Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Slanje za Bosnu?

Da li je neko slao i kako to ide? I da li moze da se salje sa otkupom ili kako vec?
2021 03 21
I mene ovo zanima, jedna članica mi je baš ovakvo pitanje postavila za predmet.
2021 03 21
Ja sam slala za Hrvatsku.. Clanica mi je uplatila unapred da nema otkupa, i trazila da se skinu sve etikete sa cenom, jer roba prolazi carinu, pa ako je nova sa etiketom carina je veca.. Popunjavaju se papiri koje dobijes u posti, i tu se nazanci da je predmet polovan, i onda je njima jeftinija dostava.. tipa 600 dinara sve ukupno :) Mislim da je ista procedura i za Bosnu ..
2021 03 21
Slala sam za Hrvatsku i Nemačku kutije koje pravim. Slanje je bilo unapred za iznos kutije i poštarinu. Dosta je jeftinije kada uplate i poštarinu, posebno od decembra, jer su uveli nova pravila. Sa otkupom ne može da se šalje, bar su meni tako u pošti objasnili. Na sajtu pošte možete videti kolika poštarina bi bila za Bosnu.
2021 03 21
Koliko ja znam, slanje za Bosnu i CG je jefnitije.
2021 03 21
Evo sad se vracam iz poste. Postarina za paket do 500g sa otkupom bi bila oko 10EUR koje bih pritom morala ja da uplatim pri slanju i onda se taj novac refundira kad primalac preuzme paket. To je bas preskupo. Za slanje bez otkupa, postarina za tu gramazu je oko 650din. Zaboravih da pitam da li i to mora unapred da se plati prilikom slanja.... Zakljucak: izbeci cu slanje van granica, sta ce mi to cimanje....
2021 03 22
Ja često šaljem za inostranstvo, po nekoj logici njihovoj slali za Zimbabve ili Hrvatsku uvek izađe oko 1800din. Uvek ista cifra! Sad na to verovatno dodaju zavisno od iznosa -otkup. Moram priznati da sa tim nisam imala iskustva. Znam da postoje dva načina kako se ide na carinu - jedno je pošiljka kao poklon i tu imate do kod iznosa vrednosti možete poslati i zavisi od zemlje do zemlje. Uvek pogledajte pre slanja. Kao i šta možete poslati u tu zemlju. Drugo je slanje kao fizičko lice drugom fizičkom licu i ta osoba plaća carinu kada paket dođe. Desilo mi se jednom prilikom da mi je otvoren paket, bio je u pitanju poklon i oni su procenili da je vrednost veća od navedene i tražili su da platim carinjenje. Nije bilo nikakve mogućnosti da objasnim da ta vrednost koju su oni procenili nije tačna... Iz mog iskustva, jako retko otvaraju pakete iako u pošti pričaju da se svaki otvara - ne rade to osim ako je baš sumnjivo oko vrednosti ili sadržaja. Tako da do recimo vrednosti od 30-40 eur se u većini zemalja računa kao poklon. Opet morate malo ispod te vrednosti navesti. Ovo su neke informacije koje vam neće reći u pošti ali je važno proveriti na sajtu carine ili pošte zemlje u koju šaljete. Dodatak: Od decembra prošle godine se paket otvoren predaje u pošti i oni mere sve pojedinačno i upisuju vrednost koju vi kažete.
2021 03 23