Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Poremećaj menstrualnog ciklusa

Ženkice, da li vam se dešavalo da vam ciklus izostane par meseci? 2,3 meseca bez ciklusa. Ginekološki pregled i uz uredan. Ginekolog kaže da je sve ok. i da čekamo.... Imate li Iskustva sa ovom pojavom?
2020 11 27
Da. Pre oko 4 godine sam bila poprilično bolesna, imala sam temperaturu skoro 40. U jednom mesecu, u razmaku od 14 dana sam imala dva ciklusa s tim da meni ciklus traje 7-8 dana. Dakle, nakon prestanka redovnog ciklusa, nedelju dana kasnije sam dobila opet i imala punih nedelju dana. Mesec dana nakon toga nisam dobila, pa posle kad sam dobila, trajalo mi je punih 14 dana. Sve sa mnom je bilo uredno i prošlo je manje više samo od sebe nakon oko šest meseci. Od tad su mi stalno izlazile ciste na jajnicima i izazivale su jake upale. Zbog toga sam prešla na pilule i sad mi je sve kako treba 😁
2020 11 27
Nemas sta da čekaš ako planiraš da imaš decu, možda nije problem direktno ginekoloski. Proveri kompletnu krvnu sliku (šećer, insulin), štitnu žlezdu.. Dobar Dr bi te poslao da odradis dodatne analize. Ja sam imala problem hormonski i nisam imala po koji mesec, kasnije se samo od sebe (a verovatnije od niza drugih faktora) regulisalo. Međutim, oni koji imaju redovan ciklus i počne kasnije da im izostaje, može da znači početak menopauze uz drugi problem u organizmu, bez obzira što imaš 25, 30 godina. Znam devojku kojoj je počelo da izostaje oko 26.godine, dobila je lek za dijabeticare, bez obzira što joj je šećer bio u granicama, jer insulin nije i drugi lek, tipa- anti bebi pilule. Dr je smatrala da je to njeno stanje početak menopauze. Može da izostane i poremeti se od stresa, promene klime, hormonskog (trenutnog) disbalansa, dosta toga može da utice na izostanak ciklusa, ali to bude uglavnom jedan ciklus, ne 3.
2020 11 27
> gigabyte: > Ženkice, da li vam se dešavalo da vam ciklus izostane par meseci? 2,3 meseca bez ciklusa. Ginekološki pregled i uz uredan. Ginekolog kaže da je sve ok. i da čekamo.... Imate li Iskustva sa ovom pojavom? Ginekolog ti je idiot. Odmah kod endokrinologa. Najverovatnije su policistični, ali svakako će ti dobar doktor proveriti i ostale hormone za svaki slučaj.
2020 11 27
Meni su izostale 2 menstruacije ove godine, a sve mi je bilo u redu, i papa, vs, uz, krv, i polni hormoni, cak su i hormoni stitne bili u granicama normale iako imam Hasimoto. Savetovano mi je da uradim jos test na insulinsku rezistenciju, ali sam u medjuvremenu dobila i sve se normalizovalo. To cu svakako uraditi pred kontrolni pregled. Sta se tad desilo, ne znam, ali po analizama je sve bilo u savrsenom redu.
2020 11 27
Meni je nestala menstruacija na tri meseca, u pitanju je bila štitna žlezda - hipertireoza. Posle terapije, sve se vratilo u normalu.
2020 11 27
Molim vas proverite hormone, insulin, secer, stitnu zlezdu, odnosno tsh i ft4. Sve potice od toga. Evo npr devojka koju licno poznajem godinama je isla kod ginekologa koji joj je rekao da je na UZ sve super. Promenila ginekologa, ciste svuda, sada smo i same naucile kako da vidimo policisticne jajnike, ali eto. Promena lekara pa sve ostalo.
2020 11 28
> gigabyte: > Ženkice, da li vam se dešavalo da vam ciklus izostane par meseci? 2,3 meseca bez ciklusa. Ginekološki pregled i uz uredan. Ginekolog kaže da je sve ok. i da čekamo.... Imate li Iskustva sa ovom pojavom? Pred pripremu poslednjeg ispita na fakultetu izostao mi je cuklus. Svi nalazi su bili u redu. Na kraju se ispostavilo da je od stresa, iako se ja tako nisam osecala. Ginekolog mi je dala tablete za izaivanje ciklusa ukoliko mi preskoci jos jedan mesec. Na kraju sam dobila bukvalno kad se sve zavrsilo i to kad sam otisla na more i tek valjda tad shvatila da je sve gotovo 😄 tablete mi nisu trebale, samo mirna glava.
2020 12 01
Moj ti je savet da redukujes ishranu i promenis ginekologa :)
2020 12 02
> Mojekrpice69: > Moj ti je savet da redukujes ishranu i promenis ginekologa :) Slažem se sa članicom i preporučujem peruansku maku (najbolje u prahu pa piti sa vodom). https://zdravaprica.com/proizvod/maka/
2020 12 02