Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Vase majke i vi,posle vase udaje...

Kakve su one,jel vam pomazu, ako imate decu jel ih cuvaju? Ja i moja majka smo zaista bile ko sestre dok sam bila devojka,vecinom sam je vodila u soping u grad na kafu pricale o svemu itd...itd...I bum ja resih da se udam!Posto ona tada nije radila ja sam isla sa muzem svaki dan kod mojih...Posle nekoliko meseci ja sam ostala trudna,ona se zaposlila i ja nisam htela da dosadjujem jer znam kako je to kad radis jos u te godine.U medjuvremenu ja sa mojom svekrvom se zblizim ,silazimo u grad ispijamo kafe ,pricamo druzimo se...Porodih se ja,dodjoh kuci(zivimo u zajednici),i moji dosli i brzo odose oni rade ,oni ovo-ono.Sutra dan smo kupali bebicu ,moje majke nigde jer jelte ona radi a i kaze da ne dosadjuje puna nas kuca.Eh koliko sam suza proplakala samo....Moja mala poraste u medjuvremu bilo je tu stvari koje su me jako bolele ,npr njeno ne zainteresovanje da dodje da mi pomogne.Ne kazem,dolazili su na slavu ,rodjendan ,krstenje..Onda ja opet ostadoh trudna...Nje nigde ,a trudnoca teska jos pored malog deteta.Ja dok sam mogla isla sam...A mi samo na 5 km daljine.Ja u 9 mesec cujemo se a ona ce meni necu vise da te zovem treba da se poradjas ...Ej trebam al meni sad treba majka-naravno nisam joj rekla.Dodjoh kuci ,opet ista pesma .Isla ja kod mojih i place mali a ja sva u aut psujem nerviram se a ona,pa sto si radjala!!!A tek sto je u stanju da se ne javi po 3 -4 dana ,i onda kad se seti da odemo salje poruke jer ,zaboga njoj tad odgovara.Eee koju ja prazninu imam u srcu pa to je strasno...I sve da joj kazem sta mi je na dusi ,ali nee opet precutim!.. Izvinite na dugom postu,ima tu jos mnogo stvari ali ne mogu vise da pisem [:znojav] .I samo me jedno zanima gde sam ja to pogresila?!
2016 01 28
Koliko sam je samo puta terala u grad ,da dodje kod mene...Ne!Ona ne moze ,ili je umorna ili mora da cisti itd,uvek izgovor nadje.A onda kad ona zove da idemo,a ja desi se ne mogu taj dan,onda ona kaze pa kako,ja planirala da dodjete bas danas!
2016 01 28
Jako mi je zao sto ti se ovo desava. Majka je ipak oslonac, podrska i pravi prijatelj za ceo zivot, bar bi tako trebalo biti. Uvek sam sa mojom mamom imala savrsen odnos, a jos bolji od kada sam se udala i rodila dete. Postujem i svekrvu, ali mesto moje mame niko ne moze da zameni.
2016 01 28
Mamu ne mozes da zamenih nisakim, jedna je mama. I ja sam bliska sa mamom, a kad sam se udala zblizila sam se i sa svekrvom. Sto ne znaci da sam time nju odbacila jer me je ona prva ucila da na svekrvu trebam da gledam kao na drugu majku. To nije promenilo nas odnos, ali ne zivimo bas tako blizu pa ne mozemo da se vidimo toliko cesto.
2016 01 28
Svekrva nikada ne može da te voli. Majka će i život dati za tebe. Sve što te muči, sada reševaj. Razgovaraj sa njom. Pokaži ljubav. Nemoj da jednoga dana bude kasno. Majku sam izgubila iznenada. Mnogo toga nismo ispričale jedna drugoj. Bol je ogromna, strašna praznina i čudan osećaj samoće. Žao mi je što joj češće nisam govorila koliko je volim i što sam mnoge stvari shvatila tek nakon njene smrti.
2016 01 28
Roditelji mog muža su divni, izuzetni ljudi i puno volim svekra i svekrvu. Ali moji roditelji su uvek bili na prvom mestu . Danas me duša boli što nisam još više vremena provodila s njima kad sam mogla.. Tata je umro i ostavio me u u tom osećaju da sam toliko puta trebala reći da ga volim , da mi znači , da mi je u životu ulivao snagu i kad pokleknem i kad mi treba uteha, zagrljaj.. Mama je nakon tatine smrti postala drugačija, večito tužna i uplakana.. Jako mi nedostaje onakva kakva je bila nekad, nasmjana i puna života iako sam uvek bila bliskija s ocem. Sad se plašim da i nju ne izgubim, zbog tuge joj je pao i imunitet, prosto se smanjila, utopila u sebe, bolesna je svaki čas... Svekar i svekrva su nam uvek bili oslonac, pomagali i kad smo živeli kod i njih i kad smo otišli u svoju kuću .. ali bol za roditeljem je nemerljiv, to sam shvatila tek kad sam izgubila jednog. Nekako sam uvek naivno verovala kako će oni uvek biti tu , da su večni i da imam vremena da pričamo i družimo se .. Vreme proleti. Za čas .. Uspostavi veze s majkom , pričaj s njom ! Otvoreno joj reci šta ti smeta. Pitaj je da to rešite zajedno i da se bojiš da je ne izgubiš jer je ona jedna jedina i nikad je niko ne može zameniti. Reci joj to glasno.. iz sveg srca, iskreno... Imam dve kćeri i znam da bi mi bilo teško da kažu jednog dana da im svekrve znače više nego ja. Sigurno bi me zabolelo . Podji od tog, jer imaš decu i pokušaj da razumeš majku koja je osetljiva, verovatno i u klimaksu kad hormoni učine da si još ranjiviji. U želji da ne smeta , vi ste se udaljile .Verovatno je želela da se uključi od prvog dana ali nije znala kako. Možda si trebala da je zamoliš da bude što više uz tebe? Napravi prvi korak, zovi je često, pričajte i biće sve bolje.. Piši kako napredujete... :)
2016 01 28
Ovo što su rekle Emuška i Maculi podvlačim potpuno. Kao neko ko je igubio majku iznenada, mogu da ti kažem da je odmah pozoveš i kažeš šta te muči, veruj mi, biće bolje i tebi, a i njoj.
