Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Kako odgovoriti na ovakva pitanja?

Predpostavljam da je ovakva tema vec bila pokrenuta, ali obzirom da se cesto u poslednje vreme susrecem s ovim ne mogu da se ne zapitam? 'Kako stoji?' Redovno se nadjem u dilemi kada mi neka clanica postavi ovo ili slicno pitanje. Sta odgovoriti? Kako meni stoji neka stvar, apsolutno nema veze sa tim kako ce stajati nekom drugom i obrnuto, posebno u slucajevim kada mi nesto ne odgovara po velicini. Desilo se par puta da sam u opisu napisala za neku stvar da dobro stoji, ali jer to stvarno i mislim i uglavnom prilozim i sliku. Medjutim na takva pitanja za svaku stvar, koja verovatno predhodno nije ni obucena, odgovarati sa 'Stoji fantasticno, prelepo itd..' mi vise lici na prodavanje stvari po svaku cenu i uvaljivanje, nego na dobru trgovinu. Ono sto mene zbunjuje je kada ja odgovorim na ovakva pitanja, sa time da ne znam, da svi imamo razlicite figure, pritom navedem dimenzije ako vec nisu, i opisem kroj sto je bolje moguce (uzano, siroko, kratko, dugo, oversized...), mnoge clanice se nadju uvredjenim ili ne dobijem odgovor uopste. Tako da je moje pitanje da li gresim sa ovakvim odgovorom i u cemu, ili smo mozda postali previse netolerantni? Zbunjena.
2018 07 19
"Ako imate preko 100 kg, verovatno ne stoji nikako" .. :D
2018 07 19
Poštovanje. Naravno da ne grešite, i Vaši odgovori su sasvim na mestu. Problem je, da to tako nazovemo, uopravo u onima koji postavljaju takva pitanja- nije problem pitati da se uslika kako nešto stoji ako je kupac ozbiljan, ali ako se već navede u opisu da je ta stvar Vama mala svakako je van svake pameti pitati tako nešto (jasan znak da se opisi retko čitaju) i nejasno mi je to što neke članice očito ne kapiraju da jedna stvar ne može isto stajati i Vama i meni. To su za mene zaludne osobe koje se ne javljaju sa ciljem da to nešto i kupe, nego iz čiste dosade- ne uvek, ali uglavnom. Tako da slobodno nastavite i za ubuduće sa istim vrstom odgovora, jer zaista ne grešite. TinaKris malo je neumesan Vaš komentar za "preko 100kg", jer ipak ovde ima i tih članica koje su punije i tako nešto zasigurno nije za ismevanje- neke od tih članica "preko 100kg" imaju i ozbiljnih zdravstvenih problema i ne mogu da smršaju. Ja lično imam 85kg i visoka sam oko 178cm, dakle izgledam bukvalno kao međed, i samo ja tako nešto za sebe mogu reći, smatram da je to uredu...?!?
2018 07 19
LadyBlue-- Hvala na odgovoru!! Slazem se s Vama apsolutno. Najmanji je problem uslikati se u necemu sto sam nosila i sto mi odgovara, uglavnom ako je to slucaj odmah i postavim sliku u predmetu, ali sta odgovoriti kada mi je nesto malo/veliko, ili je to nova roba sa etiketom itd. U tome i jeste sustina problema, necitanje opisa ili povrsno citanje, desilo mi se x puta da mi clanice traze dimenzije koje su vec navedene u opisu, ili pitaju neke druge stvari koje su takodje napomenute. I ja sam kupac, tako da zaista pokusavam da imam razumevanja za sve, ali prosto nekad imam osecaj da su neke clanice ovde samo da trose svoje i tudje vreme, bez namere da zaista bilo sta kupe.
2018 07 19
> TinaKris: > "Ako imate preko 100 kg, verovatno ne stoji nikako" .. > :D Ahahhaahha kraljice
2018 07 19
Stvarno neumesan komentar za kulažu. Ja sam so pee par meseci imala skoro 90 još od porošaja, pa mi je svašta nešto stajalo vrlo lepo
2018 07 19
Mika95, Kada budete napunili preko 30 (kontam da ste '95to godište zbog brojke u nazivu profila) verujte da Vam takvi komentari ni najmanje neće biti "kraljevski". Po Vašem komentaru da je TinaKris šatro KRALJICA sa onakvim komentarom gde ismeva većinu članica ovde koje imaju malo više kilograma može se zaključiti samo to da ste ili totalno nezrela osoba, ili da ste zaista drski i bezobrazni. Moj komentar u ime svih onih članica koje imaju malo ili malo više kilograma, na komentare Vas i TineKris je jednostavno samo ovo: Sramota!
