Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

EVO VAM LEK PROTIV BUBULJICA I AKNI - ONO STO SAM DAVNO OBECALA

Prvo da se izvinim sto nisam jos onda kada je bilo reci na ovu temu setila se da pitam mamu i tako par meseci prodje a ja nikako da odvojim vreme za to... Izvinte sve koje ste ucestvovale tada u temi... dakle, imate 2 resenja, prvo je bolje, delotvornije, ni jedno ne izaziva nezeljene efekte Elem, direktno se obracam jednoj clanici kojoj sam odavno obecala recept, pa sam sada samo prekopirala sve sto sam njoj napisala u inbox... I OPCIJA: OVO JE KAO ANTIBIOTIK ZA LICE, PROTIV BUBULJICA, ALI nema takvo dejstvo i smatraj ga alternativnom medicinom, znaci kao narodni lek: kupi u apoteci 100 grama alkohola i kutiju Chloramphenicol kapsula (ovo tesko da ces naci, te kapsule, a mast to nije to... mozda u inostranstvu negde ili da pitas da ti naprave te kapsule - ako nemas gde, imam ja mesto u BG-u gde se prave lekovi drzavna/privatna (mislim da je privatna) apoteka koja pravi bukvalno to cega nema na trzistu zato sto je recimo dajem glup primer bankrotirala ili zatvorena neka farmaceustska fabrijka pa nema zamene za to vise dakle postoji MOZDA TA OPCIJA) Elem, u 100 g alkohola sipas prah iz kapsula (CELA TA KUTIJA, SVE TE KAPSULE) i pustis 7 dana da stoji u tome. Nakon toga, 2 PUTA DNEVNO!!!! (iskljucivo ni manje ni vise od toga, samo ujutru cim otvoris oci i umijes se i opet uvece pred spavanje) umaces cistu vatu u taj rastvor koji si napravila, i cistis lice time, znaci vatom tom natopljenom prelazis preko celog lica bukvalno jer to se brzo susi - ALKOHOL ISPARAVA i tako nekoliko puta celo lice. - pazeci da ti ne udje u oci znac ocedi dovoljno vaticu da ti ne curi niz celo u oci taj rastvor, a da je vatica natopljena da imas sta da razmazujes. NI SLUCAJNO NE GUTAS TO!!!! a druga stvar, koliko god da peres ruke posle toga, ostace ti gorko na prstima, takav ukus neki, bljak... ima odvratan ukus gorcine... ali svejedno, ionako ne pijes to, nego ako osetis na ustima kasnije da ti je kanulo i sl... da znas da ce biti bljak
2014 11 29
posle toga ne umivas se nekih sat vremena jos bolje ako prodje vise vremena da alkohhol dobro ispari a da koza upije Chloramphenicol taj iz rastvora... jer, kada se i budes umivala... to je cist alkohol..., znaci dobro zazmuri da ti slucajno ne udje u oci, i mlakom vodom MLAKOM - TOPLOM ispiraj lice, sve dok ne osetis da ti je glatko i da te nista ne "zateze" da si isprala sve... mada to nije toliko bitno da ga ti isperes, koliko ovaj detalj: CVRSTO ZATVORENE OCI i imaj spreman peskir za brisanje i pre nego sto pocnes sa umivanjem, da slucajno se ne zajebes da pocnes da skiljis u potrazi za peskirom... alkohol izaziva slepilo, to znas... Mislim, opusteno, nece tio nista biti, ja sam te presravila ali samo zato da malo obratis paznju, cak i ako otvoris oci, nece ti se nista desiti, ali mislim da pece brutalno, pa zato ti kazem...
