Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Farbanje kose kanom

Ako se neko redovno farba kanom i mogao bi da izdvoji malo vremena da mi objasni, bila bih mu vrlo zahvalna. Interesuje me sve u vezi procesa - zaštita od fleka, rastvaranje praha, nanošenje, potrebna količina, trajanje boje i prefarbavanje... Hvala!
2023 08 07
Ja vas mogu posavetovati da trazite i izaberete kvalitetnu kanu. Kod nas se uglavnom prodaju Impression i Eagle's kane, povoljne ali na duze staze koriscenja, meni licno se nisu pokazale sjajno. Kolicina zavisi od duzine kose, dobro se zastitite od fleka, sa garderobe ih je gotovo nemoguce skinuti, sa koze ide malo lakse ali svakako koristite rukavice, kana se muti sa toplom vodom, neko u tu smesu dodaje caj od hibiskusa ili kamilice, neko sipa malo domace kafe, stvar izbora, nije obavezno. Meni je kosa bila meka i sjajna, jedno vreme, posle duze upotrebe kane postala je suva. I da, tesko je prefarbati je farbom za kosu pa je najbolja varijanta da ili cekate da izraste ili da skracujete kosu. Verujem da je bitno izabrati zaista kvalitetnu kanu, ove gore pomenute ja, licno, ne bih preporucila kao opciju na duze staze. Ovo je moje iskustvo.
2023 08 08
> EnaElena: > Ja vas mogu posavetovati da trazite i izaberete kvalitetnu kanu. Kod nas se uglavnom prodaju Impression i Eagle's kane, povoljne ali na duze staze koriscenja, meni licno se nisu pokazale sjajno. Kolicina zavisi od duzine kose, dobro se zastitite od fleka, sa garderobe ih je gotovo nemoguce skinuti, sa koze ide malo lakse ali svakako koristite rukavice, kana se muti sa toplom vodom, neko u tu smesu dodaje caj od hibiskusa ili kamilice, neko sipa malo domace kafe, stvar izbora, nije obavezno. Meni je kosa bila meka i sjajna, jedno vreme, posle duze upotrebe kane postala je suva. I da, tesko je prefarbati je farbom za kosu pa je najbolja varijanta da ili cekate da izraste ili da skracujete kosu. Verujem da je bitno izabrati zaista kvalitetnu kanu, ove gore pomenute ja, licno, ne bih preporucila kao opciju na duze staze. Ovo je moje iskustvo. Hvala puno na savetima! Što se izbora tiče, uzela bih isključivo čistu kanu bez ikakvih dodataka. Trebalo bi da je ovo pakovanje takvo ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/fe3b2510093fe8de443e5b9d1819079a.jpg)
2023 08 08
Dobar izbor! Veliki pozdrav :)
2023 08 08
Imam odlicna iskustva sa kanom, koristila sam je par godina i preporodila mi je kosu. Slazem se sa devojka da se bira sto kvalitetnija kana. Ja sam u kanu dodavala i par kapi ulja nekad kokosovog nekad ricinusovog, znala sam da dodam i jedno jaje za sjaj. Dobro je izmesajte da ne ostanu gromuljice u smesi, i obavezno stare stvari i dobra zastita. Kanu sam jedva skidala sa koze a sa odece nikako. Od mene svakako preporuka
2023 08 08
Ja sam inace brineta, prvi put sam se ofarbala kanom u crno, čula sam da je manje štetna od farbe, a i devojke su mi govorile kako se brzo ispire (to su njihova iskustva) pa i ako mi se ne dopadne kako mi bude stajala kao nije problem isprace se.. Ali očigledno je individualno i sve zavisi, meni je kana ofarbala kosu u gar crno i nije se dostaa dugo ispirala, Bogu hvala pa mi se bas dopalo kako mi stoji 😂 Koristila sam je poduže i kosa mi je bila sjajna ali posle nekog vremena primetila sam da mi je dosta osusila kosu, te sam pitala frizerku koja ima dugogodisnje iskustvo i rekla da je to upravo od kane. Prebacila sam se na farbu, i sada je okej, a što se kane tiče nije toliko loša stvar, čak bih je preporučila, jer ne radi poso svakom isto. U mom slučaju kupovala sam 4,5 kane ali zavisi od gustine i dužine kose, a moja je gušća, tako da možda uzmeš više za svaki slučaj, nisu skupe.
