Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

NE PREUZETI PAKETI!!!

Poštovane, Morala sam da zapocnem ovu temu,zato sto sam i kao kupac a i kao prodavac razocarana ponasanjem jedne clanice. Bila sam u ulozi prodavca,platforme su bile u pitanju. Devojka je poslala podatke i odmaj taj dan platforme sam poslala. Posle par dana pitam da li ih je preuzela,kaze nije stigla u ponedeljak ce. Ponovo pitam posle par dana da li ih je preuzela,kaze nije bila u mogucnosti iz opravdanih razloga da ih preuzme. Izvinula se i rekla da ce se uskoro javiti da joj ponovo posaljem posto su joj jako lepe. Naravno,paket mi je vracen i platila sam duplu postarinu. Rekla sam da mi na racun uplati iznos postarine koji sam ja zbog nje platila ili neka mi uplati iznos postarine uvecan za iznos platformi. Koristila sam rec ne zanima me posto sam bila ljuta,sto je normalna reakcija zbog cele situacije. Dala sam joj negativan,naravno. Ona je uzvratila negativnim i dodala kako je ovo sve cist bezobrazluk sa moje strane. Imam dovoljno komentara po kojima se moze videti kakav sam ja prodavac,odnosno kupac. Ali,morala sam da pokrenem ovu temu da vidim da li mozda gresim u necemu?
2014 06 27
meni je isto jedna clanica rekla da joj posaljem predmet meni se vratio platila sam postarinu ali joj nisam dala negativnu a mozda sam trebala to je bezobrazluk
2014 06 27
Normalno si reagovala,ali da si probala malo stalozenije da joj odgovoris, MOZDA bi se sve dobro zavrsilo. I ja sam takva, mrzim kad neko pravi budalu od mene!
2014 06 27
Najbolje je kad imas puuno utisaka,pa ti kupac uplati unapred + 100-150din za preporucenu postu,pa iako ti se vrati (kao sto ja ocekujem ovih dana,jer mi se zena ne javlja), nemas gubitke.
2014 06 27
Zato ide uplata unapred pa slanje.
2014 06 27
Razumem te, ali je trebalo da sačekaš. Zaletela si se i dala joj negativnu, a vaša saradnja još uvek nije bila završena, ako si planirala da joj pošalješ platforme uz njenu nadoknadu i prethodne duple poštarine. Ako nisi planirala da joj platforme ponovo šalješ i da ti nadoknati i prethodnu duplu poštarinu, onda OK. [:osmeh] Bez obzira što se ona realno ružno ponela, ako je imala opravdan razlog i ako bi pristala da ti unapred uplati sve, uz malo strpljenja sa tvoje strane, na kraju bi dobro prošla, prodala bi platforme i nadoknadila gubitke, ovako nemaš ni jedno ni drugo. Negativnu si mogla da daš i za 2 dana, ako ti ne bi uplatila novac. Ipak, izbor je bio na tebi. Šta ćete sad? Hoće li ti uplatiti iznos duple poštarine? Nemoj me pogrešno shvatiti, osuđujem njen potez nepodizanja paketa, to je jako ružno, ali u toj situaciji gledam na koji način ti iz svega toga možeš što bolje da prođeš. Ponekad vredi malo sačekati, pa možda ispadne bolje po tebe, ovako....
2014 06 27
Pokrenula sam ovu temu da bih cula i Vasa misljenje,naravno a se necu ljututu. :) To su sve doronamerni saveti :) Ovo se vec da kazem vuce sve vec dve nedelje. Poslala sam jos dve poruke na koje nisam dobila odgovore. Sacekala i tu da vidim da li ce odgovoriti,i nije odgovorila. Tako da mislim da nisam pozurila sa ocenjivanjem. Ne,nece uplatiti. Da,mozda sam malo grublje reagovala ali sam bila isprovocirana. Nikad se tako ne bih ponela prema nekome,ako sam sigurna da nesto zelim to i uzmem,a ako nisam na vreme se javim i odustanem.
