Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Dobar telefon?

Da li u životu postoji dobar telefon, koji po isteku ugovorene obeveze od dve godine, neće imati milion bagova i biti potpuno neupotrebljiv? Do sada sam koristila Telenor telefone i usluge, konkretno Samsung Galaxy J3 i već bi trebalo da kupim novi (po hiljaditi put). Činjenica je da se tehnika i tehnologija rapidnom brzinom razvijaju, pa i novi telefoni brzo zamenjuju stare modele i programska rešenja ali volela bih da imam neki bolji model koji bi trajao barem 4-5 god. Kakvi su telefoni koji se kupe van Telenora i bez ugovoreno obaveze? Da li imate neku informaciju ili iskustvo? Puno bi mi značilo. Unapred hvala! <3 <3 <3
2020 10 30
Kad sam se zaposlila prvi put u firmi, ono - stalan posao i to, posle fakulteta, resila sam da vise ne uzimam nista preko ugovorne obaveze sto se telefona tice. Vecina tih telefona su fabricki neispravne i prava je sreca naici na seriju koju prodaju a da je ispravna. Nijedan nije uspeo duze od godinu dana da mi prezivi. Otisla sam u Balkansku da pogledam Xiaomi telefone u onim prodavnicama telefona, nasla sam najjeftiniju i tamo uzela tada model koji je bio najpopularniji tog brenda - Xiaomi Redmi 5 Plus, kostao je 19.500 iliti nekih 165e. Garancija je na 6 meseci samo, ali nije mi ni trebala jer evo telefon imam skoro 2.5 godine. Pao je odmah posle 2 nedelje od kupovine, polomila sam donji deo ekrana, zatim sam se te zime okliznula na led i nabila telefon na beton i malo se ulubio na poledjini - medjutim, telefon nije ni maknuo! Evo tek sad posle 2.5 godine zakuca tu i tamo, donji deo ekrana gde je polomljen je poceo malo da lapi - ne reaguju uvek senzori, baterija traje krace nego sto je trajala (punim na svakih dan i po umesto 2-2.5 dana) ali telefon je BOMBON! Svima sam preporucila Xiaomi telefone, decko je kupio i jos sigurno 3-4 prijatelja i svi su jako zadovoljni jer odnos cene i kvaliteta je fantastican. Tako da, koji god telefon da Vas zanima - pogledajte u tim radnjama u Balkanskoj, ima jedna koja reze sa cenama ali ostale 3-4 radnje imaju povoljne cene, tj. najpovoljnije u gradu. Cene mozete uporediti na sajtu: https://www.mobilnisvet.com/ , ovde nadjite model koji Vas zanima i izbacice Vam cene po radnjama. Primetecete koliko su skuplji telefoni u radnjama poput Gigatrona i WinWin-a, a o mobilnim operaterima ni da ne govorim. Telefoni tesko mogu duze od 3 godine da traju generalno, cak i da ih cuvate ali moze se desiti, ja iskreno nisam merodavna jer sam stetocina :) tako da Vam je ovo topli savet s moje strane
2020 10 30
Svetlana, puno hvala na informacijama. Pogledaću Vašu preporuku i najverovatnije kupiti telefon bez ugovorene obaveze. Nekako se spasim jednog baga, ali odmah sledi drugi, treći...Utrošim silno vreme dok telefon vratim u život. Moj trenutno aktuelni Samsung je star 2,5 god. i izgleda kao da je upravo izašao iz radnje. Međutim...
2020 10 30
Svaka cast! Ja sam uvek bila talicna za krsenje mobilnih telefona, tako da cinjenica da koristim isti telefon 2.5 godine sa minimalnim "bagovima" je meni, iskreno, pravo cudo 😂 u tom slucaju sam sigurna da ce Vam trajati duze telefon, zaista su ti telefoni iz Balkanske boljeg kvaliteta. Ne znam odakle uvoze - vrlo moguce iz Madjarske, ono u sta sam sigurna jeste da nisu sigurno pravljeni za nase jadno trziste i za masovnu ugovornu prodaju kao krsevi iz Vipa, gde sam ja uzimala telefone. I kao sto spomenuh, imam mala zakucavanja prouzrokovana fizickim ostecenjima. Nikakvi bagovi aplikacija ili zamrzavanja niti ista slicno. Ako gledate telefon koji ce dugo da radi, topli savet je da uzmete neki sa sto vecom RAM memorijom - minimum 3GB RAM memorije. Moj ima 4GB i radi vrhunski 😃 U toj prvoj firmi sam radila kao tester na mobilnim aplikacijama i znam da sam sefa ubedila da mi nabavi za tim neke nove modele telefona a da nisu preko ugovorne obaveze, uzimano je isto iz tih radnji - narocito ajfoni, tada je izasao iPhone X koji je u zvanicnim radnjama bio 1100e a oni su platili 800-850e. Svi ti telefoni su akani i maltretirani od testiranja i rade i dan-danas kao sat, shodno svojim mogucnostima i specifikacijama jel'te 😃
2020 10 30
Svetlana, rekli ste mi baš ono što me najviše interesuje. Dakle, treba mi telefon koji će imati 3-4GB rama i mogućnost pravljenja dobre fotografije i noću. Pitam se kakvi su telefoni kupljeni u inostranstvu (Nemačkoj, Francuskoj, Italiji)? Npr.imam već više od 15 godina Moulinex multipraktik, made in France, kojim cedim citruse, pravim šejkove, razna testa, smesu za burgere i još dosta toga i radi kao sat! A slični aparati koje sam kupila na našem tržištu, jako brzo su prestajali da rade. Devojke, dajte još neku informaciju o telefonima, ukoliko imate.
