Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Fiksna proteza, iskustva

Ćao, zanima me iskustvo članica sa fiksnom protezom, one koje si nosile ili nose 😃 Zanima me koliko vam je trebalo vremena da se naviknete na protezu? U smislu da vam ne smeta. Ja sam stavila gornju pre jedno nedelju dana, i bol kao bol ništa specijalno nije trajala, ali mi smeta prosto ovako sama po sebi, neprijatan osećaj, pa me zanima vaše iskustvo sa navikavanjem 😃
pre 16 dana, 13:41
Ja je nosim skoro 2 godine, ne smeta mi ovako, ali cim jedem sve se zavuce od hrane i to mi jako smeta kada nisam kod kuce jer posle svakog obroka ona mora da se cisti, jer logicno ruzno je videti hranu u zubima, a i zbog higijene. To je jedino sto mi smeta. Ovako i zaboravim da je nosim. Jedva sam cekala da je stavim, sad jedva cekam da je skinem😂
pre 16 dana, 15:57
To je, mislim, individualno 🙂 Ne secam se da mi je nesto previse smetala, ali u početku mi je bilo neprijatno da se smejem pred drugima i nocu bi mi se nekad utisnula u obraz ili gde je vec pritisak a nisam koristila onaj vosak. Mislim da sam "srasla" potpuno s njom za jedno 2-3 nedelje.
pre 16 dana, 17:44
Ja nosim samo donju. Prvi dan samo nelagoda, drugi dan mi se sva koza unutra izritirala, sve me je izritirala zica (bukvalno sam ranice imala) i ispitala sam zalfijom. Nakon par dana skroz sam se navikla. A vec nakon nedelju dana kao da je uopste nemam. Vec nosim pola godine i uopste ne osecam da mi smeta, bukvalno sam se srodila sa njom. Jedem sve normalno, nista ne pazim, i nijednom mi se nisu odvalile bravice. Ako ti se hrana zaglavi, cim vodom promuckas, sve nestane… Ja sam prezadovoljna
pre 16 dana, 19:58
Ja nosim par meseci gornju, uskoro će i donju da mi stave. Generalno loše podnosim jer mi je zagrižaj poremećen od pomeranja, tamo gde je odgovarao, mada nije dobar, pa zato i nosim. Nekako sam prvih dana imala osećaj da se svi zubi klimaju, posle sam navikla, ali stalno nešto čačkam jer mi je neprijatno. Grebalo je blago ali prestalo je posle. Od hrane većinu stvari mogu da jedem ali ne uvek i ne žvaćem sa obe strane kad negde boli, tako da, izdržaće se, ali kad stave i donju, pripremam se za totalno rasturanje. 😁 Dosta brzo se vidi razlika kod mene, samo mi je zagrižaj napred sve otvoreniji trenutno i šuškam dok pričam što je jako neprijatno, ali drugi kažu da ne primećuju, u šta sumnjam, ali ajde.
pre 14 dana, 11:17
Hvala na komentarima 😃 I meni su se pravile ranice na obrazu od proteze jer i ja nisam koristila vosak, ali dobro poslednjih dana čini mi se sve manje. Izgleda da se i ja navikavam polako na nju, ali u nekim trenucima mi bas smeta i osećam je, ali valjda i to prođe 😃 A za glavljenje hrane, kad nisi pri četkici za zube, to jeste svima sigurno problem, ali eto to sa mućkanjem vode mi nije palo na pamet da probam 😁
pre 14 dana, 12:50