Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ricinusovo ulje i rast kose-pitanje

Pitanje za clanice koje su oprobale ricinus za rast kose. Kako ste ga koristile? Ok, jasno mi je za trepavice, mazem pre spavanja i to je super. Ali koliko cesto ste utrljavale na teme? Prosto mi je nezamislivo da moram svako vece to da radim i onda ujutru da perem kosu jer je nemoguce ici ovako masnoglav. Preko leta jos i mogu da izvedem pranje kose svaki dan, ali da li je za kasnike dovoljno da to bude barem na svaki drugi dan?
2021 08 11
Ja ga koristim jednom nedeljno i to uveče, pre spavanja ga nanesem na kosu a sutra je perem normalno. S tim što ide blaga napomena kada se koristi za kosu, jer je potrebno istovremeno nagrejavati skalp fenom i masirati. U protivnom se malo toga postigne. Time se i razbija ona njegova lepljiva konzistencija.
2021 08 11
Meni je pomoglo kada sam pravila onaj Bojanin šampon i ubacivala između ostalog i ricinusovo ulje. Time prala kosu i meni je to stvarno pomoglo. Napokon sam posle milion godina dostigla željenu dužinu, mada je i dalje puštam. Ali moje preporuke apsolutne za to. A ukoliko ti recimo masti kosu, prvo šamponiranje možeš tim šamponom, a drugo nekim običnim bez ulja.
2021 08 11
Hvala vam puno na odgovorima, ja cu isto probati onda pre pranja da ga koristim. Prespavam sa tim i onda ujutru perem.
2021 08 11
Nisam koristila,medjutim negde sam procitala,ne znam koliko je tacno,da treba imati meru u mazanju ricinusovog ulja.Navodno ako se preteruje moze da izazove opadanje.
2021 08 12
Ja sam koristila tako što sam masirala teme njim jedno pola sata, zatim stavila onu najlon kapu za tuširanje jer zagreva i posle tri sata prala. Koristila sam jednom nedeljno i zaista mi je pomoglo, izraslo mi dosta nove kose.
2021 08 12
> Ana2018: > Meni je pomoglo kada sam pravila onaj Bojanin šampon i ubacivala između ostalog i ricinusovo ulje. Time prala kosu i meni je to stvarno pomoglo. Napokon sam posle milion godina dostigla željenu dužinu, mada je i dalje puštam. Ali moje preporuke apsolutne za to. A ukoliko ti recimo masti kosu, prvo šamponiranje možeš tim šamponom, a drugo nekim običnim bez ulja. Da li imate recept za taj sampon?
2021 08 12
> MajaB96: > > Ana2018: > > Meni je pomoglo kada sam pravila onaj Bojanin šampon i ubacivala između ostalog i ricinusovo ulje. Time prala kosu i meni je to stvarno pomoglo. Napokon sam posle milion godina dostigla željenu dužinu, mada je i dalje puštam. Ali moje preporuke apsolutne za to. A ukoliko ti recimo masti kosu, prvo šamponiranje možeš tim šamponom, a drugo nekim običnim bez ulja. > Da li imate recept za taj sampon? ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/90d72e052f26cac3ca3a7234054668f5.jpg)
2021 08 12
Ja koristim ricinusovo ulje vec godinu dana i mazem na teme jednom nedeljno, kosa mi raste od njega. Kad se setim namazem obrve i trepavice. :) Sampon ovaj sa koprivom, ad kapi, pantenol i ricinus takodje koristim oko godinu dana, odlican mi je.
2021 09 01