Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Moda /

Nezgodna tema: da li zaista, ali zaista znate svoju veličinu grudnjaka i gornjih delova kupaćih?

Pokrenula sam ovu temu jer mi je fascinantno koliko grudnjaka se prodaje pod starim italijanskim veličinama iz vremena kad se još nisu navodila slova pored brojeva 1, 2, 3, 4 i 5, te koliko ih je listano kao samo 70, 75, 80... ...a istovremeno, statistika o broju žena koje nose pogrešan broj grudnjaka i izgledaju spljošteno ili kao da imaju dva para dojki je zapanjujuća. S druge strane, toliko puta vidim devojke na ulici kojima grudi izgledaju ogromno, a deo grudnjaka pozadi samo što im nije na vratu. Ni jedno ni drugo nije normalno, posledica nisu samo estetski problemi, već i oni sa kičmom. Većina kalkulatora na internetu daje rezultate koji se mogu primeniti samo na veš od čistog pamuka, koji nije elastičan. S druge strane, famozni TheRightBra ide u neverovatne detalje i većini će dati čudne rezultate. Najbolji savet na koji sam naišla u svojoj potrazi jeste bio da koristim običan kalkulator veličine i od dobijenog broja za obim ispod grudi oduzmem deset, pa zaokružim na manji od dvaju dobijenih brojeva. Od kako ovo radim, odeća mi stoji mnogo bolje, a grudi izgledaju prirodno, možda stoje pola centimetra više nego što bi bez grudnjaka. Kakva su vaša iskustva?
2021 10 07
Iskreno, nikada nisam mogla da odredim tačnu veličinu, pa sam onda prestala da nosim grudnjak i olakšala sebi život 😂😂😂
2021 10 07
Ne znam veličinu i nikada nisam znala, ni koje sam slovo (A, B, C, D, E..) ni koji broj (75,85,95)... :') Bukvalno prislonim na sebe preko garderobe pa odokativno procenim hoće li biti ok ili ne, jedino što mora da mi ima čvrste korpe i šire bretele i da bude "dublji" model ali što se veličine tačne tiče pojma nemam.
2021 10 07
Tek u Women's Secret-u sam otkrila svoju veličinu, jer u drugim prodavnicama nema tako mali broj. Tamo je dosta dobar izbor. 😀 Do tad sam nosila malo komotnije, što baš nije bilo ok.
2021 10 07
70/75 C Kupujem samo u H&M-u ,boja kože i crne,glatke bez čipke i ostalog jer mi se ne ocrtavaju. Tako da nešto ne eksperimentisem (za sad),niti tražim po ostalim radnjama 😄
2021 10 07
Najmanja korpa je A, pa ide redom- A, B, C, D, E, F. Obim je od 70 cm, pa redom +5 cm- 75, 80, 85, 90, 95. Ako nosite konfekcijski L ili 40, a male su vam grudi, može biti 85 B npr. Neki smanjujući korpu, povećavaju obim i obrnuto. Mršave xs ili 34 veličine konfekcije sa velikim grudima mogu nositi 70 ili 75 D ili E recimo. Nisam ni ja to nikad ranije gledala, znala sam da mi treba veličina 2. Razlika je u push up modelima, jer jastucici zauzimaju mesto u korpi i treba vam umesto B-broj veće, tj C, a razlikuju se modeli nekih proizvođača, nisu svi standardni, tj realni
2021 10 13