas, trampa je bila osnovni oblik robne razmene dobara, meni treba ovo, tebi ono, svi siti i zadovoljni, sa novcem se pojavljuju gomilanja. Sigurna sam da doticne koje se toliko groze razmena sve recimo voze nove automobile! Kao izuzetke prihvatam one koji se inace bave prodajom nove ili polovne odece pa su u ovome videle nacin za reklamiranje. Reciklaza drage moje, globalni fenomen 😉
2018 06 24
Pa bravo!
2018 06 24
Vala svaka ti na mestu 👏👏👏😉
2018 06 24
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2018 06 24
Ali ja vama ne mogu da objasnim koliko ja volim razmene 😂😂 Meni je to pregenijalno. Npr. Ja sam smrsala, sve mi visi. Pola ormana sam zamenila s jednom zenicom koja se malo ugojila. Ne znam zasto se neke clanice vredjaju. Stvarno mi to nije jasno. Ako vas zanimaju zamene- imaju grupe na fbu gde niko ne koluta ocima.
2018 06 24
Podržavam, bravo 👏👏👏
2018 06 24
I ja obozavam razmene, toliko sam divnih saradnji imala na taj nacin, super devojke upoznala na taj nacin, mnogo mi je lakse nego da izmisljam neke cene i na kraju mi je draze da poklonim nego prodam za bukvalno dve pakle cigara, hocu reci mnogo vise na vrednosti dobija stvar nego li za novac. Vise me iritira taj stav ili nemanje istog u postavkama, a onda nista i kada pitate ignore, mene licno to ne dotice previse, jasan mi je taj nivo ljudi generalno, ali mi je bukvalno zao zenica koje se meni javljaju, ima onih koje su sramezljive i tesko im pada to "odbjanje". Nije ni moranje, i sama nisam uspela da izadjem u susret par puta uz sav trud, ali hajmo to moze na fin nacin, da se neko ko nas je nesto upitao ne oseti ruzno.
2018 06 24
Moj globalni fenomen je da sam kupoholičarenjem ( i ne samo ja već svi ukućani) prepunila plakare , silne pare skuckala u stvari koje ne stižem da nosim ...I zato sam tu. Da se rešim toga i bar malo povratim uloženo. Vrlo rado bih se menjala ali mi ne trebaju krpice , tj retko šta da stvarno treba meni i mojoj porodici, ali to što mi treba niko i ne nudi za razmenu. Iili u razmeni precenjuju svoje, a ja sam spustila cene do dna . Pa za jednu njihovu traže mojih pet. Jesam ,menjala sam se i sad bih isto za ono što želim ( dobar orig. parfem, knjiga , nešto od obuće, neki unikatan nakit ...) ali moram masu stvari da iselim iz plakara tj da prodam bar 10-15 stvarčica da bih unela jednu iz razmene ili kupovine .Nikako drugačije. Inače moram da tražim veći životni prostor, veću kuću, veći garderober , veću sposobnost da nosim sve što imam , a ne da vrtim 5-6 omiljenih kombinacija.. :D I da prestanem da kupujem sve što mi se svidi. I da tome naučim i muža i moju odraslu decu.. :) Moj izgovor da ne pušim, ne šminkam se, malo jedem , pijem samo vodu, vozim bicikl , rekreiram se za dž kod kuće... pa mogu da kupujem stvarčice , knjige i parfeme se pretvorio u prepune plakare. :( Mislim da većina ima sličan problem, osim onih koji baš prodaju stvari koje nabavljaju (nove- polovne) i preprodaju ovde. Oni baš nikako neće ni pristati na razmene . I zabole ih uvo za reciklažu , ekologiju i sve te priče ako su tu samo zbog zarade. To je sva mudrost . ;)
2018 06 24
Bravo!!!