2018 07 19
> rennecatlady: > LadyBlue-- Hvala na odgovoru!! Slazem se s Vama apsolutno. Najmanji je problem uslikati se u necemu sto sam nosila i sto mi odgovara, uglavnom ako je to slucaj odmah i postavim sliku u predmetu, ali sta odgovoriti kada mi je nesto malo/veliko, ili je to nova roba sa etiketom itd. U tome i jeste sustina problema, necitanje opisa ili povrsno citanje, desilo mi se x puta da mi clanice traze dimenzije koje su vec navedene u opisu, ili pitaju neke druge stvari koje su takodje napomenute. I ja sam kupac, tako da zaista pokusavam da imam razumevanja za sve, ali prosto nekad imam osecaj da su neke clanice ovde samo da trose svoje i tudje vreme, bez namere da zaista bilo sta kupe. Upravo tako. Apsolutno ste upravu za sve što ste i sada i u prethodnom komentaru napisali. ;)
2018 07 19
> Debela_devojka: > Stvarno neumesan komentar za kulažu. Ja sam so pee par meseci imala skoro 90 još od porošaja, pa mi je svašta nešto stajalo vrlo lepo Naravno, svakoj ženi sve lepo stoji bez obzira na kilažu, samo ukoliko ume da se "nosi" sa svojim kilogramima. Bogu hvala, poznajem te veoma dobro i tačno džak da obučeš tebi će dobro stajati. Plus toga, nisi uopšte osoba koja svoje komplekse leči na drugima, za razliku od pojedinih persona ovde. ;) :D
2018 07 19
LadyBlye, vec duze vreme kako pratim forum i naidjem na cesto tvoje teme u forumu-trazim...ili na nekim temama vidim nesto vezano za kilazu, i onda pomislim, ma zasto ova clanica kupuje sve vecu garderobu kad je "mrsavica". Meni ne ide sa tobom nikako da si neka krupnija dama, ja sam tebe zamislila kao izuzetno mrsavu osobu, valjda zbog te cure na profilu koja nekako ima usko lice, i svaki put se nekako iznenadim kad vidim tvoju temu, a inace cesto gledam sta devojke kupuju i koje velicine nose. :) A sto se ove teme tice, ja se veoma cesto slikam u onome sto prodajem, meni ne smeta, slikala sam se i u L pantalonama, naglasila da nosim XS, cesto slikam i sandale na svojoj nozi iako nosim mali broj, obujem tri broja vece cipele i tako posaljem, uglavnom devojke kupe tako, neke i ne, ali nekim cura smatram da zaista znaci da vide na coveku komad odece. Prosto, stvar vremena. I sa drugeetiketom strane, naravno razumem da devojka koja nosi XL nece slikati na sebi nesto XS velicine, pa su pitanja i po malo apsurdna "kako stoji", ali clanice polaze od togamene da ovde svi prodajemo svoju garderobu. :")
2018 07 19
Minika993, Eeee, imala sam i ja nekada 56kg (tad sam bila baš ono extra mršavica), pa zatim 67kg (tad sam bila ono baš "taman" ;) ), i evo sada unazad oko dve godine od kako imam nekih zdravstvenih problema tu sam uvek oko 85kg- jednostavno, ma šta god radila, ne mogu da oslabim. Dakle, prošla sam kroz "sve faze sa kilogramima", nosila od M pa do XL veličine, nešto sada čak i XXL (tipa zimska jakna, kaput i sl.). Nikada ne bih ni pomislila da kažeš-napišem nešto uvredljivo za osobe koje imaju ili manje ili više kilograma od mene, jer meni je svaka osoba lepa na svoj način bez obzira da li je mršavica, debeljuca ili neke normalne težine. To mi je zaista jako neumesno (isnevati tuđe težine) jer dođe mu na isto kao kada bi neko ismevao osobu koja npr. boluje od cerebralne paralize. Zaista ružan i neprihvatljiv gest. I izvinjavam se zaista, ali na takve "stvari" zaista ne mogu i neću da ćutim- ne želim nikoga i ničim da uvredim zaista ni u kom slučaju, već samo iznosim svoje mišljenje. Takođe se izvinjavam i članici čija je tema zbog nenamernog "sjretanja" sa teme. Što se slikanja na sebi tiče, apsolutno je ok ako nam je ta neka stvar taman ili malo veća, možda čak i malo manja, slikati je na sebi, ali jasni je da ne može osoba koja nosi XL slikati na sebi nešto što je XS, S i obrnuto. Obuća je već nešto drugo, ako je malo veća smatram da nije problem uslikati je na nozi, ali problem jeste svakako ukoliko je za dva broja manja, zar ne?
