Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Americki postar

Pokusavam da nadjem nekog ko bi mi uradio usluznu kupovinu sa americkog sajta koji salje samo u okviru Amerike. Ovde mi se niko nije javio za usluznu pa sam trazila i nasla neki Americki postar i jos jednu stranicu. Toj drugoj sam poslala upit da li primaju PayPal uplate i nista nisu odgovorili tako da ih necu uzeti u razmatranje. Ostaje mi ovaj Americki postar koji mi se cini lak za upotrebu. Zanima me da li ih je neko koristio i kako je prosao? Vidim da se paket moze slati obicnom postom, tako da ce vreme cekanja biti duze. Zanima me kako prolaze paketi na carini?
2023 08 27
Ako nije preko 50 eura, nista, svakako ne bude velika carina ni inace, ali taj proces uspori posiljku, tada prolazi i naizmenicnu postu ka carini i drze je, crknes dok ne stigne.
2023 08 28
Ja sad prvi put čujem za ovo, javite utiske ako budete poručivali preko njih.
2023 08 28
> TatCat: > Ako nije preko 50 eura, nista, svakako ne bude velika carina ni inace, ali taj proces uspori posiljku, tada prolazi i naizmenicnu postu ka carini i drze je, crknes dok ne stigne. Ako nije preko 50 onda ide PDV, ali ti paketi nekad prodju bez PDV-a kao sto je meni danas jedan. Zanima me ako je neko imao iskustva sa posiljkama koje prelaze tu vrednost, a poslate su obicnom postom, a ne preko neke firme tipa DHL, FEDEX i slicno. Koja je procedura? Da li onda posta to odradi i samo se dobije iznos da se plati ili moram da angazujem neku firmu da to odradi?
2023 08 28
> Her_Fashion: > Ja sad prvi put čujem za ovo, javite utiske ako budete poručivali preko njih. Htela sam danas da narucim, juce im poslala upit da mi pomognu oko americkih velicina i jos uvek ne odgovaraju.
2023 08 28
> Ako nije preko 50 onda ide PDV, ali ti paketi nekad prodju bez PDV-a kao sto je meni danas jedan. Zanima me ako je neko imao iskustva sa posiljkama koje prelaze tu vrednost, a poslate su obicnom postom, a ne preko neke firme tipa DHL, FEDEX i slicno. Koja je procedura? Da li onda posta to odradi i samo se dobije iznos da se plati ili moram da angazujem neku firmu da to odradi? Meni je par puta stizalo Poštom sa Asos-a, samo donese Poštar paket sa iznosom koji treba da se plati i to je to, oni sve odrade.
2023 08 28
> Her_Fashion: > > Ako nije preko 50 onda ide PDV, ali ti paketi nekad prodju bez PDV-a kao sto je meni danas jedan. Zanima me ako je neko imao iskustva sa posiljkama koje prelaze tu vrednost, a poslate su obicnom postom, a ne preko neke firme tipa DHL, FEDEX i slicno. Koja je procedura? Da li onda posta to odradi i samo se dobije iznos da se plati ili moram da angazujem neku firmu da to odradi? > Meni je par puta stizalo Poštom sa Asos-a, samo donese Poštar paket sa iznosom koji treba da se plati i to je to, oni sve odrade. Da li su to iznosi preko 100 evra npr. ili u granici od 50?
2023 08 28
Bilo je preko 100 eur, oko 200 sigurno. Ne mogu tačno da se setim, ali znam da se plaća PDV 20% i mislim carinjenje oko 10%. Platila sam nešto oko 4-5 hiljada.
2023 08 28
Super ako je samo to. Kad se salje preko DHL, Fedex i ostalih oni naplate svoju uslugu na sve to oko 3000-5000, ne mozes da ih izbegnes
2023 08 28
Znam, ne mogu da smislim DHL, ajde što moram da platim, ali dokumenta, popunjavanje formulara, itd. Ja sve odradim sama a njima plaćam 😒 Uvek se obradujem kad preko pošte stiže, em manje košta em nema cimanja nikakvog.
2023 08 28
Evo mali update, americki postar ne odgovara na poruke niti emailove, ne znam da li su na odmoru ili vise ne rade pa sam kontaktirala neku drugu firmu koja radi nesto slicno i preko njih cu uzeti
2023 08 29
Čekam sledeći update, pa ako dobro prodje da se bacim i ja na poručivanje😅
2023 08 30
> Her_Fashion: > Čekam sledeći update, pa ako dobro prodje da se bacim i ja na poručivanje😅 Kraci update. Poslala sam avans drugoj stranici i instrukciju sta da mi naruce. Poruke su mi "seen" ali jos nisu odgovorili. Nadam se da ce naruciti pre nego sto se rasproda. Malo me samo zbunjuje sto su mi u prethodnoj poruci kad su mi rekli cenu, napisali "bez kutije" jer ne znam kako ce kozna obuca da putuje i isporuci se bez kutije, a da se ne osteti. Ne znam kako rade i sta rade, ali zamisljam da je roba na gomili u nekoj kutiji i ako bude nesto sa ostrim ivicama ima da napravi stetu na obuci. Moram to da vidim sa njima. U medjuvremenu mi je i Americki postar odgovorio, ali kasno jer sam vec uplatila ovima
2023 08 30
To bez kutije je van svake pameti, svakako obuća kad se poruči stigne u kutiji, ne razumem što bi je vadili. Možda misle na neke njihove transportne kutije (tipa ako se poručuje odeća pa spakuju u svoju kutiju) ne znam🤷‍♀️
2023 08 30
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/7dd36c93c4fef14392baaee90509c4ba.jpg)
2023 08 30
1 2