Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Parfemi u originalnoj ambalazi, a unutra... neka cudna tecnost...

Kao ljubitelj parfema htela bih da upozorim clanice i clanove MK na sve ucestaliju pojavu prodaje cudnih vodica u originalnim bocicama parfema. Clanovi/ice koji su duze u parfemskoj prici vec znaju za ovu pojavu. Neki od njih su me upozoravali da budem obazriva, na cemu im veliko hvala. A ja osecam duznost da upozorim one koji sada ulaze u carobne parfemske vode. Elem, ima nekoliko prodavaca parfema koji na svojim profilima nude izuzetno veliki broj parfema. Taj broj je do teme mere veliki da izaziva sumnju da je rec u pukom praznjenju licnih parf. kolekcija. S obzirom na to da sam nekoliko puta bila "nasankana" plativsi parfem u originalnoj bocici, a kada bi mi bocica stigla bilo je jasno da je u nju dodavan alkohol (i/ili jos neka tecnost), ali i na cinjenicu da mi je novac nakon reklamacije bio vracen, ja nisam mogla takvim prodavcima da ostavim negativnu ocenu: jednostavno, vratili su mi novac... doduse, nekada sam morala da ga "cupam" od nesavesnog prodavca, ali novac mi je vracen. I ja sam im, naravno, vratila te "parfeme". Nedavno je jedna clanica bila dovedena u vrlo neprijatnu situaciju. Ona je kupila parfem od jednog od tih "ljubitelja" parfema i, s obzirom na to da je kupila vecu mililitrazu, resila je da deo tog parfema dekantuje. Kupila sam od nje dekant i ispostavilo se da je rec o kopiji koja cak ni ne lici na originalan parfem. Devojka mi je vratila novac, nije zelela da joj posaljem dekant nazad (sto je casna i ocekivana reakcija: sta ce joj nazad neka vodica za koju bi jos morala da placa i postarinu).
2021 05 13
(nastavak uvodnog posta) Da skratim: originalna bocica sa sve batch kodom i silnim detaljima na bocici koji govore da je rec o originalu uopste ne moraju nista da znace. Nazalost, pojavio se veliki broj prodavaca parfema koji, pretpostavljam, kupuju prazne originalne bocice i pune ih ko zna cime. Sa dekantima, pak, nisam imala nijedno lose iskustvo (osim ovog gorenavedenog, gde je i sam prodavac dekanta bio namagarcen od strane prodavca). Ovo otvara pitanje: cemu fotografisanje batch koda, ugraviranih detalja na bocici, raznoraznih oznaka koje govore o originalnosti parfema, kada je unutra neka tecnost koja definitivno nije originalni parfem? Savet za clanove/ice koji tek pocinju svoje parfemsko putovanje: nemojte kupovati parfeme pre nego sto ih probate tamo gde ste 100% sigurni da se prodaju originali. Ukoliko je rec o diskontinuiranom parfemu (parfemu koji se vise ne proizvodi), potrudite se da nadjete nekog ko ima taj parfem i ko ce vam omoguciti da ga probate, pre nego sto kupite takav parfem na sajtu ovog tipa. Ukoliko ne mozete da pronadjete 100% original za probu, jednostavno odustanite od kupovine parfema. Ili rizikujte, ako vam nije zao sopstvenog novca. A nije rec ni samo o novcu: jednog dana shvaticete da ste kupili kopiju i osecacete se iznevereno i glupo. A parfemska prica je zaista veoma lepa i ne treba da vam je opoganjuju nesavesni prodavci.
2021 05 13
Tako sam i sumnjala, da prodavci, ozbiljni prodavci ili bolje reći točioci parfema ovde vrate novac onima koji umeju da prepoznaju fejk jer poznaju određeni parfem a da sigurno gro članica to ne zna nego se povede finom mililitražom po povoljnoj ceni a nikada do tada nije bila u prilici da taj parfem nosi i koristi ili ga je možda stavila jednom. To super objašnjava i situaciju sa uvaženom reklamacijom i situaciju sa fejk dekantom. I vuk sit i ovce na broju. Već sam bila pisala da mi je mnogo sigurnije kupiti parfem ovde od članice koja ima jedan ili nekolicinu parfema iz svoje lične kolekcije nego riskirati. Možda u tim silnim ponudama i ima poneki original, ali sam gotovo posve sigurna da svi to nisu, a uverila sam se kod Givenchy Play, sa specifičnom flašicom, kada sam videla razvaljenu plastiku na zadnjem delu poklopca da bi se pristupilo raspršivaču, sve mi je bilo jasno.
2021 05 14
Jedini razlog zasto ne kupujem koriscene parfeme (dekante itd) je cinjenica da se ne moze znati kad ga je neko otvorio. Npr na kutiji rok trajanja do 2022, a od otvaranja 24 meseca (a otvoren npr 2019). Šta tad....
