Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Posta aplikacija

Drage zene, kako funkcionise post expres preko aplikacije? Vidim da se popune podaci, ali kako da znam masu paketa? I da li postar zaista dodje po paket taj dan i da li ta usluga dodatno kosta sto je on dosao da preuzme paket na kucnu adresu? Uvek sam isla u postu i cekala, pa me zanima i ovaj nacin ukoliko nekada ne mogu do poste..
2018 07 19
Ja sam je koristila,ali sa naznakom da cu ja predati paket u pošti što i naznačite prilikom popunjavanja, mnogo je brže jer na šalteru samo odštampaju podatke,a paket izmere i upišu tačnu gramažu. Nisam sigurna kako to funkcioniše kad kurir dođe da preuzme, ali mislim da se ne placa dodatno jer i sad imate opciju da zakažete telefonom kurira da dođe po pošiljku. Meni inače odgovara više da sama odnesem.
2018 07 19
Ja koristim od kako se pojavila, i jako dobra stvar. Postar dodje na kucnu adresu po paket. Nista dodatno ne naplacuje se. Na paket zalepim ID broj koji dobijem posle popunjavanja podataka u aplikaciji. I onda mi postar posalje SMS sa brojem posiljke, kada preda u posti.
2018 07 19
A kako ga zalepis, odstampas negde ili kako?😊 Ti stavis u svoju kesu i zatvoris ili? I jel dodje posyar u toku istog dana, probala bih sutra da tako posaljem paket da devojci stigne u subotu 😊
2018 07 19
Ja je koristim isto. Popunim sve, izmerim na kuhinjskoj vagi :D Dodje kurir preuzme i odnese. S time da je on meni ostavio da imam i kese i adresnice i pe brojeve pa mi samo potpise i da moj primerak i gotovo :D
2018 07 19
Ok, probacu sutra pa vam javljam i svoje iskustvo i da li sam se snasla uopste 😊
2018 07 20
DesireMe, Slobodno od kurira koji bude došao traži uputnice-adresnice, nalepnice sa PE brojevima, kese ili tzv. "džepove" (nalepnice koje zalepiš na paket i tu ubaćiš popunjenu adresnicu), daće ti jer je sve to besplatno. Kada spakuješ paket, prvo ispuni adresnicu, upiši PE broj sa nalepnice i onda jedan primerak (onaj poslednji) možeš i sama sebi odmah ostaviti upravo zbog PE broja jer pečat od kurira svakako ne dobijaš na adresnici, staviš dva primerka adresnice u tzv. "džep" i sa strane zalepiš PE broj. Zatim popuniš isto na app Postexpresa (samo bez PE broja, naravno) jer nekada kurir zna da dođe već nakon 15ak min od popunjavanja, a nekada kasnije, a težinu nikada ne možeš tačno navesti, uvek napišeš odprilike- vidiš i sama ako ima do 0,500gr upiši 0,350gr ili ako ima preko upiši 0,850gr... Na kraju popunjavanja u app dobijaš ID broj koji eto za svaki slučaj upiši na neki papir- meni to nikada nisu tražili, ali možda neki kuriri traže. Znam da ovako sada možda deluje komplikovano, ali zaista uopšte nije- sve završiš u roku od 5 minuta. ;) Srećno sa slanjem! :)
2018 07 20
A kako upisujem grame ako mi je dato samo kg a nema zarez? Joj al sam glupa 😂 ja sam napisala 0150 kao 150 g.. Ali mi je onda iskocilo nesto maximum je bla bla..
2018 07 20
> DesireMe: > A kako upisujem grame ako mi je dato samo kg a nema zarez? Joj al sam glupa 😂 ja sam napisala 0150 kao 150 g.. Ali mi je onda iskocilo nesto maximum je bla bla.. I pišeš ovako: za npr. 150gr ukucaj 0.150, za 1,5kg ukucaj 1.500, znači uvek moraš imati tri cifre kod gramaže i posle prvog broja moraš staviti tačku, dakle za 150gr kucaj baš ovako: 0.150
2018 07 20
Mene zanima da li je to samo za veće gradove? Ili i za manja sela. Meni bi baš to odgovoralo, jer mi je pošta baš daleko :D
2018 07 20
Hvala Lady, uradila sam tako,ali covek kada je dosao po paket i ja mu dala ID broj, rekao je da mu ne treba i me znaci i morala sam sve svoje podatke i od clanice kojoj saljem da diktiram ma sve kao u posti, zatekao me, pa nisam imala pripremljeno,pa dok sam usla na sajt da njene lepo procitam.. Zablokirali smo saobracaj, a pritom sam zaustavila sve poslove u kuci da cekam njega.. On mi je rekao da su njemu rekli samo da dodje na moju adresu i to je sve.. Vrlo cudno.
2018 07 20
Čudi me da je tako DesireMe, jer čim si imala taj ID broj znači da su podaci ušli u sistem Postexpresa, tj. Pošte. Ko zna po kom principu tamo rade, ovde kod mene (Vinča-Grocka) samo popunim tako kako sam ti napisala, imam sve od uputnica preko PE brojeva do kesa i "džepova" kod sebe, i kuriri samo dođu i uzmu pakete, i to je sve. Nikada nisam imala takav da kažemo problem kao ti danas, baš bezveze.... Za ubuduće se raspitaj u pošti u koju redovno ideš kako i šta da bi znala da li ti se uopšte za ubuduće isplati da na takav način šalješ pakete, ili da odeš ipak u poštu pošto mi iz ovoga što si napisala deluje da ti je jednostavnije da odeš do pošte i pošalješ.
2018 07 20
I ja sam se bas zacudila, cak sam i njemu rekla da sam onda mogla u postu otici..
2018 07 20
> BALMAIN: > Mene zanima da li je to samo za veće gradove? Ili i za manja sela. Meni bi baš to odgovoralo, jer mi je pošta baš daleko :D Mislim da je za gradove, ali svakako pitajte kod Vas u pošti i oni će Vam reći da li u Vašem mestu postoji ova vrsta usluge.
2018 07 20
> DesireMe: > I ja sam se bas zacudila, cak sam i njemu rekla da sam onda mogla u postu otici.. Vidim sada da si iz Beograda, tako da me sada još više čudi... Svakako pitaj u pošti iz koje šalješ pakete i oni će ti najbolje reći, ili ukoliko postoji drugi kurir koji ti donosi pakete pitaj njega jer nekada neki kuriri nisu baš nešto ažurni, a neki jesu. Ovi ovde kod nas (njih dvoje) rade Boleč, Ritopek, Begaljicu, Leštane, Vinču i jedan deo Kaluđerice, pa eto opet sve stignu i fino su i ljubazni baš, ažurni i super rade svoj posao.
2018 07 20
1 2