2018 06 24
> Maculi: > Moj globalni fenomen je da sam kupoholičarenjem ( i ne samo ja već svi ukućani) prepunila plakare , silne pare skuckala u stvari koje ne stižem da nosim ...I zato sam tu. > Da se rešim toga i bar malo povratim uloženo. > Vrlo rado bih se menjala ali mi ne trebaju krpice , tj retko šta da stvarno treba meni i mojoj porodici, ali to što mi treba niko i ne nudi za razmenu. Iili u razmeni precenjuju svoje, a ja sam spustila cene do dna . Pa za jednu njihovu traže mojih pet. > Jesam ,menjala sam se i sad bih isto za ono što želim ( dobar orig. parfem, knjiga , nešto od obuće, neki unikatan nakit ...) ali moram masu stvari da iselim iz plakara tj da prodam bar 10-15 stvarčica da bih unela jednu iz razmene ili kupovine .Nikako drugačije. > Inače moram da tražim veći životni prostor, veću kuću, veći garderober , veću sposobnost da nosim sve što imam , a ne da vrtim 5-6 omiljenih kombinacija.. :D I da prestanem da kupujem sve što mi se svidi. I da tome naučim i muža i moju odraslu decu.. :) > Moj izgovor da ne pušim, ne šminkam se, malo jedem , pijem samo vodu, vozim bicikl , rekreiram se za dž kod kuće... pa mogu da kupujem stvarčice , knjige i parfeme se pretvorio u prepune plakare. :( > Mislim da većina ima sličan problem, osim onih koji baš prodaju stvari koje nabavljaju (nove- polovne) i preprodaju ovde. > Oni baš nikako neće ni pristati na razmene . I zabole ih uvo za reciklažu , ekologiju i sve te priče ako su tu samo zbog zarade. To je sva mudrost . > ;) Pa bas je u tome fora i super je da postoji ovakva mogucnost, nego taj stav prezira i iskljucivost meni smeta, nikad ne znas na sta tacno mozes da "naletis", pa cak i kad je to radost nekog drugog za svarcicu, ej za materiju, a ti si nekog usrecio. Poklonila sam mislim tri puta ovoliko stvari kojih imam na profilu svojim bliskim osobama, dok to nekako nije pocelo da se "podrazumeva", pa i sada vrlo cesto pribegnem stavu ma usreci nekog, em to stoji, em je stvar, pokazi da moze 😊
2018 06 24
LunaLuBeka, ovaj deo "poklonila sam mislim tri puta ovoliko stvari kojih imam na profilu svojim bliskim osobama, dok to nekako nije pocelo da se "podrazumeva"" sam i ja nedavno dozivela, pa sam ih stavila na stand by i okrenula se ovom sajtu :)
2018 06 25
> MinaMasa: > LunaLuBeka, ovaj deo "poklonila sam mislim tri puta ovoliko stvari kojih imam na profilu svojim bliskim osobama, dok to nekako nije pocelo da se "podrazumeva"" sam i ja nedavno dozivela, pa sam ih stavila na stand by i okrenula se ovom sajtu :) Uuuu, da i ima smisla ,sad nekako gledaju kako da "uzvrate", bitno mi je da razmisle o tome 😉
2018 06 25
I to sto ca da razmisle, bice kratka veka, nazalost :) Ali, dobro, naici ce ovde neke fine clanice koje ce vise uzivati u tim stvarima :)
2018 06 25
Lično , moje iskustvo : poklanjam , najviše deci i poklonila sam sve živo od njihovih malih stvari pa sve do pubertetskih, od igračaka , krevetića do obuće i odeće i to nešto prijateljima a većinu deci socijalno ugroženoj gde sam dobro proverila šta kome treba i gde to ide ( radim u školi a u Crvenom krstu sam decenijama bila aktivna ..) . Poklanjala sam sijamske , čistokrvne mačiće , prijateljima i putem oglasa , dok je naša sijamka bila živa i imala male. Kasnije sam na netu nalazila ljude kojima su ti mačići prodati . :,'( :,'( :,'( :,'( Srećom , prijatelji i dalje brinu o njima. Poklanjala sam i štence haskija jer je naša kuca imala dva legla i prvo je poklonjeno i opet ista slika , dva šteneta preprodata , net je čudo , sve se otkrije. Od onda ništa više ne poklanjam ! Stavim simboličnu cenu , mnogostruko manju nego što sam neku stvar platila + u paket stavim poklon , bar kafu , ako nemam vremena da izronim neku stvačicu i stavim u paket ili ako ću poskupeti tim činom poštarinu. A poklonila sam brdo stvari tako , baš ovde , na Limundu , svuda .. I definitivno NIŠTA više ne poklanjam , samo tako. Staviću 100-200 din za dž, ali ću znati da kad neko plati tu simboliku , umeće da ceni još jednu dodatnu stvar u paketu , moju pažnju i usmerenost na to da želim da obradujem nekog sitnicom, a ne da razmišljam da li će uopšte platiti poštarinu i preuzeti , ni hvala neće reći.. Meni ne treba protivusluga nikada a isto se radujem sitnici plus u nekom paketu. :) Eto to je moj stav i ovako matora , s mojih 55 , od principa i nekih usađenih porodičnih vaspitnih stavova ne odstupam. :") :") :") ps Mace sam sterilisala . :) Svi zadovoljni. :)
2018 06 25
Maculi, dusa zaboli kad se procita ovako nesto o zivotinjama...
2018 06 25
1 2