2021 05 14
Primetila sam ranije da je neko ovde prodavao ili poklanjao, nisam sigurna, prazne bočice parfema, pa sam se pitala šta će to bilo kome osim ukoliko planira neku prevaru ovog tipa...isto mi je zasmetalo kad je jedna devojka prodavala original ambalažu - kesu i etiketu (?!) nekog skupog brenda (ne sećam se kog) pa se uvredila kad sam joj to prebacila, ovde na forumu, još sam se ja,nakon njenog uvređenog komentara sa nekim nesuvislim objašnjenjem, osetila glupo što,kao, morališem ...
2021 05 14
> srebrna: > Već sam bila pisala da mi je mnogo sigurnije kupiti parfem ovde od članice koja ima jedan ili nekolicinu parfema iz svoje lične kolekcije nego riskirati. > Možda u tim silnim ponudama i ima poneki original, ali sam gotovo posve sigurna da svi to nisu, a uverila sam se kod Givenchy Play, sa specifičnom flašicom, kada sam videla razvaljenu plastiku na zadnjem delu poklopca da bi se pristupilo raspršivaču, sve mi je bilo jasno. Originalnih parfema na MK ima i vecina koja je oglasila parfem(e) za prodaju zaista prodaje original(e). Ovo pisem na osnovu dosadasnjeg iskustva kao kupca na MK. Neke clanice imaju oglaseno 10, cak i 20 parfema, ali je jasno da se ne bave nabavkom na veliko u cilju preprodaje, tj. ne postavljaju po 10 parfema nedeljno. Jednostavno, imaju svoju veliku kolekciju, neki parfemi su im dosadili, neke vise ne vole (parf. ukus je sklon promenama), pa povremeno izbace 1 - 2 - 3 parfema na prodaju. Ali oglasavati u cugu 10 - 20 parfema maltene svake nedelje (fun fact: cesto to rade ponedeljkom, utorkom, tj. neposredno nakon vikenda)... pa tu, onda, nesto smrdi. A greota je da prica, koja bi trebalo da je lepa i mirisna, smrdi. :D I to smrdi i na komercijalnu prodaju i na neku cudnu tecnost, koja nije originalni parfem, iako je u originalnoj bocici.
2021 05 14
> supergaga: > Primetila sam ranije da je neko ovde prodavao ili poklanjao, nisam sigurna, prazne bočice parfema, pa sam se pitala šta će to bilo kome osim ukoliko planira neku prevaru ovog tipa...isto mi je zasmetalo kad je jedna devojka prodavala original ambalažu - kesu i etiketu (?!) nekog skupog brenda (ne sećam se kog) pa se uvredila kad sam joj to prebacila, ovde na forumu, još sam se ja,nakon njenog uvređenog komentara sa nekim nesuvislim objašnjenjem, osetila glupo što,kao, morališem ... Kao parf. zaljubljenik i vlasnik male (ali voljene <3 ) kolekcije parfema to prodavanje praznih bocica ima smisla samo i iskljucivo kao nacin da dodjem do nekih delova bocice. Npr. dobila sam parfem od drugarice koja ga je izgustirala i uspela da izgubi poklopac ili "kapicu" na vrhu prskalice (ono cilindricno cudo sa rupicom koje pritisnemo i izlazi sprej parfema). I tada mi je kupovina prazne bocice odradila posao... Jednostavno, nervira me kada parfem nema svoj poklopac. :D Uzela sam poklopac i "kapicu", a ostalo bacila u djubre. Zato sto prazna bocica parfema i jeste za djubre, tj. za reciklazu stakla. Ali s obzirom na cinjenicu da se prazne bocice zloupotrebljavaju tako sto se u njih sipa neka mirisna tecnost u alkoholisanom stanju :D (fan fact 2: u poslednje vreme veoma, ali veoma cesto nailazim na parfeme dupke pune... pa toliko puni nisu ni kada se skine celofan sa kutije, tj. kada su devicanski novi), i kada se vec prica o stavljanju necega na listu nedozvoljenih predmeta, bilo bi logicno da se upravo prazne bocice zabrane kao predmet prodaje. To nece ukinuti nesavesne prodavce (citaj: prevarante), ali ce im makar otezati nalazenje bocica i sigurno smanjiti kolicinu laznih parfema u ponudi.
2021 05 14
Jasno, i sama sam ovde kupovala i menjala parfeme sa takvim članicama, pa čak i onima koje su imale samo taj jedan. Loše sam se izrazila, nekolicina i jeste 10-20 za članice koje imaju 200+ parfema u svojoj kolekciji a znam ih par ovde. Imati 3-5-6-10 i više stranica samo i isključivo parfema je meni zvono za uzbunu. Razumele smo se, sve je meni odavno jasno.
