Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Farbanje kanom

Devojke,da li neka ima iskustva sa farbanjem.kanom.Konktetno sa crnom.Da li moze da pokrije sede?
2023 12 21
Prirodna kana daje samo crvenkastu boju, crna kana ne postoji. Crnu, ili bar tamno braon, možete dobiti mešanjem malo kane i indiga u većem procentu. Da li to pokriva sede ne znam. Rekla bih da neće biti najpreciznije jer smesa za bojenje nije kao kod klasičnih farbi, gusta je i teško se nanosi, a pored toga potrebno je više bojenja da bi se postigla željena nijansa i zavisiće od početne boje. E sad, ako vam ne smetaju hemikalije u bojama za kosu, onda možete da kupite
2023 12 21
Ja se farbam sa kanom već godinama.Meni i prekriva sede,čak i moja mama je koristila,koja je imala više sede i to dosta pa joj prekrvalo.Kosa je zdravija otkako koristim kanu.nije izgorela.Malo je muka oprati kanu.ali po.meni mnogo bolje od farbe
2023 12 21
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/bf6ac3792b50bf2edc57f89ac8866c7b.jpg)
2023 12 21
> sloba1976: > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/bf6ac3792b50bf2edc57f89ac8866c7b.jpg) U ovom slucaju, bolje da se farbate farbom, jer ova kana sa slika je puna hemije. Kaniranje bez posledica je samo potpuno prirodnom kanom i indigom, kod nas je to LilaMa(ne znam da li postoje jos neke), a ne kaniranje kesicama koje su 50din. Preporuka, ili se farbajte potpuno prirodnom kanom ili nekom farbom bez amonijaka.
2023 12 21
> ProdajaGenius: > > sloba1976: > > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/bf6ac3792b50bf2edc57f89ac8866c7b.jpg) > U ovom slucaju, bolje da se farbate farbom, jer ova kana sa slika je puna hemije. Kaniranje bez posledica je samo potpuno prirodnom kanom i indigom, kod nas je to LilaMa(ne znam da li postoje jos neke), a ne kaniranje kesicama koje su 50din. > Preporuka, ili se farbajte potpuno prirodnom kanom ili nekom farbom bez amonijaka. Gde ima da se kupi kana LilaMa?
2023 12 22
Imate spisak radnji na sajtu Ajur veda, cena u prodavnicama je malo veća nego na sajtu.
2023 12 22
Bas tako. Nije jeftino, uglavnom treba po obe kesice ako je malo duza kosa, sto izadje oko 2.000din za jedno kaniranje. Ali zato bez problema mozete da se kanirate koliko god zelite puta, pa i da odmah nakon toga opet predjete na farbu. To mozete samo sa ovim LilaMa, imate u BioSpajz zdravoj hrani. Ali ukoliko se farbate tim kana kesicama od 50din i svim slicnim, samo cete nastetiti vasoj kosi i necete smeti da se farbate farbom ako pozelite. Kana je kana ako je samo 100% kana na deklaraciji bez ijednog drugog sastojka. I kaniranje u crno je proces koji traje 10h. I radi se u dva koraka. Treba vam crvena kana i indigo. Po dve kesice sigurno. Operete prvo kosu uobicajeno. Nakon susenja kose, morate prvo naneti na kosu crvenu kanu(koja je prethodno stajala 12h na sobnoj temperaturi pomesana sa limunovim sokom ili jabukovim sircetom) i drzati je na glavi 6h. Nakon pranja kose samo vodom i susenja iste, nanosi se odmah indigo koji tog momenta pomesate sa vodom(moze malo i soli za jacu boju) i njega drzite 3h. Zatim ponovo isperete samo vodom. Kosu mozete oprati samponom tek nakon 2-3dana. Proces je naporan i umazacete celo kupatilo zato morate sve dobro obloziti i pripremiti. Oni koji zele da se ofarbaju u braon, oni treba da pomesaju crvenu kanu i indigo i nanesu. Medjutim, ima tacan procenat koliko kane a koliko indiga, u zavisnosti kakvu braon boju tacno zelite. I oni koji misle da ce dobiti crnu ako pomesaju crvenu kanu i indigo, verujte da necete, dobicete braon kakav god procenat napravili. Tako da se crna dobija iskljucivo putem dva koraka, prvo kana, zatim indigo.
2023 12 22
Hvala
2023 12 23
Koristim kanu od 50 din od 2005g. U kombinaciji sa maslinovim ili kokosovim uljem, žumancetom i crnim čajem. Pakovanje može da stoji 30min i duže do nekoliko časova. Kosa mi je izuzetno sjajna, negovana, bez ispucalih krajeva. Jednom godišnje i ofarbam se. Zadovoljna sam. Ipak je sve genetika.
2023 12 30
Farbaju se mnogi farbama ceo zivot pa im je kosa duga, gusta, bez alergijskih reakcija, ali to i dalje ne znaci da farbe nisu stetne. Samo imaju srece vise od drugih, bas kao i Vi, srecom. Pritom se farbate samo jednom godisnje, a to je skoro pa nista, zato Vam je kosa super. Kao i peglanje kose, unistava dlaku, ali ako se ispeglate jednom godisnje nece imati neki bitan uticaj.
2023 12 31