Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

kako se šalje preporučenim pismom?

Nisam slala robu na ovakav način, ako bi neko mogao da mi objasni, hvala.
2017 02 28
Koverta formata A4 (kupis u knjizari ili sama napravis od nekog velikok belog papira, bitno je da ima formu koverte), upakujes predmet prvo u kesu, pa u kovertu, zalepis dodatno posto im je lepak slab... Adresiras kao klasicno pismo, popunis papiric koji je dostupan svima na salteru, sa druge strane koverte napises svoje podatke i placa se odmah postarina na salteru. Ceka se dva radna dana da se isporuci. Takodje dobijes broj za pracenje posiljke. To je to . :)
2017 02 28
Hvala na detaljnim informacijama :D A kako se vraća novac? prilikom preuzimanja ili?
2017 02 28
Da, to je vazno - da bude kao pismo. Ja sam jednom htela da posaljem neku stvarcicu i rekli su da ne moze nego mora PostExpressom. Preporuceno je jeftinije, narocito kada su sitnice u pitanju (jer je PostEx fiksno 150 min). Takodje se dobija broj za pracenje posiljke pa je i bezbedno. Kad se salje kao obicno pismo ne dobija se br za pracenje.
2017 02 28
Kod slanja Preporuceno nema otkupa. Trebalo bi da se prvo posalje novac... PostNet uplatnicom u posti ili na racun u banci (kako se dogovorite - bolje je na racun jer nema provizije).
2017 02 28
Hvala vam <3
2017 02 28
> Kimberly: > Da, to je vazno - da bude kao pismo. > Ja sam jednom htela da posaljem neku stvarcicu i rekli su da ne moze nego mora PostExpressom. > Preporuceno je jeftinije, narocito kada su sitnice u pitanju (jer je PostEx fiksno 150 min). Takodje se dobija broj za pracenje posiljke pa je i bezbedno. > Kad se salje kao obicno pismo ne dobija se br za pracenje. JA sam pre neki dan ugurala tri knjige i parfem i hteli su da posalju,mada je iskreno bolje slati manje teske stvari moje su bile preko kg,pa mi je devojka rekla da je malo cepnuta kesa al sve je ok sa paketom;)
2017 03 01
widiSTAimam moje je bilo neka bluza. Mozda zavisi i od procene radnika. I od raspolozenja :)
2017 03 01
Ma i to.Mada realno sve dok je tezi paket lepo upakovan iznutra(tipa kutija neka jaka),moze da ispuca 25 puta kesa predmetu nece biti nista,i stavice samo u novu kesu radnici.A majce i sminka su laganica,tako da je to ok(al nije na odmet ni to bablrepovatiX)):)
2017 03 01
Znači uzmem kovertu A4 i trpam do pucanja :D :') nikad nisam tako slala, jer sam mislila da postoji ograničenje u težini (do 200-300 grama) :") :') 8-)
2017 03 01
Imam ja temu sad cu da ti pokazem:
2017 03 02
+ na prvi deo Ako je pismo u obliku valjka, najveća dimenzija odgovara zbiru dužine i dva prečnika najviše do 1040 mm, s tim da najveća od tih dimenzija može biti do 900 mm. Najmanja dimenzija pisma u obliku valjka je da zbir dužine i dva prečnika mogu biti najmanje 170 mm, s tim da dužina pisma može biti najmanje 100 mm.
2017 03 02
> NatySd: > Koverta formata A4 (kupis u knjizari ili sama napravis od nekog velikok belog papira, bitno je da ima formu koverte), upakujes predmet prvo u kesu, pa u kovertu, zalepis dodatno posto im je lepak slab... Adresiras kao klasicno pismo, popunis papiric koji je dostupan svima na salteru, sa druge strane koverte napises svoje podatke i placa se odmah postarina na salteru. Ceka se dva radna dana da se isporuci. Takodje dobijes broj za pracenje posiljke. To je to . :) Ja sam ubedjena al ajd provericu da postarinu moze da plati primalac..
2017 03 26