2023 08 08
Kana je isključivo crvena, crne, smeđe i itd. kane nisu kane, nego hemije. ne postoji prirodna kana a da nije crvena. U srednjoj, davno sam se farbala kanom i to tako što je očev kolega doneo iz Egipta, sa njihovog bazara, zamotanu bukvalno u novinski papir. Bi je to zeleni prah, mirisa na travu, biljke... Mama i ja smo je mutile sa čajem od kamilice i držale je preko cele noći sa kosom u peškiru, posle je ispirale. Kolega je bio Egipćanin, objasnio je tada da kod njih, tradicionalno, kana se nanese na kosu i ne ispire nego vremenom iščešljava sa kose. To je tradicionalni metod i ima logike, tamo nema i nije bilo vode na svakom ćošku a verujem da se uz to su se nekada paraziti odlično hvatali u tu pastu pa iščešljavali. Poenta nije boja nego više odsjaj koji će da da kana, kao ni prekrivanje izrastka nego higijena u slučaju tradicije. Isto tako verujem da ako se koristi jednom u par meseci može da bude odlična za negu kose a ukoliko se koristi redovno/mesečno kao farba za izrastak plus ukoliko nije 100% prirodna sigurno kosu jako isušuje, što sam se i uverila kod mojih prijateljica koje se farbaju tzv. "crnom" kanom.
2023 08 08
> srebrna: > Kana je isključivo crvena, crne, smeđe i itd. kane nisu kane, nego hemije. ne postoji prirodna kana a da nije crvena. > U srednjoj, davno sam se farbala kanom i to tako što je očev kolega doneo iz Egipta, sa njihovog bazara, zamotanu bukvalno u novinski papir. Bi je to zeleni prah, mirisa na travu, biljke... > Mama i ja smo je mutile sa čajem od kamilice i držale je preko cele noći sa kosom u peškiru, posle je ispirale. > Kolega je bio Egipćanin, objasnio je tada da kod njih, tradicionalno, kana se nanese na kosu i ne ispire nego vremenom iščešljava sa kose. To je tradicionalni metod i ima logike, tamo nema i nije bilo vode na svakom ćošku a verujem da se uz to su se nekada paraziti odlično hvatali u tu pastu pa iščešljavali. Poenta nije boja nego više odsjaj koji će da da kana, kao ni prekrivanje izrastka nego higijena u slučaju tradicije. > Isto tako verujem da ako se koristi jednom u par meseci može da bude odlična za negu kose a ukoliko se koristi redovno/mesečno kao farba za izrastak plus ukoliko nije 100% prirodna sigurno kosu jako isušuje, što sam se i uverila kod mojih prijateljica koje se farbaju tzv. "crnom" kanom. Hvala!
