Zelim sa vama da podelim jedan divan recept koji sam danas prvi put spremala i odusevljena sam :)
Sastojci za testo:
oko 100g brasna (zavisno od toga kog je tipa, po potrebi cete u testo dodati jos malo da se ne bi lepilo)
Pola kasicice secera
Cetvrtina kasicice soli
Dve kasicice margarina za mazanje (moze i za pecivo oko 20g) ja korisstim ovaj jer mi se najbolje sjedinjuje sa masom
1/4 praska za pecivo
sve to lepo sjediniti dok se ne pretvore grudvice od margarine
Zatim dodajete jedno 80ml vode i sve lepo umesite. Ravijate testo u dve kuglice i pokrijte salvetom i ostavite da ostoji jedno sat vremena
Testo razvlaciti u veliki krug sto tanje (naravno gledate da bude velicine vaseg tiganja) i najbolje da bude teflonski i peci na dobro zagrejanom tiganju (bez dodatka ulja ili bilo cega) po 20 sekundi sa obe strane da se ne bi prepekle. Zatim ispecene torilje prekriti krpom da bi ostale meke
Nadev:
Za nadev mozete izmisliti kombinaciju koju vi najvise volite, a ja to radim ovako :)
Frikomovu Meksicku mesavinu sa vegetom i zacinima po ukusu dobro izdinstam u tiganju poklopljeno jedno pola sata u malo ulja na laganoj vatri (ringla mi je na pola, tj 1,5) a zatim pojacati na najjace da malo "porumeni"
Kada zavrsite povrce, izgrlijute pilece belo meso koje ste predhodno iseckali na kockice i povegetili u i uz kasicicu senfa sve to sjednijili (dobro je kad ostoji malo). Lepo izgrilujte i filujte svoje tortilje :)
Inace ja prvo premazem pavlaku pa povrce za zatim piletinu.
Probajte! Prijatno :))))
Zelim sa vama da podelim jedan divan recept koji sam danas prvi put spremala i odusevljena sam :)
Sastojci za testo:
oko 100g brasna (zavisno od toga kog je tipa, po potrebi cete u testo dodati jos malo da se ne bi lepilo)
Pola kasicice secera
Cetvrtina kasicice soli
Dve kasicice margarina za mazanje (moze i za pecivo oko 20g) ja korisstim ovaj jer mi se najbolje sjedinjuje sa masom
1/4 praska za pecivo
sve to lepo sjediniti dok se ne pretvore grudvice od margarine
Zatim dodajete jedno 80ml vode i sve lepo umesite. Ravijate testo u dve kuglice i pokrijte salvetom i ostavite da ostoji jedno sat vremena
Testo razvlaciti u veliki krug sto tanje (naravno gledate da bude velicine vaseg tiganja) i najbolje da bude teflonski i peci na dobro zagrejanom tiganju (bez dodatka ulja ili bilo cega) po 20 sekundi sa obe strane da se ne bi prepekle. Zatim ispecene torilje prekriti krpom da bi ostale meke
Nadev:
Za nadev mozete izmisliti kombinaciju koju vi najvise volite, a ja to radim ovako :)
Frikomovu Meksicku mesavinu sa vegetom i zacinima po ukusu dobro izdinstam u tiganju poklopljeno jedno pola sata u malo ulja na laganoj vatri (ringla mi je na pola, tj 1,5) a zatim pojacati na najjace da malo "porumeni"
Kada zavrsite povrce, izgrlijute pilece belo meso koje ste predhodno iseckali na kockice i povegetili u i uz kasicicu senfa sve to sjednijili (dobro je kad ostoji malo). Lepo izgrilujte i filujte svoje tortilje :)
Inace ja prvo premazem pavlaku pa povrce za zatim piletinu.
Probajte! Prijatno :))))