Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Domaca pica

Potrebno vam je: za testo – 3 čaše brašna za hleb (plastične čaše od pavlake) – jedan ceo kvasac – prstohvat šećera – kašičica soli – 5 kačika ulja za nadev: – sok od paradajza (ili paradajz pelat) – 200 grama praške šunke – 250 grama kačkavalja (edamer, trapist, gauda…) – origano – dodaci po želji (masline, slaninu, pečurke, paprike, kulen, jaja…) Priprema: Prvo izmrvite kvasac i pomešajte ga sa čašom mlake vode i prstohvatom šećera. Pospijte kašikom brašna i ostavite dvadesetak minuta. Kvasac i vodu pomešajte sa brašnom. Dodajte kašičicu soli (ne baš skroz punu) i ulje a onda dobro umesite. Ostavite testo u činiji 20 minuta prekriveno mokrom krpom. Veliku pravougaonu tepsiju za rernu premažite uljem. Testo bi za 20 minuta trebalo da se podiglo. Samo ga iz činije prebacite u tepsiju i dlanom stanjite do ivica tepsije. Preko toga sipajte sok od paradajza, sitno iseckanu šunku i izrendani kačkavalj. Preko svega stavite origano. Ako želite dodajte i druge sastojke po želji. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. I dobili ste vašu domaćinsku picu!
2016 03 20