Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ubrzan rad srca

Cini mi se da imam problem, pa bih da se posavetujem sa vama. Mozda neka ima slicna iskustva ili je mozda medju nama neki kardiolog :D Naime, vec par meseci unazad (2,3 meseca) pred spavanje osetim kako mi srce ubrzano lupa. Sve se to desava kada me polako vec hvata san i onda me lupanje srca trze. Ne znam da li neko ima ili je imao slican problem. Trenutno nemam problema u vidu sekiracije ili depresije pa da samim tim mislim i da nije na nervnoj bazi..
2015 03 10
Da li si imala neki stresni dogadjaj pre toga? Ne mora odmah da se pokaze, ali desi se. Ako nije to, imam drugaricu po struci lekar pa mogu da pitam.
2015 03 10
nisam stvarno, imala sam ali pre 2 godine tako da ne mislim da ima veze sa tim. Jedno vreme (pre mesec dana) sam se poremetila u smislu da sam danju spavala a nocu bila budna(zbog ispita). Sve se to sad sredilo a meni srce i dalje ne prestaje da lupa nocu i bas me plasi. Ako Vam nije problem da je pitate, bila bih Vam vrlo zahvalna.
2015 03 10
Jeste stres, nemoj se opterećivati. Ja ne samo da sam imala lupanje srca, aritmije, imala sam čak: - gorući bol u grudima - stezanje - i u jednom momentu mi je srce preskočilo 7 PUTA zaredom, onaj ko nije doživeo ne može da zamisli koliko je užasan osećaj... Otišla sam na kompletan pregled (ekg, ultrazvuk, holter, dopler krvnih sudova), sve u najboljem redu ;) Srce zdravo kao dren. Ali.. nervna baza. Pijem presolol 25mg čisto zbog aritmija, tako da možeš otići da ti se prepiše neki blokator koji bi malo usporio aritmije, zdravije je to nego da imaš povećan puls. Ali da bi se utvrdilo da imaš zaista brži puls (kao ja recimo), moraš nositi holter 24h kako bi izmerio otkucaje i u toku spavanja... meni je i u nesvesnom stanju puls bio brži, zato sam dobila lek. Kad krene da lupa i da ubrza puls, samo duboko disanje i uzmi zapuši levu nozdrvu, udahni i izdahni na usta i tako nekih 10ak puta... Tim načinom se dovodi u ravnotežu nivo ugljen dioksida i kiseonika. Tako da, draga moja, nervna baza je u pitanju... ja šta sam sve doživela sa srcem mislila sam da imam 5 infarkta, kad ono ništa :) Dobar ti je pred spavanje čaj od nane i matičnjaka, a valerijana rešava sve probleme što se nervoze tiče.
2015 03 10
To je najverovatnije tahikardija.Nista strasno,ali nije lose da posetis internistu.Ja licno pijem 1/4 propranolola ujutru i tako odrzavam otkucaje na optimalan nivo. [:osmeh]
2015 03 10
Hvala vam devojke drage na svim savetima. Kucam na google simptome da vidim sta je mozda, kad po rezultatima imam 1000 bolesti, rak, 6 infrakta i slicno [:isfrustriran] Malo sam se uplasila :D
2015 03 10
Ma garant nije nista strasno. Ja sam imala stres kad me jedan lik proganjao jako dugo, imala sam i ubrzan rad srca, i gusenje i paniku. Malo je falilo da ga ubijem.
2015 03 10
Auuuu nadam se da se sve zavrsilo kako treba..
2015 03 10
Joj nemoj guglati...naći ćeš sve moguće bolesti... [:vrtoglav] Eto otiđi kod lekara ako će ti biti lakše, ali dijagnozu nećeš dobiti, samo će ti reći da se smiriš. Te male doze lekova kao što daniela1986 pije 1/4 propranola ili ja 25mg presolola su ništa... to je više psihološko dejstvo nego što zaista deluje. Tako da i da ti prepiše tu malu dozu, ništa strašno :) Samo se nemoj plašiti. Strah samo pogoršava situaciju... smiri se, radi šta ti prija i to je to. [:osmeh]
2015 03 10
Poslala sam ti poruku.
2015 03 10