Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Ljubav, porodica, deca, psihologija /

Psihologija /

Magija-šta vi misliteee? Pomoc

Naime, ne znam šta mi se dešava u zadnjih 2 godine, počinjem da verujem da sam žetva magije, ako neko je imao slično iskustvo, neka mi se javi……. Prvo ovako, imam nekog komšiju koga znam dugo ali se nikada nismo družili i uvek mi je bio odbojan i ružan iskreno, da sam ga izbegavala i sklanjala se od njega. Pre 2 godine, krenemo mi da se družimo kao nešto, brzo to predje u nešto više. Dečko je počeo haos da mi pravi, bila sam tada u braku, razvela sam se, pisao je mom muzu poruke, ja nisam mogla da se kontrolišem po ceo dan sam sa njim bila, bukvalno me hvatala nervoza ako ga 2 sata ne vidim. Pisao je mojim prijateljima, porodici gledao je da mi napravi pakao na svakom polju, Al ja opet posle sat odem kod njega. Medjutim, posle je on krenuo da nekako ludi i počeo je da izvlači deblji kraj i kada je shvatio da će on poludeti zbog mene , ne ja zbog njega kako je pričao, onda se povukao pre 3 meseca. Onda me zvao povremeno, ja sam nekako stala na noge , počela opet da se družim sa prijateljima ,izlazim medjutim on opet kreće da me zove mene opet uzima onaj isti osecaj, ne mogu nikako da se izborim sama sa sobom. Počela sam i da se molim , kadim kuću svako vece, sve vreme sam mislila da sam se zaljubila , ali bojim se da priča ima mnogo dublju pozadinu ….i da, bukvalno mi je novac uzimao uvek, nešto je vratio nešto ne, telefona dva mi razbio i to nova ….
2022 02 13
Pored toga , ima mi zabranu prilaska i bio je mesec dana u zatvoru , ali sam se odmah po izlasku pomirila …. Pored toga stvarno nikad nisam nikom dala na porodicu , prijatelje odjednom nagla promena kao da nisam ja ja
2022 02 13
Mislim da Vam je najpametnije rešenje da potražiti stručnu pomoć psihologa. Nemojte da me shvatite pogrešno, ali evidentno je iz Vaše priče da ste nažalost doživeli nasilje i strah potiče najverovatnije od toga. Pozovite neko žensko savetovalište,sigurna sam da ćete dobiti bolje savete gde i kako dalje nego na ovom forumu. Potrebna Vam je podrška i pomoć nekog ko može da Vam pomogne i zaštiti Vas kako biste izašli iz ovog odnosa. Želim Vam svu sreću!
2022 02 13
S kim si- takav si, nije džabe rečeno, zato se pazi s kim deliš veliki deo svog vremena, svoje misli, razgovore i energiju. I dobro i zlo je u nama samima i sami biramo svesno ili nesvesno priliv dobre ili loše energije, a i razvijamo u sebi i spoljavamo dobro ili loše. Svakako treba čitati i psihologiju i duhovne knjige, a u sebi tražiti pomoć od Više sile, kad ne možemo sami da nadjemo izlaz iz problema. Manipulatori biraju svoje žrtve po njihovoj energiji, koju mogu da iskoriste, zarad svojih ciljeva. Ko je iskreni vernik u smislu da zaista oseća tu energiju kosmosa, on odbija manipulatore. Ljudima koji žele da naude se uvek na neki način vrati loša poslata energija, kao upozorenje. Dok ne dostignes taj stepen samosvesti ili izbavljenja, možeš verovati u crnu magiju, a ona je samo loša energija usmerena ka tebi, te ako je se plašiš i veruješ u njenu veliku moć, ona će te savladati, jer strah ne postoji kod onog koji istinski veruje u Božiju pomoć i prateći svoju intuiciju izbegava ono što ga odbija (nije ti bio simpatičan-tvoja nekadašnja intuicija). Možda si se udaljila od pravih vrednosti, te vremenom prihvatila lošu energiju, da deliš sa njom isto stanje-beznađe. Suština je samo u jačanju svoje ličnosti i veri u nešto što je iznad svih nas, običnih smrtnika, što može da nam pomogne kada smo iskreni i skloni priznanju svojih grešaka. Čovek je nesavršeno biće i kao takav živi svoj život, ali ne mora da tone, ako ima načina da ispliva
2022 02 14
Obična manipulacija, nikakve magije. Potraži stručnu pomoć i rešeno.
2022 02 14
Iskreno probala sam i to, ništa apsolutno.
2022 02 14
Imam komšinicu koju gledam kako propada od kako se *udala*. Upala je u njegov postojeći brak, ostala trudna u vezi sa njim, možda nije znala da je oženjen, nismo baš bliski, a i ne zanima me tudj život, samo primećujem očigledno.. uglavnom, razveo se i sad ona ima problem sa njim. Možda jedna za drugu misle (bivša i sadašnja) da je u pitanju crna magija upućena od te druge, a moje mišljenje je da je on po prirodi švaler, uz to i težak kao osoba. Prosto ima takvih ličnosti, za koje se lepe osobe sa niskim samopouzdanjem, tj oni ih izmanipulisu, tako da im budu neophodni i to bude večita igrarija *vruće- hladno*. Ukoliko, ipak, želiš da veruješ u crnu magiju, a ne želiš da radis prvenstveno na sebi, tvoj je put otvoren da nadjes adekvatnu vračaru. Ja verujem u sudbinu, ali i nasledjeno porodično prokletstvo, koje treba slabiti, jačanjem svoje vere i svog duha, osvešćivanjem sebe šta je istina, a šta laž