2016 01 28
Slazem se,mozda se uvredila sto si je na neki nacin zamenila sa svekrvom:) mozda nisi primetila da je tako udaljavas od sebe,il mozda nisi znala da ce joj to smetati...majka je majka,koliko god svekrva bila dobra...mislim da bi trebalo sa mamom pričati u cetiri oka,jer ne znas sta noc nosi sa sobom,umesto što od nas ovde trazis saveti,da ti ne bude kasnije krivo...ja tako mislim...
2016 01 29
Svekrva nikada ne može da te voli? :D Gospode, pa nisu valjda baš sve majke muške dece monstrumi :D :D Ako ti se majka zaista udaljila jer si ok sa svekrvom, onda, izvini, imaš razmaženo derište za majku! Možda te malo drmaju hormoni pa ne doživljavaš stvari realno, al svakako joj reci šta ti je na duši :)
2016 01 29
slican odnos imamo moja majka i ja.i dan danas imamo odnos kao da smo prijateljice ali kada je zamolim da dodje da posedi sa mnom, da mi pricuva dete (sto sam uradila jednom i nikad vise)ona ni to nije mogla,dok kad dodje posedi malo iizigra se sa unukom i trk kucijer je cekaju pbaveze oko kuce i zivuljki... kad god mi je trebala nikad nije bila tu ona nego moja svekrva koja i pored svojih silnih obaveza oko poslova i oko kuce dolazi bez ijedne reci a da ne pricam o tome koliko nam se puta desilo da do kasno u noc sedimo i pricamo jer nam se tako htelo. sto puta sam se i sita isplakala i nervirala zbog toga sto je propustila veci deo odrastanja kod mog deteta i iskreno trebalo mi je skoro tri godine da shvatim da ona jednostavno ne zeli obavezu i da je po njenom misljenju svekrva duzna da mi pomaze. zena je inace jaaaako kruta na emocijama.
2016 01 29
iako ne zivim sa svekrvom ona kad god zinem bukvalno dodje a kad sam par puta nazvala moju majku ona je to odbila jer je zena imala jednostavno svojih obaveza koje navodno nije mogla odloziti a ustvari znam da je mogla. sve sam joj to dugo nabijala na nos u nadi da ce mucnuti glavom medjutim ne dopire to do nje uopste i onda sam odustala. pomirila sam se sa cinjenicom da nikad vise nece biti kao pre i da nece biti uz mene kao nekad sto je bila.ali nema veze...vremenom sam prestala toliko da tugujem i sad sam mnogo srecnija i zadovoljnija er sam naucila jednu vaznu lekcijui iskreno hvala joj na tome. sada dolazikad uspem da joj seuklopim u slobodan termin i to cesce koliko vidim jer sam prestala da je zovem i molim da dolazi... problem resen
2016 01 29
a to za planiranje dolazaka mi je poznato... naravno ja se inatim i ne zelim da dodjem kad moji roditelji hoce nego kad ja to hocu... apsolutno me nista ne zanima. valjda je tvoja majka navikla na neku vrstu kontrole i sad kad si zapocela svoj zivot i kad zaista ne mozes da uklopis svoj termin sa njenim zeljenim terminom za vidjanje ona dize nos a opet ne zavisi ni od tebe nego od tvoje dece.ti da se pitas ti bi isla pretpostavljam stalno ali ipak visa sila je visa sila... svekrva ima raznih tako da se apsolutno ne slazem sa idejom da nijedna svekrva ne moze da voli snajku...
2016 01 29
Svekrva može samo da me poštuje (koliko i ja nju) i tu je početak i kraj svega....Majka je MAJKA.... Volela bih da čujem vaša mišljenja o tome "kako vas svekrva voli" za desetak ili dvadesetak godina.....
2016 01 29
emushka, slazem se sa tobom...ne znam kako neko moze da uporedjuje majku sa svekrvom,strasno..
2016 01 29
deset ili dvadeset godina je predug period da bi se to znalo ali dok je ovako kako jeste dobro je. naravno da se slazem sa time da je majka ipak majka.ona nas je rodila i gajila citav zivot a ne svekrva pobogu. mogu joj zahvalna biti do nebesa za sve i voleti je sto je dobar covek ali ne moze nikad zauzeti mesto moje majke.
2016 01 30
1 2 3