[:smejuljiti] [:smejuljiti] zanimljiv naziv,danas sam nasla ovaj recept pa da podelim sa vama
Ovo je staro englesko jelo, kod nas manje poznato, ali mislim da vam može biti jako interesantno i blisko...
U originalnom receptu se osim sastojaka od kojih sam ga ja danas spremala, dodaje i beli luk i još neki začini, ali mislim da ni ovako ne gubi na ukusu!
Dakle, za 6 velikih lepih parčadi i šerpu koja ima dno prečnika 30cm potrošila sam:
250 gr brašna
1 žumance (belance ide za premazivanje, na kraju)
100 ml mleka i 1/4 kvasca (10-15 grama)
1 kašikica soli
kim za posipanje
4 roštilj kobasice
Prvo ispržite roštilj kobasice na malo ulja, ogulite ih i isečete na parčad od po 2-3 cm.
Zatim zamesite testo od brašna, kvasca, mleka, žumanca i kašičice soli.
Šerpu u kojoj ćete peći "žabu u jami" namažete sa malo masti koju je pustila kobasica prilikom pečenja i pospete brašnom, da bi se kasnije jelo lakše izvadilo iz nje.
Testo treba da je malo mekše i ne mora da stoji i da raste, odmah ga oblikujte na veličinu dna šerpe u kojoj ćete ga peći i spustite na dno.
A onda utisnete isečenu parčad kobasice, utisnete ih jako, kao da ih ubadate, da dotaknu dno posude.
[:smejuljiti] [:smejuljiti] zanimljiv naziv,danas sam nasla ovaj recept pa da podelim sa vama
Ovo je staro englesko jelo, kod nas manje poznato, ali mislim da vam može biti jako interesantno i blisko...
U originalnom receptu se osim sastojaka od kojih sam ga ja danas spremala, dodaje i beli luk i još neki začini, ali mislim da ni ovako ne gubi na ukusu!
Dakle, za 6 velikih lepih parčadi i šerpu koja ima dno prečnika 30cm potrošila sam:
250 gr brašna
1 žumance (belance ide za premazivanje, na kraju)
100 ml mleka i 1/4 kvasca (10-15 grama)
1 kašikica soli
kim za posipanje
4 roštilj kobasice
Prvo ispržite roštilj kobasice na malo ulja, ogulite ih i isečete na parčad od po 2-3 cm.
Zatim zamesite testo od brašna, kvasca, mleka, žumanca i kašičice soli.
Šerpu u kojoj ćete peći "žabu u jami" namažete sa malo masti koju je pustila kobasica prilikom pečenja i pospete brašnom, da bi se kasnije jelo lakše izvadilo iz nje.
Testo treba da je malo mekše i ne mora da stoji i da raste, odmah ga oblikujte na veličinu dna šerpe u kojoj ćete ga peći i spustite na dno.
A onda utisnete isečenu parčad kobasice, utisnete ih jako, kao da ih ubadate, da dotaknu dno posude.