Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Objave, novosti, komentari moderatora /

NOVI MODELI ČLANSTVA NA KRPICAMA

Drage Krpičarke i dragi Krpičari, Želeli bismo vas obavestiti o važnoj promeni koja uskoro dolazi na našu stranicu. Nakon mnogo godina besplatnog korišćenja, MojeKrpice ulaze u novo poglavlje. Kako bismo mogli dalje razvijati platformu, smanjiti neželjeni sadržaj i poboljšati korisničko iskustvo, uvodimo članarine. Ova je odluka donešena nakon pažljivog razmišljanja i analize korisničkih iskustava. S vremenom smo primili brojne poruke korisnika koji su upozoravali na lažne ili neaktivne profile, oglase koji se ne ažuriraju i sve agresivnije reklame. Paralelno s tim, održavanje i poboljšanje platforme postaje sve zahtevnije, a troškovi i potreba za moderiranjem stalno rastu. Umesto da se oslanjamo na sve više reklama, odlučili smo se za model koji ostaje lokalan, jasan i usmeren na zajednicu zaljubljenika u second hand, malih prodavaca i svih koji cene kvalitet više od kvantiteta. Kako će izgledati novi paketi: 1. Starter – 150 rsd mesečno • Do 10 aktivnih oglasa 2. Pro – 350 rsd mesečno • Do 30 aktivnih oglasa • Bez reklama • 20 kredita mesečno za dodatnu vidljivost 3. Premium – 550 rsd mesečno • Neograničen broj oglasa • Bez reklama • Prilagodjavanje izgleda profila • 100 kredita mesečno
2025 08 07
Znamo da je ovo velika promena, i zato vam dajemo 2 meseca za prilagodjavanje. Tokom tog perioda, svi korisnici mogu imati do 3 aktivna oglasa besplatno. Nakon toga, svi dodatni oglasi biće prebačeni u “nacrt” (draft) oblik. Sami ćete moći odlučiti koje oglase želite zadržati aktivnima, zavisno od paketa koji odaberete. Vaš profil neće biti obrisan — ali će za daljnje aktivno korišćenje platforme biti potrebno odabrati jedan od ponuđenih paketa. Znamo da promene nisu uvek lake ni popularne, ali verujemo da je ovo ispravan korak kako bismo zaštitili ono što Mojekrpice jesu: sigurno, pregledno i lokalno mesto za kupovinu i prodaju. Podržavajući platformu kroz male članarine, pomažete nam da uklonimo neželjeni sadržaj, izbegnemo prekomerne reklame i uvedemo korisne funkcije koje vama idu u prilog. Hvala što ste deo Mojekrpice svih ovih godina. Nadamo se da ćete i dalje biti uz nas na ovom zajedničkom putu. MK
2025 08 07
ČESTA PITANJA 1. Moram li odmah odabrati paket? Ne. Novi korisnici mogu besplatno objaviti do 3 oglasa. Postojeći korisnici dobice 2 meseca za prilagodjavanje. Tokom tog perioda mogu odlučiti hoće li ostati na besplatnoj verziji (do 3 oglasa) ili aktivirati jedan od paketa. 2. Šta će se dogoditi s mojim oglasima ako ih imam više od 3? Ako ne odaberete paket, svi oglasi iznad limita od 3 biće prebačeni u “Nacrt” (draft). Oglasi u nacrtu neće biti vidljivi drugima, a nakon 14 dana će se automatski izbrisati, osim ako ih ponovno ne aktivirate uz odabir paketa. 3. Šta ako želim objaviti više oglasa? Možete odabrati jedan od sledećih pretplatničkih paketa: *Starter – 150 rsd mesecno - do 10 aktivnih oglasa *Pro – 350 rsd mesecno - do 30 aktivnih oglasa bez reklama, 20 kredita mesečno *Premium – 550 rsd mesecno - neograničen broj oglasa bez reklama, personalizacija profila, 100kredita mesečno 4. Kako mogu promeniti svoj paket? U bilo kojem trenutku možete: - Preći na veći paket (upgrade) – razlika u ceni obračunava se za tekući mesec (npr. ako imate Starter za 150 rsd i pređete na Premium za 550 rsd, naplaćuje se 400 rsd razlike za taj mesec). - Smanjiti paket (downgrade) – plan ostaje aktivan do kraja tekućeg meseca, a novi paket kreće sledeći mesec. 5. Gde mogu upravljati pretplatom? U postavkama korisničkog računa biće novi odeljak “Pretplata”, gde možete: - Imati uvid u svoj trenutni paket - Nadograditi ili otkazati pretplatu - Ažurirati podatke za plaćanje - Videti istoriju plaćanja i promene paketa
2025 08 07
6. Šta su "krediti"? Krediti su digitalna valuta na Mojekrpice koju možete koristiti za: Isticanje oglasa Povećanje vidljivosti Pristup dodatnim pogodnostima 7. Šta ako pokušam objaviti oglas, a nemam paket ili sam dostigao limit? Pojaviće vam se obaveštenje (popup) da ste dostigli svoj limit. Ponudiće vam opciju da aktivirate ili nadogradite paket i nastavite s objavom. 8. Šta je “Nacrt” (draft)? “Nacrt” je privremeno spremište za oglase koje ne možete trenutno objaviti jer ste dostigli svoj limit. Ti oglasi nisu vidljivi drugim korisnicima Ako ih ne aktivirate kroz 14 dana biće izbrisani 9. Gde mogu videti stanje svog računa? U korisničkom profilu možete videti: Trenutno plaćeni paket Preostali broj oglasa Preostale kredite Oglase u nacrtima
2025 08 07
Imam pitanje. Sta sa nama koji kupujemo ali ne prodajemo na sajtu?
