Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Vitaminska bomba - SOK OD VOĆA I POVRĆA - 400 DIN. ZA 1,2 LITRA SIRUPA TJ. OKO 6-7 LITARA SOKA

![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/8183c3ffed9e4a6463b9492559e0d468.jpg) Drage moje dame, tekst je malo duži pa ga moram objaviti u nekoliko poruka... Ove zime u vreme prehlada i gripa jedna mama je smišljala kako da napravi zdrav i lep sok koji bi njena deca htela da piju i tražeći po internetu probala je razne recepte, ali je na kraju od svakog uzela po nešto i napravila sok koji se klincima svideo i počeli su rado da ga piju. U pitanju je sok od cvekle i još 3 sastojka (pomorandža, limun i šargarepa) bogata najviše vitaminom C i jako zdrava. I ako cvekle ide nešto malo manje od drugih sastojaka njen ukus preovlađuje, dok ostali sastojci doprinose boljem i lepšem ukusu, a i daju više vitamina i minerala - što je jako bitno. U tu priču sam se ubacila i ja sa nekim idejama kako da poboljšamo ukus, tako da smo napravile odličnu srazmeru, koja je na prvom mestu lepa i svi moglu da je konzumiraju kako deca tako i odrasli, a na drugom mestu puna vitamina i minerala.
2019 03 01
Cvekla pored vitamina C sadrži i redak vitamin B12, kao i gotovo sve minerale – kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor... U sok stavljamo i limun koji je pun brojnih hrаnljivih elemenаtа kаo što su vitаmin C, vitаmin B6, vitаmin A, vitаmin E, folne kiseline, niаcina, tiаminа, riboflаvinа, pаntotenske kiseline, bаkra, kаlcijumа, gvožđа, mаgnezijumа, kаlijumа, cinkа, fosforа i proteinа... zatim pomorandžu koja je odličan izvor vitamina C, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma... i šargarepu koja obiluje antioksidansima, provitaminom A, vitaminima C, K, kao i vlaknima i kalijumom.
2019 03 01
Kako bi smo proverile da li smo učinile pravu stvar ovaj naš sok smo poslužile na dečijim rođendanima uz neke druge sokove i rezultat je bio bolji nego što smo očekivale. Prvi put je popijeno 50% našeg prirodno ceđenog soka, a 50% ostalih tj. kupovnih sokova i to 3 vrste - jabuka, pomorandža i breskva. Nakon toga radile smo na poboljšanju ukusa i menjale srazmeru sastojaka, tako da je na drugom dečijem rođendanu popijeno 70% ovog soka koji nazivamo i "vitaminska bomba", a 30% drugih sokova. Mame su bile odševljene zato što se naš sokić sviđa njihovoj dečici i počele su da ga poručuju, a mi da ga pravimo na našu veliku radost. Moram reći da u ovaj sok ide i šećer mada ne u velikim količinima kao u neke druge sokove na razblaživanje. Na 1 litar sirupa ide oko 5 litara vode pa ćete dobiti otprilike 6 litara soka. Važno je napomenuti da ne stavljamo konzervans kako bi sok bio zdraviji pa ne može baš dugo da stoji i treba ga držati u frižideru. Zbog svega toga pravimo ga samo po porudžbini, lično preuzimanje je moguće samo u Valjevu, a ukoliko ste zainteresovane možemo ga slati kurirskom službom u druge gradove. Promotivna cena za mesec mart je 400 din. za 1l, od koga dobijate kao što već rekoh oko 6 litara soka, a samo za porudžbine do 8. marta na 1l poručenog sirupa dobijate i gratis flašicu od 0,2l što bi ukupno bilo 1,2l sirupa na razblaživanje za samo 400 dinara. Ukoliko ste zainteresovane pišite mi...
2019 03 01