Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Abortus pilulom?

Hej devojke. Drugarica mi je u drugom stanju oko 5-6 nedelja. Ne želi da zadrži trudnoću, zakazalaje pregled ali ipak bi da se konsultuje sa nekim ko je imao iskustva. Da li se radi abortus pilulom kod nas uopste? I ako ne koja su vaša iskustva što se tiče ove teme. Hvala unapred!
pre 13 dana, 13:48
Mislim da se radi u Frontu ali ne znam detalje
pre 13 dana, 15:26
Medikamentozni prekid trudnoće je postupak kojim se primenom medikamenata (lekova) obavlja prekid patološke ili neželjene trudnoće. ▪ Pre nego odluke kojom će se utvrditi mogućnost da se bezbedno primeni abortivna pilula neophodan je ginekološki pregled pacijentkinje koji podrazumeva detaljnu anamnezu, ginekološki pregled, ultrazvučni pregled - gde se utvrđuje tačna starost trudnoće. ▪ Prekid trudnoće medikamentima je moguće izvršiti ukoliko je starost trudnoće do 8 nedelja ▪ Abortus medikamentima kao metoda izbora za prekid trudnoće se ne preporučuje ukoliko se kod pacijentkinje ustanovi: ▫ vanmaterična (ektopična) trudnoća ▫ alergija na lekove (prostaglandin) ▫ arterijska hipertenzija ▫ postojanje hroničnih bolesti ▫ anemija ▫ poremećaj koagulacije krvi ▫ dugotrajna upotreba kortikosteroida ▫ upotreba određenih lekova kod psihičkih poremećaja (moguća interakcija lekova) ▪ KOJI JE MEHANIZAM DEJSTVA TABLETE ZA ABORTUS? Za normalan razvoj trudnoće nepohodan je hormon progesteron. Upotrebom lekova dolazi do prekida funkcije progesterona i nastupa spontani pobačaj. Primenom leka koji sadrži drugi hormon prostaglandin dolazi do izbacivanja gestacijskog meška. ▪ Ginekolog na kontrolnom pregledu potvrđuje da je nastupio prekid trudnoće. ▪ Medikamentozni abortus je visoko efikasna, sigurna i neinvazivna metoda za namerni prekid trudnoće, čiji procenat uspešnosti je preko 90%. ▪ Posle kratkotrajnog boravka na klinici pacijentkinja se otpušta kući.
pre 13 dana, 15:43
Radi se kod svih privatnika,a i u drzavnoj.U drzavnoj kako se kod koga zalomi ali moze da trazi taj nacin.Navodno se sada praktikuje ta metoda.tableta, posto kazu da je "zdravija".
pre 13 dana, 16:00
To u Srbiji niko ne preporucuje, pogotovo ako joj je prva trudnoca.
pre 12 dana, 21:36
> Prodaya: > To u Srbiji niko ne preporucuje, pogotovo ako joj je prva trudnoca. I veliki je rizik ako je 0 negativna....Postoji mogucnost da vise nikad ne ostane trudna...Ja abortus ne podrzavam,jer postoje razne zastite...
pre 12 dana, 21:43
> laurenmarie: > Hej devojke. Drugarica mi je u drugom stanju oko 5-6 nedelja. Ne želi da zadrži trudnoću, zakazalaje pregled ali ipak bi da se konsultuje sa nekim ko je imao iskustva. Da li se radi abortus pilulom kod nas uopste? I ako ne koja su vaša iskustva što se tiče ove teme. Hvala unapred! Nardoni front, cena je oko 36 000, dodje popije tabletu, dobije jos jednu koju popije u par dana i to je to uglavnom, posle samo na kontrolu. Ali ako ide na to da bude bezbolnije, ne mora da znaci, to je izazivanje spontanog, a spontani boli u pm. Bolje joj je, ako ima love, da ode i za te pare uradi vakumom u nekoj privatnoj klinici.