2018 07 19
Ja imam "manjak" kilograma i uglavnom sam navikla na komentare tip "jel` jedes ti nesto", "zasto si toliko mrsava", i slicno... Tako da razumem potpuno kako to moze da pogodi, mada me vise i ne dotice. Ali jednostavno smatram da ljudi ne treba previse da zaziru u tudju intimu, u smislu ko sta jede, sa kim spava i kakav zivot vodi. Prosto ne vidim zasto bi ikoga pogadjao neciji fizicki izgled do te mere da daje komentare o tome, nicim izazvan. Ali eto, tebe zamisljam kao mrsavicu, to je tako u mojoj glavi, kao sto vecinu devojaka ovde tako nekako "zamislim" dok citam komentare. :")
2018 07 19
Kao sto sam vec rekla, fotkanje u stvarima nije problem, kao ni slanje bilo kakvih dodatnih slika, dimenzija i slicno. Ali pitanje je koliko su i te slike pokazatelj toga kako ce nekome drugom stajati, to sto nosimo istu velicinu ne znaci da je obavezno sve jednako 'rasporedjeno'. Shvatam da nekome znaci da vide kako komad izgleda na telu, i ponavljam, to ima smisla ako meni zaista odredjeni predmet odgovara, i moze se videti zaista kako stoji. Medjutim, fotografije ovde nisu tema, vec apsurdna pitanja i kako odgovarati na ista, kada sam postavila temu nisam ciljala na clanice koje traze dodatne fotografije, vec na one koje ocekuju da im se recima opise -- 'Kako stoji?', preciznije na one nezadovoljne odgovorom, jer me prosto zanima sta jos treba reci osim dimenzija, i tog nekog malo detaljnijeg opisa kroja i materijala. Tako da ova tema nije atak na bilo koga, vec moja znatizelja za tim kako odgovoriti. :)
2018 07 19
Monika, mene iskreno pogađa sve ono što je nepravedno. I da imam onu težinu od 56 ili od 67kg veruj da bih isto ovako reagovala, jer nisam ovde u pitanju ja (nisam se pronašla) nego sve one divne osobe koje sam ovde upoznala, a bucke su i imaju i više kg od mene. Da "ne skrnavim" temu članici koja ju je i otvorila, reći ću samo još ovo: nemojte da vas dotiču komentari vezani za težinu, bilo da ste bucke ili mršavice, jer nijedna zrela osoba neće ismevati bilo šta na vama (uključujući i težinu), to rade samo "ograničene" osobe koje očito nemaju baš mnogo toga pametnog da kažu. ;) Srdačan pozdrav svima, i svako dobro želim! :)
2018 07 19
> rennecatlady: > Kao sto sam vec rekla, fotkanje u stvarima nije problem, kao ni slanje bilo kakvih dodatnih slika, dimenzija i slicno. Ali pitanje je koliko su i te slike pokazatelj toga kako ce nekome drugom stajati, to sto nosimo istu velicinu ne znaci da je obavezno sve jednako 'rasporedjeno'. Shvatam da nekome znaci da vide kako komad izgleda na telu, i ponavljam, to ima smisla ako meni zaista odredjeni predmet odgovara, i moze se videti zaista kako stoji. Medjutim, fotografije ovde nisu tema, vec apsurdna pitanja i kako odgovarati na ista, kada sam postavila temu nisam ciljala na clanice koje traze dodatne fotografije, vec na one koje ocekuju da im se recima opise -- 'Kako stoji?', preciznije na one nezadovoljne odgovorom, jer me prosto zanima sta jos treba reci osim dimenzija, i tog nekog malo detaljnijeg opisa kroja i materijala. Tako da ova tema nije atak na bilo koga, vec moja znatizelja za tim kako odgovoriti. :) Razumem ja Vaše pitanje, ali verujte mi da adekvatniji odgovor od svog prvog komentara zaista nemam. Verujem da će se pojaviti već neka članica koja će Vam dati dobar savet. <3 Srdačan pozdrav. :*
2018 07 19
1 2