2023 08 09
> Danica205: > Ja sam inace brineta, prvi put sam se ofarbala kanom u crno, čula sam da je manje štetna od farbe, a i devojke su mi govorile kako se brzo ispire (to su njihova iskustva) pa i ako mi se ne dopadne kako mi bude stajala kao nije problem isprace se.. Ali očigledno je individualno i sve zavisi, meni je kana ofarbala kosu u gar crno i nije se dostaa dugo ispirala, Bogu hvala pa mi se bas dopalo kako mi stoji 😂 > Koristila sam je poduže i kosa mi je bila sjajna ali posle nekog vremena primetila sam da mi je dosta osusila kosu, te sam pitala frizerku koja ima dugogodisnje iskustvo i rekla da je to upravo od kane. > Prebacila sam se na farbu, i sada je okej, a što se kane tiče nije toliko loša stvar, čak bih je preporučila, jer ne radi poso svakom isto. > U mom slučaju kupovala sam 4,5 kane ali zavisi od gustine i dužine kose, a moja je gušća, tako da možda uzmeš više za svaki slučaj, nisu skupe. Koliko bi to bilo u gramima? Ovo što ja gledam je 100g i košta 500din, dakle teško da je potrebno 5 takvih za jedno farbanje
2023 08 09
BEZBOJNA KANA ILI NEUTRALNA Ajurveda proizvodi Iako Cassia obovata uopšte ne pripada istoj porodici biljaka kojoj pripada kana (Lawsonia inermis), ona se u svetu lepote naziva ,,bezbojna (neutralna) kana“, verovatno zbog veoma blagotvornog uticaja koji ima na zdravlje i lepotu kose (kao i kana), ali joj ne menja boju. • Regenerator za gustinu i jačanje vlasi: bezbojna kana jača koren i podstiče rast kose, čineći kosu ne samo sjajnom, već i gustom, jakom i zdravom. • Regenerator za bujnost kose: kasija je odličan kondicioner za tanku kosu i osetljivu kožu glave, povećava bujnost vlasi. • Kondicioner za glatkost i sjaj kose: ovo je prirodni kondicioner koji ne samo da čini kosu zdravom i gustom, već joj daje i sjaj i mekoću. • Regenerator za plavu kosu: specijalno deluje na plavu kosu, jer naglašava i ističe žute pigmente. Ukoliko je nanesete na belu ili sedu kosu, ona će se blago obojiti u bledo plavu nijansu koja se gubi pranjem kose. Kod drugih boja kose ne dolazi do ovog efekta. • Pogodna za sve tipove kose! • 100% prirodno – 0% hemikalija! UPOTREBA: Potopite prah u dovoljno vruće vode (oko 50 C), da se napravi gusta pasta (gustine kiselog mleka) i ostavite da odstoji desetak minuta. Podelite kosu na 4 dela i na svaki od njih ravnomerno nanesite pastu, idući od korena prema vrhu vlasi. Sakupite kosu u punđu i utrljajte u nju ostatak paste. Umotajte kosu peškirom (najlon kesa ili kapa za plivanje su druga mogućnost) i ostavite da stoji oko dva sata. Nakon toga dobro isperite kosu.
2023 08 10
RECEPTI ZA DOBIJANjE RAZNIH NIJANSI: • Za crvenu boju, koristite čistu kanu (Lawsonia inermis). • Za ublažavanje crvene boje, dodajte 45 grama amla praha na 100 grama kane. • Za dobijanje plave kose, pomešajte 25% kane (Lawsonia inermis) i 75% bezbojne kane (Cassia obovata). • Za bakarnu boju koristite 50% kane (Lawsonia inermis) i 50% bezbojne kane (Cassia obovata). • Za crvenkasto-smeđe tonove koristite 75% kane (Lawsonia inermis) i 25% indiga (Indigofera Tinctoria). • Za smeđu boju koristite 50% kane (Lawsonia inermis) i 50% indiga (Indigofera Tinctoria). • Za crnu boju, prvo nanesite kanu (Lawsonia inermis) – prvi korak, a zatim primenite indigo, kao drugi korak. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/f87bb15db7e0f43a6bef935e79c524f4.jpg)
2023 08 10
Farbam se kanom iz lilija i dm-a već 8 godina. Imam dugu kosu i treba mi 2-3 kesice od 60 din. Ne ispira se, Farbam se na mesec-dva dana. Kosa mi je postala čvršća, vlas deblja, ne masti mi se više skoro uopšte (ranije mi je baš bila masna), ali ni nema neki sjaj. Stavljam zato ulje čička na krajeve, isto najjeftinija varijanta ali efikasna. Čak sam baki sede vlasi farbala crnom kanom i primilo je. *Kanu ne pokušavajte da blajhate ili stavljate farbu preko. Imam par pramenova koje sam spržila esperimentisajem, ne preporučujem.
2023 08 11