Ja imam jedam jako dobar starinski recept koji sam dobila od kolege gastronoma,jako je jednostavan..
500 grama brasna
150 grama meda
1 Jaje
50 grama margarina
130 Grama secera u prahu
1 Kasicica sode bikarbone
1 Kesica zacina za medenjake (cimet,anis,kardamon,korijander,djumbir,orascic),moze i bez ovoga,ali bar malo cimeta ubaciti,u svakom slucaju svi ovi sastojci moraju biti samleveni u prah.
Kad sve ovo umeste,smesa mora da odstoji najmanje 6 sati u frizider ili na hladnom :-)
Ovo ke stari originalni recept po kojem sam i ja radila,i super ispadnu.Jos jedan savet,neka debljina razvucenog testa ne bude veca od 5 mm jer ce prilikom termicke obrade fugure izgubiti formu. Pozdrav za moje domacice :-)
Ja imam jedam jako dobar starinski recept koji sam dobila od kolege gastronoma,jako je jednostavan..
500 grama brasna
150 grama meda
1 Jaje
50 grama margarina
130 Grama secera u prahu
1 Kasicica sode bikarbone
1 Kesica zacina za medenjake (cimet,anis,kardamon,korijander,djumbir,orascic),moze i bez ovoga,ali bar malo cimeta ubaciti,u svakom slucaju svi ovi sastojci moraju biti samleveni u prah.
Kad sve ovo umeste,smesa mora da odstoji najmanje 6 sati u frizider ili na hladnom :-)
Ovo ke stari originalni recept po kojem sam i ja radila,i super ispadnu.Jos jedan savet,neka debljina razvucenog testa ne bude veca od 5 mm jer ce prilikom termicke obrade fugure izgubiti formu. Pozdrav za moje domacice :-)