2022 02 15
Magija je bacanje novca. Ja bih sigurno izabrala rad na sebi. Da li u vidu ličnog razvoja, jačanje sebe uz pomoć vere ili terapeuta. Jedno ne isključuje drugo, mnogi terapeuti podstiču taj duhovni razvoj, razvoj ličnosti ali to nije magija da nestane za mesec dana. Rad na sebi je doživotni proces. Ako ste upali u mrežu teškog narcisa ona ste kao u 'začaranom' krugu. Oni su teški manipulatori koji na kraju uvek uspevaju u tome da sebe predstave kao žrtvu ali na račun tuđeg života. Jedino čvrsta odluka, podrška i istrajnost Vas vode dalje od ove toksične veze. Odlučite da li želite da igrate ovu igru i dalje ili ne. To niko drugi ne može da uradi umesto Vas.
2022 02 15
Samo ispovest i pricesce jer samo blagodat Bozija coveka moze zastititi od svega. Srela sam ljude koji su bili u raznim stadijumima koji su bili pod uticajem magije i videla njihovu ogromnu i tesku borbu, odnosno njihovo ciscenje od zle sile koja ih je svezala magijom.Znam da mnogi ne razmisljaju da postoji rat nebeskih sila ovde na zemlji, ali pokusaj, nista ne gubis, idi do svestenika, ispovedi se i pocni sa postom i molitvom kao pripremom za sto cesce pricescivanje od koga nema veceg duhovnog i fizickog leka.
2022 05 27
> SanjaR: > Samo ispovest i pricesce jer samo blagodat Bozija coveka moze zastititi od svega. Srela sam ljude koji su bili u raznim stadijumima koji su bili pod uticajem magije i videla njihovu ogromnu i tesku borbu, odnosno njihovo ciscenje od zle sile koja ih je svezala magijom.Znam da mnogi ne razmisljaju da postoji rat nebeskih sila ovde na zemlji, ali pokusaj, nista ne gubis, idi do svestenika, ispovedi se i pocni sa postom i molitvom kao pripremom za sto cesce pricescivanje od koga nema veceg duhovnog i fizickog leka. Ne treba joj crkva nego psihijatar. Klasična manipulacijama, nema ni M od magije
2022 05 29
Joj, zene ja sam stvarno najve i skeptik za te stvari na svetu, verujte mi, ali posto sam cula i videla od moje kume, matore cestice, odredjene stvari, boga mi... Ja ne volim kad ona daje mojoj deci bombone ili bilo sta. Bila sam prisutna kad je rekla pre par godina : ja znam kad neko nesto kod mene pojede ili popije, da ga ceka uzas kad dodje kuci. I majke mi, komsinica jedan kad god je od nje otisla, sranje joj se u kuci desi, sa muzem, sa decom. Da ne pricam u mojoj kuci. Ja stvarno nikada nisam verovala u te gluposti, ali sta sam pre svega od nje videla i dozivela... I ja ne verujem isto klasika u magiju, ali da velike kolicine negativnih misli i energije plus odredjen ritual i reci koje odu negde u kolektivnu svest.. Verujem
2022 07 27
> Debela_devojka: > Joj, zene ja sam stvarno najve i skeptik za te stvari na svetu, verujte mi, ali posto sam cula i videla od moje kume, matore cestice, odredjene stvari, boga mi... Ja ne volim kad ona daje mojoj deci bombone ili bilo sta. Bila sam prisutna kad je rekla pre par godina : ja znam kad neko nesto kod mene pojede ili popije, da ga ceka uzas kad dodje kuci. I majke mi, komsinica jedan kad god je od nje otisla, sranje joj se u kuci desi, sa muzem, sa decom. Da ne pricam u mojoj kuci. Ja stvarno nikada nisam verovala u te gluposti, ali sta sam pre svega od nje videla i dozivela... I ja ne verujem isto klasika u magiju, ali da velike kolicine negativnih misli i energije plus odredjen ritual i reci koje odu negde u kolektivnu svest.. Verujem Upravo o tome se radi, sve to deluje kada čovek nije crkven i ne pričešćuje se. Ko se pričešćuje redovno, to na njega ne deluje.
2022 08 21
Ma, crkva me tek ne zanima :D
2022 08 22
Kada smo očajni, ne vidimo rješenje ili su odluke koje moramo donijeti teške, može pomoći samo i jedino molitva, ona iz srca. Dio teškog tereta, za nas preuzima Hristos a tako malo olakšani možemo da donesemo i najteže odluke. Samo imajte vjere da će sve biti u redu i da nam Bog daje samo ono što možemo da iznesemo. Ne brinite, biće sve u redu.
2022 11 20