2021 05 14
Razumele smo se, Srebrna. :) A ovo: "Imati 3-5-6-10 i više stranica samo i isključivo parfema je meni zvono za uzbunu" - slazem se: zvono za uzbunu. Stavise, zvono za blokadu profila, da se ja pitam. Ali, jbg, ne pitam se. :D
2021 05 14
> Majda87: > Jedini razlog zasto ne kupujem koriscene parfeme (dekante itd) je cinjenica da se ne moze znati kad ga je neko otvorio. Npr na kutiji rok trajanja do 2022, a od otvaranja 24 meseca (a otvoren npr 2019). Šta tad.... Ukoliko je parfem propisno cuvan, dakle na tamnom mestu, uz minimum temperaturnog kolebanja i daleko od izvora vlage (npr. neki drze parfeme u kupatilu, sto parfemu nikako ne prija), on moze biti u odlicnom stanju i nekoliko decenija od datuma proizvodnje. Na parfem koji je "vrisnuo" (pokvario se) moze da se naleti i u parfimeriji, iako je kupljen, naravno, neotpakovan, tj. sa sve folijom i nalepnicom da je jos u roku. Ne pisem ovo sa ciljem da vam promenim misljenje o (ne)kupovini koriscenih parfema i dekanata, boze sacuvaj. Ali, kada je rec o roku upotrebe, sa parfemima stvari stoje drugacije nego sa drugim predmetima iz segmenta kozmetike na sajtu, npr. kremama za lice.
2021 05 14
Dobro nam došla nazad saskabg.
2021 05 14
> Ukoliko je parfem propisno cuvan, dakle na tamnom mestu, uz minimum temperaturnog kolebanja i daleko od izvora vlage (npr. neki drze parfeme u kupatilu, sto parfemu nikako ne prija), on moze biti u odlicnom stanju i nekoliko decenija od datuma proizvodnje. Na parfem koji je "vrisnuo" (pokvario se) moze da se naleti i u parfimeriji, iako je kupljen, naravno, neotpakovan, tj. sa sve folijom i nalepnicom da je jos u roku. > Ne pisem ovo sa ciljem da vam promenim misljenje o (ne)kupovini koriscenih parfema i dekanata, boze sacuvaj. Ali, kada je rec o roku upotrebe, sa parfemima stvari stoje drugacije nego sa drugim predmetima iz segmenta kozmetike na sajtu, npr. kremama za lice. Da, u pravu ste. Ali svesni smo da ovo nije bas "sajt poštenja". Lakse mi je da odustanem, nego da rizikujem.
2021 05 14
Hvala, AppleRed <3 Pa, sta znam Majda87, to je subjektivna procena... ako bih npr. izrazavala procentualno zadovoljstvo i nezadovoljstvo kupljenim parfemima na ovom sajtu, mada nisam radila statistiku i procena je "odokativna", recimo da sam u 99% slucajeva bila zadovoljna. Ali onaj 1% ume ponekad da baci u zasenak ovih 99% i da ostavi osecaj gorcine. Po mom iskustvu vecina clanova/clanica od kojih sam kupovala parfeme/dekante su casni ljudi. Naravno, statistika bi bila sumornija da sam kupila od svakog clana koji ovde prodaje parfeme, ali negde je toliko jasno da je rec o kopiji, pa se takvim prodavcima nisam ni obracala. Dolazim u situaciju da se maltene zahvalim clanovima koji oglasavaju parfeme kao "original testera", "tester originala", "kopija A klase", jer time sugerisu ili jasno kazu da je rec o kopiji. Problem je sa ovima koji u originalne bocice, koje imaju sve moguce dokaze originalnosti, sipaju ko zna sta.
2021 05 14
Sećam se situacije gde je članica kupila takav točeni "original", prodavac je ponudio reklamaciju ali je ona odbila i ostavila negativnu ocenu. Nadam se da si ostavila makar neutralnu u tvojoj situaciji kada su vraćali novac, mada se to sve izgubi u moru ocena, zato ne bi bilo loše da postoji opcija selektovanja negativnih i neutralnih, da ne moramo da skrolujemo tražeći dokaz neke nepravilnosti.
2021 05 14
Razmisljala sam da ostavim barem neutralnu, ali nisam. I sama komunikacija sa clanicom od koje sam kupila alkohol u originalnim bocicama parfema (mislim na poslednji pokusaj prevare), a koja mi je nakon moje reklamacije vratila novac, nije bila bas prijatna jos od starta, tj. od samog dogovora o kupovini. A glupa sam, jer bilo je toliko signala u toj komunikaciji da nesto sa parfemima nije u redu, ali sam ih izignorisala.
2021 05 14
1 2