Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Sterilizacija pasa i maca lutalica??? Molim za pomoc!

Potrebna mi je informacija! Naime, koleginica i ja hranimo nekoliko kuca i maca oko nase firme i zelele bi smo da ih sterilisemo. Problem je sto nas dve nismo u mogucnosti da ih vodimo na sterilizaciju, pa me interesuje da li neka od vas zna kojoj sluzbi da se obratimo da dodju i uhvate zivotinje, odvedu ih na sterilizaciju i vrate nazad?? Beograd je u pitanju. Pisite ovde ili u inbox!
2017 10 19
Nema te sluzbe u Beogradu,takodje sam se informisala,zvala Veterinu Beograd,jedino su me oni stavili na neki spisak cekanja ali konkretno u Bg-u niko vise za macke to ne radi besplatno.Cena se krece od 3000 do 5000 din za jednu macku.Isti problem imam.
2017 10 19
Ja sam za pse lutalice u mojoj ulici zvala Veterinu Beograd i uredno su došli svaki put. Odveli, sterilisali, vakcinisali i vratili. Samo jednom nisu vratili kucu jer je već bila bolesna pa su je ostavili u lečilištu. Pretpostavljam da je to kuče uginulo, ali sve ostale su vratili. Sad ovde gde sam se preselila jedna komšinica hrani mačke, a ne pada joj na pamet da ih steriliše. Malo malo pa neku zgazi auto, a konstantno se razmnožavaju! Zaista ne razumem tako neodgovorne osobe!!!! Ja oplačem svaku tu zgaženu životinjju, a uopšte ne mora da bude tako.....
2017 10 19
u Nisu je sterilizacija pasa i macaka lutalica besplatna u svim veterinarskim ambulantama.Mislim da je takav zakon donet i da bi trebalo da je tako u svim gradovima jer je to jedan od nacina da se rsi problem pasa i maca lutalica.Suprug i ja smo sterilisali sve sto zivi oko nase zgrade.
2017 10 19
> DanijelaSavev: > u Nisu je sterilizacija pasa i macaka lutalica besplatna u svim veterinarskim ambulantama.Mislim da je takav zakon donet i da bi trebalo da je tako u svim gradovima jer je to jedan od nacina da se rsi problem pasa i maca lutalica.Suprug i ja smo sterilisali sve sto zivi oko nase zgrade. Mislim da je to odluka gradske vlasti u Nišu, da se ne odnosi na ostale gradove. Ali svakako bi takva praksa trebalo da zaživi u svim gradovima u Srbiji jer je to rešenje definitivno. Ja obožavam životinje i više sam dosadila i samoj sebi u pokušaju da objasnim ljudima u okruženju da je sterilizacija uličnih životinja prava stvar. Meni se srce cepa kada ih vidim gladne, izgladnele, promrzle i jadne kako se vucaraju po ulicama, o gaženju automobilima da ne pričam.
2017 10 19
> DanijelaSavev: > u Nisu je sterilizacija pasa i macaka lutalica besplatna u svim veterinarskim ambulantama.Mislim da je takav zakon donet i da bi trebalo da je tako u svim gradovima jer je to jedan od nacina da se rsi problem pasa i maca lutalica.Suprug i ja smo sterilisali sve sto zivi oko nase zgrade. Danijela da li mozes da me uputis koja veterinarska stanica sigurno sterilise mace? Oko zgrade su nam podavili macice a i ona macka se jadna stalno maci mnogo ih ima. Resila bih ja taj problem o svom trosku ali trenutno nisam u mogucnosti a to opet ne moze da ceka... :(
2017 10 19
Центар за мешанце је пре неки дан организовао акцију бесплатне стерилизације, али не верујем да би они извршили и транспорт животиња пре и после захвата. Такође саветујем Ветерину јер, колико знам, долазе, одводе псе, ураде што треба и врате на исту локацију, плус плаве огрлице да се зна да су улични и стерилисани. 🙂
2017 10 20
Devojke , svaka vam čast sto se brinete za ta divna stvorenja , i ja uvek gledam da pomognem koliko mogu. Moja majka, inače obična med. Sestra je pre 2 meseca zajedno sa komšijom veterinarom sterilisala mačku kod nas u stanu i to u 2 uveče jer je bila bukvalno na ivici života (izgleda da je neko šutnuo skotnu, preživljavala ke pakao tu noc) i hvala Bogu posle 2 dana je bila kao nova. to je inače mačka ispred nase zgrade koju mi hranimo . Kod nas u gradu nisam cula da postoji besplatna sterilizacija , moju mačku i tetkinu smo sterilisali i to je baš nesto dosta izašlo. Jedino ako poznajete nekog veterinara pa da vam naplati samo troškove lečenja po nabavnoj ceni. Kao što loki napisa gore to je jedini normalan način da se broj uličnih životinja smanji , trebalo bi da se digne svest ljudima da ne ostavljaju svoje ljubimce. Ja stvarno ne znam kakvo govno mozes da budeš da ostaviš stene ili mače na ulici . Kako ti ljudi mogu da zaspe uvece.
2017 10 20
Nisam imala vremena da posetim temu i zaista sam prijatno iznenadjena da se toliko vas javilo :) I ja sam dosla do informacije da u Veterini Beograd izlaze na teren, ali samo za pse, sto se maca tice morale bi same da organizujemo transport. To bi nekako i uspele da resimo ali nam je takodje problem sta da radimo sa macama posle operacije, a s obzirom na hladnoscu samo bi im napravile problem sa zdravljem ako bi bile napolju. U firmi naravno ne smemo da ih drzimo, obe imamo kod kuce pse tako da i ta opcija propada... Ali nadam se da cemo uspeti da im nadjemo neki smestaj ili skloniste jer ne bi bas volele da moramo da cekamo prolece da bi ih sterilisale. Elem, ja zivotinje obozavam i pomogla bi svakoj samo kad bi imala uslova i vremena (to mi je daaaaaleki plan kad odem u penziju za nekih 40 god, da otvorim azil za napustene zivotinje :) ) Ali eto APEL SVIM CLANICAMA KOJE OVO CITAJU - ne bacajte ostatke od rucka, makar to bile korice od hleba, samo ostavite ispred zgrade ili pored nekog drveta, verujte mi neka kuca ili maca ce se obradovati, a i vi cete se osecati prelepo kad znate da ste ucinile dobro delo!
2017 10 24
Da li ste culi za centar za mesance... tu sam sterilisala macke i pse, plati se samo materijal za operaciju, imaju cak i smestaj ako ih nemate gde smestiti dan va dok se ne oporave, nalazio se u Borci.... ne znam dal su jos uvek aktuelni
2017 10 26