pre 12 dana, 21:49
> KristinaCa12: > > Prodaya: > > To u Srbiji niko ne preporucuje, pogotovo ako joj je prva trudnoca. > I veliki je rizik ako je 0 negativna....Postoji mogucnost da vise nikad ne ostane trudna...Ja abortus ne podrzavam,jer postoje razne zastite... Nijedan metod nije 100% efikasan. To što je ostala trudna ne mora da znači da je devojka bila neodgovorna. Svakako bolje abortus nego da bude loš roditelj ili da dete odrasta u lošoj finansijskoj situaciji.
pre 12 dana, 23:36
Trebalo bi i da potraži stručnu pomoć kod psihologa ili psihijatra. Nema veze što je neželjena trudnoća, abortus može gadno da sjebe psihu.
pre 12 dana, 23:39
Moja drugarica je u drzavnoj bolnici uradila abortus, prvo je bila opcija tableta pa onda su joj uradili nekom drugom metodom. Plod nije bio u redu, bila je 7. nedelja. Bilo je to pre par dana pa jos uvek ne mogu da razgovaram sa njom o detaljima ali njena mama mi je rekla da su lekari rekli ako bi joj dali tabletu postoji veliki rizik da vise nece moci da zatrudni a prva joj je trudnoca. Zato su pokusali da izbegnu to. E sada ne znam zaista da li je to praksa svuda ili je to samo misljenje tog lekara, da nosi veliki rizik...
pre 12 dana, 23:51
Mislim da i kod privatnika kosta 250 e.... A za ovo da je tableta ne sme,prvi put cujem,takodje i za nultu grupu..Hocu da kazem da je sve rizik,samo sada forsiraju tu tabletu da ne bi nasilno"otvarali" i da bi manje ili da ne bi uopste grebali matericu.
pre 12 dana, 00:35
> boutique212: > > KristinaCa12: > > > Prodaya: > > > To u Srbiji niko ne preporucuje, pogotovo ako joj je prva trudnoca. > > I veliki je rizik ako je 0 negativna....Postoji mogucnost da vise nikad ne ostane trudna...Ja abortus ne podrzavam,jer postoje razne zastite... > Nijedan metod nije 100% efikasan. To što je ostala trudna ne mora da znači da je devojka bila neodgovorna. Svakako bolje abortus nego da bude loš roditelj ili da dete odrasta u lošoj finansijskoj situaciji. Slažem se. Devojka uopste nije neodgovorna. Skroz je ok osoba i svesna je svega o zaštiti. Pila je pilule ali nešto u ciklusu joj se poremetilo i valjda joj se zalomio pogrešan dan tj produžila se ovulacija..objasnio joj je to lekar a ona meni malo manje "naucno" mada se ja ne razumem puno jer sam mlađa pa samo zato tražile ovde iskustva :)
pre 11 dana, 21:29
Odlučila se na državnu bolnicu jer je kod nas u Zrenjaninu kiritaža oko 10 000 a privatno je 300e. Nadamo se sad da ce sve proci u najboljem redu i hvala na savetima malo joj je lagodnije sad :)
pre 11 dana, 21:31
Drugarica je u Beču radila pre možda 4-5 god. abortus pilulom, mislim da je tamo besplatno ili neka smešna suma. Nije želela trudnoću, zatrudnela je jer nije vodila računa. Primili su je u bolnicu tu noć, otpustili dan kasnije, međutim iskomplikovalo se pa je svakako morala na kiretažu posle. To joj je bila druga kiretaža u životu. Dosta se namučila tada a sada je majka male devojčice. Batalite da vas ubeđuju da ako se kiretirate ili pijete pilule za abortus nećete ostati trudne, kakvi rezus faktori i krvne grupe... Pre svega mislite o prevenciji trudnoće a postoji toliko mnogo metoda kojima možete da se zaštitite.
pre 8 dana, 22:44