Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Poreska i prodaja odeće

Žene, već neko vreme razmišljam koliko je pametno prodavati odeću na ovaj način, tj. da li mi "ovako mali" možemo biti upadljivi poreskoj upravi? Otvorila sam Instagram stranicu da prodam ostatak s profila ali se nešto sad premišljam jer ne bih zbog par hiljada da zaglavim kaznu. Možda sam paranoična, ali zanima me vaše mišljenje ili bliže iskustvo. Naravno, mislim samo na odeću koju već imam, ne bih preprodavala tuđu i sl..
2023 12 08
Ne mogu sad da nađem gde sam čitala, ali sam pregledala po netu pre nego što sam počela sa Krpicama. Vi prodajete polovnu, sopstvenu garderobu, kao fizičko lice. Ne radite ništa protivzakonito, to je isto kao da oglasite na FB polovnu veš mašinu npr. Ne nabavljate garderobu za dalju prodaju, pa da radite na crno nešto (o tome treba da se brinu razne IG stranice, a i dosta komercijalnih prodavaca ovde koju kupuju dzakove npr.) Da ste otišli u Tursku recimo, i dovezli kombi trenerki, pa ih prodavali na crno, bez ulaza, bez plaćanja poreza, pdv-a i ostalih peripetija onda bi bio problem, ovako je sasvim legalno i dozvoljeno.
2023 12 08
Mislim da cak i u slucaju preprodavaca postoji neoporeziva kolicina novca na godisnjem nivou. Nisam sigurna da li morate biti registrovani za tako nesto jer ste tehnicki samozaposleni (freelance da ne kazem :D). U svakom slucaju nije neka kolicina novca koja se moze zaraditi prodajom sopstvene odece tako da nema sta da brinete. Pre godinu dana je bilo nesto ispod 7k evra ako se dobro secam, sad je dosta manje, mislim da je 3.5.
2023 12 08