Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li je neka od vas član udruženja za zaštitu životinja?

Ne znam kako je u drugim delovima Srbije, ali u Bgu je situacija sa napuštenim psima zaista katastrofa! Verujte mi da mi muka pripadne kad vidim napuštenog psa, nisam uopšte preterano emotivna osoba, ali ja sve pse gledam kao decu. Preširoka je tema maltretiranja pasa, izbacivanja na ulicu, trovanja i ostalih grozota, koja su čist kriminal i trebaju biti zakonom kažnjeni u istom rangu kao da se radi o čoveku... Ja imam psa, naravno svaki dan ga vodim u šetnju, živim u delu Bga za koji mogu reći da apsolutno ima nerešen problem lutalica. Danas je malo falilo da nas napadnu, njih 5-6 u čoporu, ja i moj pas sami, skoro prazna ulica. Mali je rastom pa sam ga uzela u naručje, nekako smo polako prošli pored njih i molila sam boga da ovaj moj mali razmaženi ne zareži ili ne zalaje... Naravno poenta moje priče nije da su ti psi straaaašni, opasni, bože moj, LJUDI SU IH TAKVIMA NAPRAVILI!! Šintere ne bih nikad u životu pozvala jer znam gde ih vode i koje mučenje ih tek tamo čeka, a sa druge strane ne znam ni da li im činim uslugu time što su na ulici, oni se muče, a eto čak su danas i mene naterali da ih se uplašim iako stvarno obožavam kučiće. NEMA REŠENJA! Da je situacija u azilima bolja, ok pozvala bi ih, ali ovako, zaista ne mogu... Ne znam da li grešim, šta vi mislite o tome? >:(
2016 02 29
Isto, potpuno. Mnogo ih je na ulicama i svake godine ih je sve vise i uglavnom je to krivicom coveka. A najgori su mi prosjaci koji zloupotrebljavaju stence koje muce i na kojima uzimaju novac. Jadnu decu koju su koristili pri prosjacenju su zamenili jadnim zivotinjama. Meni pada na pamet sterilizacija, ali opet, bio bi to tezak zadatak. Mnogo je udruzenja, ali ni ona ne mogu da se izbore, jer nema udomitelja, nema finansija. Koliko zivotinja samo uspavaju, jer, eto, nema ko da ih uzme, a "visak" su, odvratno mi je i kada pomislim na to. Mnogo smo se KOLEKTIVNO otudjili od svega, pa i od pogleda na napustene zivotinje koje pate. Ma, od svega.
2016 03 01
Situacija sa psima je katastrofalna u celoj zemlji, a za sve su krivi iskljucivo ljudi. Verujem da svaki covek moze da doprinese poboljsanju situacije ako: 1. Ne dozvoljava svom psu da se pari, pogotovo ne sa ulicnim psima. Razmnozavanje zivotinja iskljucivo podrzavati u okviru odgajivacnica. 2. Usvajanjem ulicnih pasa umesto kupovinom se umanjuje broj lutalica (licno imam i rasnog i lutalicu i ne mozete zamisliti zahvalnost i srecu usvojenog ulicnog psa :). Volim ih oboje beskrajno ali mesanac kao da svaki dan proslavlja praznik koliko je srecan i zahvalan za apsolutno sve. Ko usvoji psa sa ulice potpisujem da ce ljubav, zahvalnost i srecu videti mnoooogo naglasenije). 3. Sterilise/Kastrira psa, jer tako se definitivno poboljsava zdravlje i produzava zivot ljubimcu. Ko nije upucen preporucujem da gugla malo. Imam pse, ponavljam, i sasvim mi je jasno da bi vlasnici najvise voleli da imaju bas njihove male...ali to ipak nije realno zar ne? Ko ce sa 4-12 pasa moci :)...i posle njihovi mali itd...i eto opet problema napustenih jer nema se gde sa njima naravno. Prodaju ljubimaca ne odobravajte i nemojte ciniti, jer ako to radite onda niste iskreni u zelji da pomognete napustenim psima...naprotiv, tako direktno doprinosite uvecanju broja lutalica...nikada ne mozete znati da li ce se osoba kojoj ste prodali psa biti odgovorni vlasnik...u svakom slucaju poenta je da se broj lutalica smanji a ne povecava tako da je prodaja i parenje susta suprotnost tome. Naravno da je veliki problem i nemastina u zemlji i sto zbog sopstvene egzistencije ljude nije briga za pse pa ih koriste iskljucivo za zaradu :(. Drze ih u katastrofalnim uslovima i samo radi parenja da bi prodavali male... Ima tu jos dosta stvari koje se moraju preduzeti, ovo su samo neki predlozi :) Svakako je moguce da se stvari srede ali se mora svest kod ljudi promeniti, ako hocemo da nam bude kao u zemljama gde je problem napustenih zivotinja resen onda moramo i sami da razmisljamo i delujemo tako.