2014 11 29
I tako daok ne potrosis ceo taj rastvor u narednih par dana - dok ga ne potrosis (bilo bi dobro da vec kada pocinjes da koristis taj koji ti je smuckan, istog dana spremis sledeci jer mora da odstoji 7 dana) poboljsanje ces videti posle nekih mesec dana vec... samo nastavi dok ti potpuno ne nestanu bubuljice, akne, sta god da imas... Bengalica27 , pre 1 minuta II OPCIJA: - kamilica - domacu cvetnu kamilicu (ne kesice, vec u pravom obliku lisnatom, grancastom, granuljastom, cvetnom - kako god, ono sto se kupuje na pijaci - samo da ti ne uvale neku vutru mislim neku travu koja nije domaca kamilica :) :)) Elem, stavis 1 serpicu manju, ne treba ti serpetina od 5l, neces da se kupas time (mada je dobra za kozu komletno ko zeli, moze i da se okupa :) xaxaxa, ja ne znam, nisam to radila) zanm samo za lice... znaci manja serpica, recimo malo vise od 1 decilitar vode u njoj (2 solje, case, mada je i to previse, ali posto ce ispariti voda tokom kuvanja, opusteno neka budu 2 solje vode)
2014 11 29
stavis na sporet da prokljuca i onda dodas kamilice dovoljno da prekrije celu povrsinu vode u toj serpici i ostavis da kljuca 10-15 minuta. Treba da bude sto prokuvanije (ali nikako duze od 15 min, jer ces mu dusu izvuci, nije ni to poenta) OPTIMALNO: DOSTA KAMILICE DA SE VODA NE VIDI, A KUVANJE 10 MIN (ako imas manje kamilice u kuci, onda duze kuvati tu kolicinu) Posle toga, naravno, procedis, TREBA DA SE PROHLADI DO TEMPERATURE DA JE MLAKA - PROVERIS KADA UMOCIS LAKAT, ILI NANESES MALO NA UNUTRASNJU STRANU RUKE U PREDELU ZGLOBA GDE JE KOZA NAJOSETLJIVIJA - KAO KADA SE PROVERAVA HRANA ZA BEBE - BITNO JE DA BUDE MLAKO ne vuce, ne hladno, nego toplo-mlako i isto kao i u prethodnom slucaju natapas vatom i cistis lice ali ovde 3X DNEVNO! ne moras vise (sasvim je dovoljno), ali nikako nemoj manje od 3x i ne umivas se jedno sat, dva posle toga, iako ces osetiti da ti je lice malo kao "zategnuto" i da ti koza ne dise... naprotiv, koza ti bas dise jer ti se isciscavaju sve pore na licu. umivas se mlakom vodom posle sat, dva. Efekat ces videti posle nekih dva meseca sto se tice bubuljica, mitisera, cistoce koze, glatkosti i sl, ali sa aknama je teze, to treba biti uporan nekih 3-6 meseci da bi one nestale skroz (ili se smanjile na skoro neprimetne). zavisi od tipa koze sve, logicno.
2014 11 29
- N A P O M E N A - ZA MAJKE !!!!!!! PRVI TRETMAN majke koje imaju malu decu.... POZELJNO JE DA KORISTE ZASTITNE RUKAVICE, ILI DA DOBRO DOBRO DOBRO... OBAVEZNO.... OPERU VISE PUTA RUKE SAPUNOM PRE NEGO STO STUPE U KONTAKT SA MALISANIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Z A T R U D N I C E : NE ZNAM, PITAJTE VASE LEKARE DA LI SMETE DA PRIMENJUJETE PRVI TRETMAN TOKOM TRUDNOCE JER KOZA UPIJA SVE... OVO NIJE LEK, NIJE ANTIBIOTIK, ALI CIM IMA ALKOHOLA... CISTO SUMNJAM DA SME DA SE NANOSI NA LICE, IAKO DIREKTNO ISPARAVA... NE ZNAM
2014 11 29
Hvala na receptima,bas cu reci sestri da proba [:osmeh]
2014 11 29
nema na cemu :) [:lepota] [:poljubac]
2014 11 29
ali da ne batali za 15 dana i onda mi ti dodjes i kazes... e nije uspelo :) dakle, sve mora kako je napisano... da bi uspelo, a uspe u 99% slucajeva, mislim, ako je neko bukvalno sve probao... ne gubi nista da pokusa i ovo
2014 11 29
Protiv bubuljica, akni, zapaljenih, svakakvih.... dva aspirina izmrviti i pomesati sa medom, drzati oko pola sata, odmah se vidi boljitak, a da biste ujednacili potom boju lica da se ne vidi crvenilo, moze c vitamin u prahu, ja sam kupila tabletice pa ih izmrvim, i med, moze i pavlaka, umivanje tj. piling sa usitnjenim zobenim pahuljivama, svasta jos. Pitajte me ako vas zanima. Ja probala i mnogima preporucila koji su prezadovoljni. [:poljubac]
2015 02 18