2014 06 27
Koliko sam videla prema komentaru Vašeg utiska datog njoj ona se tobože uvredila Vašim tonom i sad u inat neće da Vam uplati novac. Smešno. Hajde i da razumem da zbog toga neće da kupi platforme, ali joj to ni u kom slučaju ne može biti izgovor da Vam ne nadoknati štetu duple poštarine sve i da ste bili mnogo grublji prema njoj. Nije ona princeza, pa je njeno visočanstvo izuzeto od svake odgovornosti i tako uzvišeno da niko ne sme da se naljuti na nju. Smejurija i dečija posla. Neko bi trebalo da odraste i prihvati odgovornost. Bez obzira na njene "opravdane razloge" i Vašu burnu reakciju, ona, ako je poštena i drži do sebe, nadoknadila bi Vam duplu poštarinu, jer to je pošteno i ispravno. Da sam ja imala takav propust (što je jako malo verovatno), ne bih ni dočekala Vašu reakciju, novac za poštarinu bi Vam istog dana bio uplaćen. Toliko.
2014 06 27
Slazem se sa komentarom od Merilin. Savrseno receno. Ona se kaobajagi uvredila i sad nece da ih uzme. Hajde sto nece da ih uzme, nego nece ni da ponudi da plati tu postarinu ili bar deo nje, nego nista?! Sto se mene tice, doticna clanica ide na moju crnu listu.... Inace, napravih nedavno folder sa spiskom imena clanica koje zapratim da su za izbegavanje... Na toj crnoj listi su ove drske clanice. Najgora osobina mi je neljubaznost/drskost. I da me neko prevari, a da pritom nije drzak, presla bih preko toga, ali drskost ne prastam...
2014 06 27
I ja se slazemj sa svim gore navedenim. Hvala na komentarima. Posto sam se zaista zapitala da li sam pogresila i pogresno odreagovala,ali definitivno nisam.
2014 06 27
S obzirom na to da se i meni to desava (tj. ako ne podigne u ponedeljak, vratice mi se i platicu duplu postarinu). Da li je zaista jedini nacin da zavisimo od njihove dobre volje da li ce nam bar troskove te postarine platiti?
2014 06 28
Mehanizmi koje sajt predviđa za takve situacije su negativna ocena i eventualno blokiranje članice. Sajt druge mehanizme ne predviđa. S' druge strane, vas dve se možete dogovoriti kako želite, a ako ne bude dogovora, negativno je oceniš. Ako i ona tebe negativno oceni, možeš tražiti od administratorke da ti se briše maliciozna negativna ocena. Naravno uz dokaze tj. vašu prepisku. Mnoge devojke iz tih razloga insistiraju prvo na uplati (uključujući tu i uplatu iznosa poštarine), pa tek onda šalju.
2014 06 28
Hvala ti Merilin na odgovoru [:osmeh] . Poslala sam vec danas svu prepisku administratorki, tako da bude upoznata na vreme. Ona obecava da ce platiti (mada sumnjam), pa do ponedeljka necu pisati negativnu, a posle naravno da hocu. [:besan] Pa i ja cu sad i za sve traziti unapred, jer je to, ocigledno jedini nacin.
2014 06 28
A najneverovatnje u svemu je sto ta devojka ima 48 pozitivan utisak i samo jedan negativan i to od pre 15 sati. Zaista nisam ocekivala da se cimam sa nekim ko ima 48 pozitivan utisak. Ali, ovde ocigledno svega ima. [:tuzan]
2014 06 28
Nema na čemu. [:osmeh] Budi strpljiva, možda stvarno nije mogla da podigne paket, pa u slučaju i da to ne učini ni u ponedeljak i saznaš da će paket da ti se vrati, sačekaj njenu reakciju, možda ti kulturno predloži da ti nadoknadi duplu poštarinu. U svakom slučaju joj ti to predloži i tako ćete izgladiti stvar. Ako predloži da joj ponovo pošalješ predmet, predlažem ti da prvo tražiš da ti uplati iznos prethodne duple poštarine, novu poštarinu i iznos predmeta, pa tek onda da pošalješ. Ako ne uspete da se dogovorite, jbg, negativna itd. :-/
2014 06 28
1 2