Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Pomoć za kovrdzave devojke!

Caos devojke, treba mi pomoc. Ja imam prirodno kovrdzavu kosu. Ranije sam je dosta godina peglala i do skoro farbala a ona je u medjuvremenu skoro totalno izgubila oblik i nekako se proredila i splasnula [:plakati] [:plakati] [:plakati] moze li neka od vas da mi da savet kako da vratim moju divnu kosu nazad? neki preparat koji ce da mi oblikuje lokne, sampon,nesto? Dajte sve moguce predloge, svi su dobrodosli! Hvala puno unapred :* [:poljubac]
2016 01 29
Ta sam! :) 5 godina sam je presovala i sa duzine do zadnjice, dosla je do ramena, stanjila se, prestala da raste, mnogo se proredila, itd. Osisala sam je, skratila nekih 10 cm i prestala da je ispravljam. Prala sam se najobicnijim samponom (oni od litar - kopriva, kamilica, breza, itd.) na svakih 3-5 dana i nisam je uopste ispravljala. Polako je pocela da ozivljava i sada, nakon 2 godine, duzina je malo preko pola ledja, vratila se gustina, lokne, sveee :) Sada je ponekada ispravim, ali je mnogo zdrava, raste i imam svoje lokne ponovo. :D
2016 01 29
Znaci, treba da prestanes da je unistavas i sto manje preparata i tezih sampona i balsama i bice ti ponovo kao nekada, mozda cak i lepsa :)
2016 01 29
Ja imam prirodno kovrdzavu kosu.. Unistavala sam je peglanjem, vezivanjem ali sam morala da prestanem jer je postala kao metla i proredila se. Peri kosu najobicnijim samponom kao sto je @Prakilica rekla, ne gusi je raznim preparatima.. I ne cesljaj je kad je suva!! Znaci operi kosu samponom, stavi pakovanje (ja koristim ona pakovanja od 1kg jer dugo traju i fantasticna su koji god da uzmes) i tad je cesljaj dok drzis pakovanje. Operi kosu.. Ne trljaj je peskirom nego je guzvaj. Tako ce lokne same da se razdvajaju i dobijajaju svoj prirodni oblik.. Mozes da stavis ako hoces neku penu posle, mada ja retko kad stavljam.. I susim je difuzerom jer mi je hladno da sedim sa mokrom kosom.. I to je to.. Odmah ces videti promenu :)
2016 01 29
Hvala devojke. Ja tako I radim perem kosu samponom od koprive, susim je Oko na 20 cm udaljenosti od fena,koristim pakovanja za kosu,pre pranja stavljam ricinusovo ulje,Ali Sam primetila da mi je splasnula :-o Ali hvala vam na savetu,nadam se da CE mi se uskoro vratiti u normalu :):*:*:*
2016 01 29
@sandy: Mozes mi malo vise reci o ishrani,hrs in se poprilicno zdravo Ali bih volela da mi kazes Sta je dobro jesti :)
2016 01 29
Slažem se da je ishrana bitna,ali i način na koji se ophodimo prema kosi.Moram da pohvalim Dinine kovrdže,svaki put kad se vidimo kosa joj izgleda sve lepše i zdravije.:)
2016 01 29
Devojke divna vam je kosa :))))
2016 01 29
2016 01 29
2016 01 29
2016 01 29
2016 01 29