Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Zdravlje /

Bolesti /

Ekcem na rukama... Iskustva??

Imam ekcem na prstima šaka, da li neka od vas ima iskustva sa tim i da li neko zna šta je najbolje da mažem?
2014 07 29
Ako je neizdrzljivo,kao sto je meni bilo,moras neku mast sa kortikoidima koju ce ti dati lekar.Posto nista od toga ne sme na duge staze,vremenom sam se predala, i posle nekoliko godina ekcemu je dosadilo i napustio me. Probaj sve ,travarske meleme,proizvode sa ureom, ako imas nekoga u inostranstvu,dobra je mast od marihuane,ta mi je dosta ublazila tegobe.
2014 07 29
Elocom! Provereno! [:osmeh]
2014 07 29
Prvo moras da utvrdis sta ti smeta. Meni je smetao deterdzent za sudove i sapun. Kad sam pronasla one koji mi odgovaraju, vise ga nema. Sinoderm mi je trenutno pomagao, ali kao sto i znas ne sme dugo da se koristi.
2014 07 29
Da elocom i alfaderm su dobri, ali samo uz savet lekara. Moje misljenje!
2014 07 29
Hvala na savetu! :) Kako misliš posle nekoliko godina??? Nije valjda toliko dugo trajalo?? Meni su svrab, crvenilo i mehurići prošli, sada mi se ljušti koža oko noktiju, suva je i užasno izgleda... [:plakati] Neće valjda tako da ostane. Imam 27 god i nikad pre ovoga nisam imala ekcem.
2014 07 29
Hvala na savetima! [:osmeh]
2014 07 29
Sinoderm uglavnom daju za ekceme, od svog sedmog razreda mucim muku sa njima, da bi mi tek ove godine (sad sam cetvrta srednje) otkrili da ti ekcemi sto mi izlaze nisu alergijskog tipa nego hronicnog, odnosno izadje mi alergija na prstima ruke svaki put kad se malo vise iznerviram, naprave mi se mehurici puni neke tecnosti i to pocrveni i svrbi i onda puca, a kad pukne koza se sasusi tu. I nazalost to ce me pratiti ceo zivot, jer je jelte hronicno, jako neprijatna stvar samo ko to ima moze da razume, sramota me nekad ruku da pruzim kako jezivo izgleda, meso mi se vidi na prstu kad to pukne, ali ja se vec navikla. [:vrtoglav]
2014 07 29
@Sofiaa jaoooo... saosećam sa tobom. I mene sramota, odvratno je. I sve vreme me vuče da čačkam i ljuštim i onda se još više unakazim.
2014 07 29
Elocom sam koristila i pomaze,ali je jak do zla boga,ne smes to dugo mazati,utice na nadbubrezne zlezde.Probaj nesto prirodno.
2014 07 29
I ne nerviraj se,meni je meso otpadalo kao gubavcu nekoliko godina. Iscistilo se i u trudnoci i pri dojenju.Bolje je bivalo na moru.Prati da li ti smeta neka namirnica. Diletanti sa studentske poliklinike su mi davali samo ta kortiko sranja, nisu mi objasnili sta je ekcem,sama sam otkrivala...Sad ga nemam.
2014 07 29
Sve te masti uticnu na rad nabubrzene zlezde i na pojavu jace maljavosti ukoliko se dugo koriste na odredjenim delovima. [:isfrustriran] Ivce87sale strasno stvarno, a prvo mi je dijagnoza bila da sam alergicna na srebro odnosno ne na svako nego samo ono manje kvalitetno, jer inace obozavam srebrno prstenje i nosim ga od svoje 8 godine bukvalno, ali sad i dalje nosim i to gledam da bude sto vece da mi prikrije alergiju kad izadje, snalazim se kako znam i umem, niko ne zna nase muke :D
2014 07 29
Da znaš... Hvala svima za savete. Javiću rezultate. Nadam se da ću ubrzo da se rešim toga. Bavim se poslom gde mi non stop gledaju u ruke. Moram da se rešim ovoga. Imam sinoderm tako da ću probati par dana sa tim. Znam da ne sme dugo da se maže, valjda najviše 5 dana.
2014 07 29
Mozda neki melem od nevena,kazu da je dobar za ekceme..
2014 07 29
hvala! probaću i to :)
2014 08 02