Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Vrednosne posiljke - objasnjenje?

Zdravo devojke, posto imam dosta stvari po niskim cenama devojke me cesto pitaju da im posaljem kao vrednosnu posiljku( valjda je manja postarina). Tipa ako je majica 400 dinara, s postarinom bude 700, sto i nije okej. Medjutim, ja nisam sigurna kako to funkcionise, pitala sam u posti i rekose mi da za tu vrstu usluge ja moram da platim postarinu unapred, pa onda ako zelim, to da uracunam u vrednost. Ali ja niti znam unapred kolika ce postarina biti niti zelim nekog da ostetim, makar i za 50 dinara, a ne zelim ni ja da platim vise. Jedino sto znam jeste da se uzima posebna koverta pa se u tome salje. Nisam sigurna kako dalje funkcionise, da li paket stigne odmah sutradan? Da li radi po istom principu kao postexpress? Ako neko moze da me uputi ko ima iskustva i kako se popunjava koverta i ostalo, bila bih mu zahvalna :")
2018 07 06
Cao , ja iskreno ne preporucujem tako , jedino ako znas da je lagana stvar i moze stati u kovertu , nece izneti vise od 100din .Tako da najbolje da ti ako predmet kosta 400 , na racun uplate 500 i onda posaljes i platis postarinu ,ali uz uplatu unapred ... A i takve preporucene posiljke znaju da kasne ...Evo meni se vraca posiljka i ja vise slati bez uplate unapred necu ni za post express , a ne za preporuceno .. Platicu vise postarinu nego sto mi je predmet kostao ...Tako da ti preporucujem , prvo uplata pa onda slanje kako zele ..
2018 07 06
Kako poštarina 300 dinara za jednurazmenu majicu??? Postexpress je 150+otkup, možda 200 i nešto, ali 400 nikako, najbolje što kaže Icka da ti uplate unapred , pa im pošalji preporučeno
2018 07 06
Jooj hvala vam devojke puno na savetu. Meni su i u posti rekli da to nije tolika razlika u posarini mozda 50 dinara manje, a nije sigurno. Ali ne vredi kad je kupac uvek u pravu haha. Dva puta mi je postarina ispala 350 dinara, nisam sigurna za mesto gde sam slala, ali toliko mi je ispala. Slala sam dve majice, znaci nije do velicine. I bude mi neprijatno jer do sad je postarina bila oko 200 dinara, mozda 250 maks, i onda ja kazem devojkama da je toliko i ispadne vise, i ispadne da sam ih slagala.... Nekako mi je najsigurnije postexpressom, ali probacu da se snadjem. Hvala punooo :")
2018 07 06
Korisna informacija za sve članice koje šalju preporučeno/vrednosno/paket/tiskovinu, dakle sve osim Post Expressa je da u slučaju nepreuzimanja pošiljke, ne plaćate dodatnu poštarinu. Doduše, ovo se jako retko dešava jer se cela suma (predmet+poštarina) plaća unapred prodavcu, tako da kupci preuzimaju pošiljke. 2x mi se desilo da pošiljka nije preuzeta na ovaj način, što je stvarno zanemarivo obzirom na količinu pošiljaka koje sam tako poslala.
2018 07 06
> Debela_devojka: > Kako poštarina 300 dinara za jednurazmenu majicu??? Postexpress je 150+otkup, možda 200 i nešto, ali 400 nikako, najbolje što kaže Icka da ti uplate unapred , pa im pošalji preporučeno Na otkup kada se šalje nešto do 0.500gr Postexpresom ptt je onda 193din + 48din (poštanska uputnica) ili 71din (post net uplata) trošak otkupa, tako da ptt za pošiljku na otkup izađe oko 264din. I plus ako je ta majica 400din, znači sve ukupno za uplatu izađe oko 664din. Meni devojka jedna insistira za uplate unapred jer joj je jeftinije tako da plaća, nego na otkup.
2018 07 07
> srebrna: > Korisna informacija za sve članice koje šalju preporučeno/vrednosno/paket/tiskovinu, dakle sve osim Post Expressa je da u slučaju nepreuzimanja pošiljke, ne plaćate dodatnu poštarinu. > Doduše, ovo se jako retko dešava jer se cela suma (predmet+poštarina) plaća unapred prodavcu, tako da kupci preuzimaju pošiljke. > 2x mi se desilo da pošiljka nije preuzeta na ovaj način, što je stvarno zanemarivo obzirom na količinu pošiljaka koje sam tako poslala. Zaista korisno, slažem se. Samo, evo ja imam jedno pitanje i pošto vidim da baš lepo sve objasnite i detaljno, rekoh da pitam Vas- kakav je to način slanja Tiskovina? Stizali su mi neko časpisi gde je na koverti bio žig Tiskovina, ali mi nikada nije bilo jasno šta i kako se to šalje, kakav je to način slanja? Hvala Vam najlepše unapred na odgovoru, verujem da će i ostalim članicama koje ovo ne znaju značiti.
2018 07 07
Tiskovina ili štampana stvar (časopisi, stripovi, knjige itd.). Šalje se tako da se obavezno vidi makar jedan ćošak da je u pitanju tiskovina, npr. isečeš jedan ćošak koverte, ubaciš knjigu (ja je prethodno umotam u kesicu od zamrzivača da se ne ošteti) i šalješ kao tiskovinu. To je najjeftiniji način slanja za ovakve stvari. Isto se može slati kao obična ili preporučena tiskovina i tad je nešto skuplja poštarina.
2018 07 07
> srebrna: > Tiskovina ili štampana stvar (časopisi, stripovi, knjige itd.). > Šalje se tako da se obavezno vidi makar jedan ćošak da je u pitanju tiskovina, npr. isečeš jedan ćošak koverte, ubaciš knjigu (ja je prethodno umotam u kesicu od zamrzivača da se ne ošteti) i šalješ kao tiskovinu. To je najjeftiniji način slanja za ovakve stvari. Isto se može slati kao obična ili preporučena tiskovina i tad je nešto skuplja poštarina. Hvala najlepše na detaljnom odgovoru. :)
2018 07 07
Nema na čemu.
2018 07 07
Hvala devojke jos jednom, korisno je znati :")
2018 07 07