2025 08 07
Koja je logika konkretno koriscena pa da neko ko ima svojih 35 stvari placa isto kao neko ko svaki drugi dan ili svake nedelje istresa dzakove robe? Nije li logicnije da se naplacuje provizija po prodatoj stvari nego ovo? Ili ako ce ostati na ovome, nije li logicnije da posto sajt ne moze biti ziv bez korisnika, da se svim korisnicima dozvoli odredjeni broj besplatnih oglasa (sve ispod jedne stranice je smesna cifra) npr. jedna stranica? A da se malo drugacije naplacuje ostatak, jer nije isto staviti 35 svojih stvari i 3500 stvari iz dzakova, a po vasem sistemu ispada da jeste, jer i onaj sa 35 svojih i onaj sa 3500 iz nekih dzakova plate isto. Neka se uvede da se placa po stranici ili svake 2 dodatne stranice da kostaju 100 dinara, ako vec ne zelite onaj sistem provizije.
2025 08 07
> Esprit21: > Koja je logika konkretno koriscena pa da neko ko ima svojih 35 stvari placa isto kao neko ko svaki drugi dan ili svake nedelje istresa dzakove robe? > Nije li logicnije da se naplacuje provizija po prodatoj stvari nego ovo? Ili ako ce ostati na ovome, nije li logicnije da posto sajt ne moze biti ziv bez korisnika, da se svim korisnicima dozvoli odredjeni broj besplatnih oglasa (sve ispod jedne stranice je smesna cifra) npr. jedna stranica? A da se malo drugacije naplacuje ostatak, jer nije isto staviti 35 stvari i recimo 3500, a platiti isto. Neka se uvede da se placa po stranici ili svake 2 dodatne stranice da kostaju 2 evra, ako vec ne zelite onaj sistem provizije. Nema kod njih nikakve logike vec duze vreme. Bitno da su izmislili naplacivanje, a to sto je opis predmeta KOBASICA vec godinu dana i sto su aktivne clanice sa preko 7 negativnih ocena (dve su mi se javile u prethodnih sedam dana) to njima nije bitno. Devojke su otvarale teme sa predlozima sta treba popraviti, bas se dosta clanica ukljucilo u temu i sta smo dobili? NISTA hahahah mislim da je cak jedan od predloga i bio neka vrsta clanstva, NARAVNO DA SU SE SAMO ZA TO UHVATILI, a sve ostalo izignorisali
2025 08 07
Treba naplatiti, o tome već dugo pišemo na raznim temama. Ali kao što je rečeno iznad, devojke sa 30 predmeta plaćaju isto kao one sa 200 ili 3000? Nije smisleno niti logično. Problem je što će komercijalni prodavci nastaviti da dupliraju predmete, spamuju i krše pravila kao i do sad jer njima 550 dinara ne menja ništa u poslovanju, a devojke koje prodaju svoje stvari će izgubiti želju da uopšte koriste sajt. Molim Vas, kako jedna Nektarina sa 3500 predmeta (bukvalno) plaća isto kao npr Esprit21 sa tipa 40 predmeta? Meni lično, ovo ništa ne menja preterano, plaćam VIP svakako, ali mislim da će još više da privuče komercijalnu prodaju a odvrati regularne prodavce/kupce od korišćenja sajta. Koliko vidim, odluka je već donesena, tako da ne znam da li ima uopšte poente da ovde nešto raspravljamo, ali eto, moje mišljenje "ukratko" Nisam se osvrnula na probleme funkcionalnosti sajta, pod pretpostavkom da ne kažem "nadom" da bi priliv novca iste rešio.