2020 10 30
Mnogo kvalitetniji i cesto jeftiniji, zavisno od brenda; to Vam sigurno jos neke clanice ovde mogu potvrditi. Jedna clanica je u drugoj temi, vezano za iPhone - spomenula da je skoro kupila najnoviji model za 100e nize u Svajcarskoj. Tako da su Vam telefoni iz inostranstva svakako bolja opcija. Iskrena da budem, ne znam koji sad telefoni imaju dobre nocne kamere al znam da ih proizvode u zadnje vreme dosta, moja kamera je solidna uvece ali je model svakako "zastareo", sad ima mnogo boljih modela sa izostrenijom slikom. Pronacicete sigurno te informacije na internetu ako proguglate :)
2020 10 30
Hvala :) :) :)
2020 10 30
Ja 4 godine imam fon i radi okej. Tek mi je nakon sto mi je par puta nesrecno pao plastika sa strane koja sluzi da zakljuca ekran otisla. Nije kupljen preko operatera i u znj radnjama i evo jos uvek gledam koji cu uzeti i da li da uzimam ovde ili da mi drugar kupi u Svajcarskoj pa posalje.
2020 10 30
> Esprit21: > Ja 4 godine imam fon i radi okej. Tek mi je nakon sto mi je par puta nesrecno pao plastika sa strane koja sluzi da zakljuca ekran otisla. Nije kupljen preko garancije i evo jos uvek gledam koji cu uzeti i da li da uzimam ovde ili da mi drugar kupi u Svajcarskoj pa posalje. Sjajno, a na kom tržištu je kupljen taj telefon? Prvi put čujem da traje 4 godine.
2020 10 30
Sve zavisi šta tražite za svoj novac i koliko možete da platite. Potpuno se slažem sa Svetlanom, imala sam različite telefone a ovaj Xiaomi me oduševljava odnosom cene i kvaliteta. Čak mi se i muž koji je uvek za Samsung slaže. 😆😆😆
2020 10 30
> ShopingBeograd: > > Esprit21: > > Ja 4 godine imam fon i radi okej. Tek mi je nakon sto mi je par puta nesrecno pao plastika sa strane koja sluzi da zakljuca ekran otisla. Nije kupljen preko garancije i evo jos uvek gledam koji cu uzeti i da li da uzimam ovde ili da mi drugar kupi u Svajcarskoj pa posalje. > Sjajno, a na kom tržištu je kupljen taj telefon? > Prvi put čujem da traje 4 godine. Kupljen kod nas u oficijelnoj Samsung prodavnici. Stvarno je super radio, ali vreme je da menjam. Jednom sam se opekla i uzela preko operatera i to nikad vise.
2020 10 30
> AppleRed: > Sve zavisi šta tražite za svoj novac i koliko možete da platite. > Potpuno se slažem sa Svetlanom, imala sam različite telefone a ovaj Xiaomi me oduševljava odnosom cene i kvaliteta. Čak mi se i muž koji je uvek za Samsung slaže. 😆😆😆 Apple, dala bih i veću sumu za telefon, samo da traje bar neko duže vreme. Izgleda da je taj Xiaomi kec u rukavu.
2020 10 30
Zato sto Kinezi to odrade istog kvaliteta za mnogo manje pare x-) :P
2020 10 30
Moj isto dve godine, bez ogrebotine, bez ikakvih problema. Kupila na KP za 170€. Za 200€ trenutno se može kupiti mnogo bolji. Naravno kamera nije kao na Samsung ali ni cena nije ista.
2020 10 30
Uglavnom netačno... radila sam 6 godina sa telefonima i nakon svega mogu reći - ili Samsung ili Ipone. Oni koji čuvaju telefon i koji ga ne menjaju često, Iphone. Za ostale, android telefoni. Što se Samsung telefona tiče, postoje kategorije - J, A i S. Na papiru xiaomi može biti bolji, jači, brži (sns 🤣), a u praksi... softver sa tim gB, interna, radna, procesor - stvarima je najbitniji. Jeste da je gore pomenuti Sams.... skup i jeste da 30% plaćamo ime, ali... Što se tiče toga da su telefoni koji su kupljeni preko paketa lošiji, nije tačno. Isto je. Proizvođač pusti neku seriju. Postoji za različita tržišta. Neka ne valja. Puste je kod nas (npr). Tehnomanija, Gagtron, Win win (vuč vuč), mts, telenor, vip - apsolutno je isto. Dođeš u Telenor, uzmeš telefon, ne radi posle par meseci, reklamiraš ga, nakon nekoliko reklamacija oni ga zamene što je jako važno NE MENJAJU TELEFONE MOBILNI OPERATERI već ovlašćeni servisi koji, normalno, gledaju da prođu najjeftinije, zamene aparat....i šta mislite da se sa tim aparatom radi? "Prepakuju" ga u drugi aparat. Tako da, mi imamo u suštini neke prepakovane aparate, ali nas garancija štiti donekle. Ja koristim Samsung s10 i neću ga menjati sigurno naredne 2 godine jer neću imati razloga. Lično, Iph ne volim, ali, da ne menjam telefone često, uzela bih Xs ili Xs max i bila bih mirna slsdećih 5 godina sigurno.
2020 10 30
1 2