Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Porudžbine iz e-prodavnice /

Narucuje li neko robu sa sajta "aliexpress"?

Hvala ti Kimberly sto si mi detaljnije objasnila proceduru.:) Ja nemam ni Visa karticu ni Master,morala bih da obratim paznju na drugu mogucnost placanja :/ Znaci troskovi carine su neizvesni...hmmm...moracu dobro da razmislim o soluciji narucivanja iz inostranstva..da se ne frasnem kada na kraju dodje trenutak za naplatu :)
2014 08 07
Sto se tice carine....mozes da zamolis prodavca da ne napise vrednost paketa, nego napise tipa "poklon"...tu ne bi trebali da ti naplate carinu....
2014 08 07
Dobra ideja Bubo :)
2014 08 07
Samo da bude jasno... CARINA se placa u slucaju da vrednost prelazi 50e. A svakako se u Srbiji naplacuje 20% POREZ za bilo koji paket. Mogu da naznace kao poklon. Ali drug mi je rekao da kada posumnjaju otvaraju paket. Te dogovore sa prodavcima nisam pravila pa ne znam kako funkcionisu.
2014 08 07
Kada pise poklon nemaju od cega da ti naplate 20% a i da otvore videce par npr cipela....
2014 08 09
Sada mi je jasnija slika o tome kako funkcionise ta vrsta kupovine,hiljadu peripetija.:) Koci me to sto nemam ni VIsu ni Master karticu. Hvala vam devojke mnogo na objasnjenjima [:lepota]
2014 08 10
Buba ja sam tek sad bacila pogled na taj youtube video [:osmeh] sudeci po njemu Zorana je kreten u rangu Karleuse [:smejuljitise] "carinjenje" je isto sto i "carina" i ne iznosi 40 ili 50% nego 10% [:smejuljitise] Ne mogu da izguglaju cenu [:kezitise] moraju da imaju neku evidenciju, ne moze carinik da kaze "video sam na internetu" i da lupi pecat. Mozda je video da je Zoranah i stavio je 85 000din [:smejuljitise] Kada je naznacena vrednost ispod 50e svakako se placa porez 20%. Nije bila od pomoci i mozda je nekog i zbunila [:osmeh] treba da poseti sajt carine sve lepo pise.
2015 02 12
Ne znam nista o Zorahni i njenom blogu... samo kad je cujem sta prica na youtube iskreno mislim da je bolid [:osmeh] ne pratim blogerke inace. Evo lepo sam poslusala i ovaj njen video i mislim da je bolid [:osmeh] Ako je neki carinik ostetio neka ga tuzi.... posebno za 85 000din. Bar u ovu temetiku treba da se razume a ne razume se bas do kraja [:osmeh] treba ipak jos da cita. Carinjenje i oporezivanje nije ista stvar i nijedno nije 50% [:osmeh] pitajte je, molim vas, da objasni akcize [:smejuljitise]
2015 02 12
1 2