2025 08 07
> EnaElena: > Imam pitanje. Sta sa nama koji kupujemo ali ne prodajemo na sajtu? Ako sam dobro shvatila, postoji besplatna opcija do 3 oglasa, pa tako kupci ne moraju da plaćaju ništa.
2025 08 07
> AnaDjxx: Nema kod njih nikakve logike vec duze vreme. Bitno da su izmislili naplacivanje, a to sto je opis predmeta KOBASICA vec godinu dana i sto su aktivne clanice sa preko 7 negativnih ocena (dve su mi se javile u prethodnih sedam dana) to njima nije bitno. Devojke su otvarale teme sa predlozima sta treba popraviti, bas se dosta clanica ukljucilo u temu i sta smo dobili? NISTA hahahah mislim da je cak jedan od predloga i bio neka vrsta clanstva, NARAVNO DA SU SE SAMO ZA TO UHVATILI, a sve ostalo izignorisali Secam se teme o kukanju na oglase i predlozima da se placa clanstvo. Bas me zanima hoce li svi oni sto su to predlagali i na sav glas kukali placati, koliko i do kada. Tj. mrtva mi trka da li me vise interesuje koliko ce one izdvajati i gde su sad svi oni koji su se busali u grudi da su primali bocke, bustere, mRNA, napadali sve druge koji nisu hteli, nazivali ih nazadnim, pozivali na linc istih, da bi im ovo i ono, slikali se sa maskama, "save lives, stay home" itd. sad kada americka administracija vodi istragu, javno objavljuje da je u pitanju bila prevara, ukida milionska finansiranja mRNA zbog neefikasnosti i stetnosti istih. Nije problem da se plati, problem je sto nema pregleda i aktivnih clanova pa samim tim ni kupaca koji bi opravdali placanje. Ako neko proda jednu stvar u mesec dana ili u par meseci, on nema racunicu da plati jer ide u minus. Onaj ko istresa dzakove moze da izdvoji jer njegov profil je uvek vidljiv posto redovno zatrpava novim stvarima uvek ce neko da naleti na njegove novoubacene i da pogleda ostale pa on i proda nesto.
2025 08 07
Neki od tih profila sa džakovima čak imaju i 2 profila - "hint, hint" @AdminMK imate prijavu duplog profila sa komercijalnom prodajom iz džakova u Inboxu 😅 Uglavnom, Esprit21- plaćanje rešava problem sa reklamama, doduše ne za kupce (ali trenutno skoro svaka platforma ima opciju free+reklame i besplatno bez istih), i realno ako bi se promenio ovaj sistem članstva tako da ti profili sa mnogo robe koji zatrpavaju sajt plaćaju više, možda bi i mogla da se popravi situacija na sajtu. (Naravno tu je i rad na rešavanju bugova i ostalo) Ako gledamo neki idealan scenario, to bi bio ovaj sistem koji su uveli sa manjim izmenama - da se naplaćuje proporcionalno broju predmeta, + sajt koji je funkcionalan + proširenje Admin tima + brisanje starih oglasa. Vezano za stare oglase, imam pitanje za Admina: Meni su skoro obrisani oglasi od pre 2 godine (20ak komada) što pretpostavljam da je automatski? Ako jeste, kako je onda moguće da nailazimo na oglase stare 5 godina npr.?
2025 08 07
Da dodam, to za računicu o kojoj pričaš, mislim da barem recimo jedna strana predmeta treba da bude besplatna - 20ak ili koliko već ide po stranici. A ako su baš zapeli za 10 - 150din, možda da se nakon nekog vremena uvede ta izmena, kad se sajt malo "oporavi" i članovi postanu aktivniji. Tj da u početku postoji neka veća tolerancija za neplaćanje članarine, pa kad se stvari ovde malo dovedu u red da povećaju cenu, tj smanje broj besplatnih predmeta.
2025 08 07
Mislim da bi ipak morali da ponude nesto pre nego sto krenu sa naplatom, jer mozda cak i oteraju obicne korisnike sa ovim izmenama pa samo naprave sebi medvedju uslugu. Od kako su promenili izgled sajta svi su se zalili na manjak pregleda. Da naprave mobilnu aplikaciju, uvedu blokiranje, ponude bolji kvalitet slika ako se placa clanarina i tako to
2025 08 07
Moje krpice postaju platforma za preprodavce džakova
2025 08 07
> uvedu blokiranje Hahah, evo javno kazem, placam 2000 mesecno i neka idem u minus samo da mogu da blokiram smarace iz inboxa (Ok mozda ne bas 2000, ali za tu opciju bih rado platila 😅)
2025 08 07
1 2 3 4 5 ... 114