Ja sam našla i probala nekoliko, ali ovaj mi je dosad najbolji:
300gr brašna
100ml mleka
10gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera i soli
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
Mleko smlačiti, dodati šećer i kvasac. Napraviti udubljenje u brašnu i staviti so, jaje, maslinovo ulje i nabubren kvasac u mleku, sve zamesiti i ostaviti 15min. da odstoji na toplo mesto(ja stavim na radijator). Pripremiti tepsiju( onu veliku crnu što se dobije uz šporet) i papir za pečenje se iseče spram dimenzija tepsije. uzmite testo u ruke i malo ga rastanjite kao pogaču, stavite u tepsiju na papir , namažite prste i dlanove maslinovim uljem i polako ga razvucite i rastinjite od kraja do kraja(neće biti na svim mestima ista debljina) i dalje ga mažite, filujte po želji i ukusu, peče se nekih 10-15 min. na najjačoj temperaturi. Ja sam čitala da je za dobro testo najvažnije da sadrži maslinovo ulje i da se peče na najjačoj temperaturi, e sada ove naše domaće rerne peku na max.. 250C, dok ima i jačih novi generacije, eto to je neka suština dobrog testa. [:osmeh]
Ja sam našla i probala nekoliko, ali ovaj mi je dosad najbolji:
300gr brašna
100ml mleka
10gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera i soli
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
Mleko smlačiti, dodati šećer i kvasac. Napraviti udubljenje u brašnu i staviti so, jaje, maslinovo ulje i nabubren kvasac u mleku, sve zamesiti i ostaviti 15min. da odstoji na toplo mesto(ja stavim na radijator). Pripremiti tepsiju( onu veliku crnu što se dobije uz šporet) i papir za pečenje se iseče spram dimenzija tepsije. uzmite testo u ruke i malo ga rastanjite kao pogaču, stavite u tepsiju na papir , namažite prste i dlanove maslinovim uljem i polako ga razvucite i rastinjite od kraja do kraja(neće biti na svim mestima ista debljina) i dalje ga mažite, filujte po želji i ukusu, peče se nekih 10-15 min. na najjačoj temperaturi. Ja sam čitala da je za dobro testo najvažnije da sadrži maslinovo ulje i da se peče na najjačoj temperaturi, e sada ove naše domaće rerne peku na max.. 250C, dok ima i jačih novi generacije, eto to je neka suština dobrog testa. [:osmeh]