Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Skidanje pumpice sa toaletne vode

Kako da skinem pumpicu sa toalente vode? Pumpica sa metalom pričvršćena za flašicu. U flašici mi ostalo bar pola, a pumpica više neće da prska. Žao mi da to sve bacim. Ima li neki način da dođem do toaletne vode unutar flašice a da je ne razbijam?
2023 11 10
Postoji način, svakako. Zavisi kako je pričvršćena prskalica. Ne bi bilo loše da postavite fotografiju veće rezolucije. Pre toga, potrebno je pripremiti novu čistu bočicu sa prskalicom u koju bi prebacili tečnost. Jedan od načina za skidanje plombe oko prskalice je pažljivo sečenje plombe oštrim nožem uspravno (na dva mesta, suprotna jedna od drugog). Drugi način je izvlačenje tečnosti uspomoć većeg plastičnog šprica (sterilnog iz apoteke). Skine se gornji deo prskalice koji prska, i na tu cevčicu koja ostane se natakne vrh šprica koji se pre toga malo proširi da može da obuhvati cevčicu. Izvuče se tečnost iz te boce i prebaci u drugu. Tu je od koristi i tzv teflon traka (vrlo tanka gumena traka iz prodavnica alata) kojom se obavije navoj nove bočice pre zatvaranja. Da tečnost ne bi curila i da ne ulazi vazduh. Pozdrav
2023 11 17
> PitomiKesten: > Postoji način, svakako. Zavisi kako je pričvršćena prskalica. Ne bi bilo loše da postavite fotografiju veće rezolucije. > Pre toga, potrebno je pripremiti novu čistu bočicu sa prskalicom u koju bi prebacili tečnost. > Jedan od načina za skidanje plombe oko prskalice je pažljivo sečenje plombe oštrim nožem uspravno (na dva mesta, suprotna jedna od drugog). Drugi način je izvlačenje tečnosti uspomoć većeg plastičnog šprica (sterilnog iz apoteke). Skine se gornji deo prskalice koji prska, i na tu cevčicu koja ostane se natakne vrh šprica koji se pre toga malo proširi da može da obuhvati cevčicu. Izvuče se tečnost iz te boce i prebaci u drugu. Tu je od koristi i tzv teflon traka (vrlo tanka gumena traka iz prodavnica alata) kojom se obavije navoj nove bočice pre zatvaranja. Da tečnost ne bi curila i da ne ulazi vazduh. > Pozdrav Hvala vam na odgovoru. Upravo mi jedna članica ubjasnila to sa špricem u inboksu. Pogledala sam i na jutjubu. Probaću, pa ću videti da li tako mogu da izvučem. Nisam sigurna da će uspeti, jer ne znam gde je problem, tj. zašto ne prska: da li u gornjem delu prskalice ili u cevčici. Ako to ne uspe probaću ovo drugo, tj. vašu prvu opciju- skidanje plombe. :
2023 11 26