2016 03 01
MajaSchatz sto se tice tvog problema i situacije koja te je zabrinula, potpuno te razumem :/ jer sam i sama bila u slicnoj situaciji vise puta i prepala sam se... srecom pa sam uspela kao i ti sa knedlom u grlu da zaobidjem copor... Dva puta su me i napali napusteni psi dok sam setala svoje, srecom pa su mi priskocili ljudi u pomoc, inace ne znam sta bi bilo...a nisam pametna sta u toj situaciji jer je u Beogradu zaista dosta copora svuda, i po naseljima, pijacama, skolama... Kazne novcane, velike uvesti, ako se uvedu to ce biti savrseno! Za sve koji kupe pa izbace psa, za sve koji dozvoljavaju parenje sa ulicnim, za sve koji prodaju ilegalno itd...kada bi to bilo problem bi se resio za godinu dana :D
2016 03 01
Ni ja nemam rasnog psa, mama mu je pudlica, tata šnaucer (letnja nedozvoljena ljubav :") ) i dobila sam ga od vlasnika te pudlice, želela sam psa i nije mi bilo bitno da ima pedigre, ali živim u stanu sa roditeljima i jednostavno sam morala da uzmem psa za kojeg znam da će biti malog rasta. Naravno kad bih imala dvorište sigurno bih udomila neko napušteno kučence bez obzira na veličinu. Nisam ga sterilisala, ne znam, čula sam hiljadu priča za/protiv i jednostavno ne mogu da odlučim. Ali nikad ga ne puštam sa lanca kad smo napolju i ne postoje šanse da pari. Iskreno, mislim da je jedino rešenje da se nekako poboljšaju uslovi u azilima. Nikakav novac u svom životu ne bi uplaćivala ni na kakav račun jer te pare neće ni proći pored azila. Ali kad bi se napravila neka akcija, ne znam da se odnese hrana, ćebad, ne znam ni ja pa sigurno bi se situacija bar malo sredila, prosto ne želim da verujem da su svi ljudi pohlepni, bez duše i ta društva za zaštitu životinja da sve guraju sebi u džep uhhh stvarno ne znam. Gledam neke emisije na stranim kanalima o životinjama (sigurno znate na šta mislim), pa tamo su ti azili sasvim normalni, humani, psi su zdravi... I ti ljudi koji odustanu od držanja psa i odvedu ga tamo bar nije sam na svetu, ima ljudi koji brinu i vole te pse.
2016 03 01
Pa akcije se u Beogradu makar cesto prave, i to bas te gde se hrana za zivotinje sakuplja i tablete za gliste i sl... To organizuju razna udruzenja i isped Usca, Delte, u KC Grad, Pet Shop-ovi veliki, samo ih treba pratiti i informisati se, uvek ima nesto :). Azili su katastrofa i pretrpani zivotinjama...da je regulisan broj lutalica lakse bi se azili uredjivali i odrzavali, ovako kada je kapacitet premasen tesko da se to moze ispuniti da izgleda kao u tim stranim emisijama...lako je njima sa ogromnim donacijama, i gde nema lutalica vec po neki ostavljeni vlasnicki pas.
2016 03 01
Obratiću pažnju na te akcije, uostalom mogu i da se učlanim negde. Jesu naši azili prepuni lutalica i ima ih više nego u inostranstvu, ali što se tiče tih donacija, niti ih kod nas ima niti bi one stvarno bile iskorišćene za te azile, ali to je već neka druga tema...
2016 03 01
Slazem se, ja ne bih prva uplatila dok se 100% ne uverim na sta se trosi novac :). Ja nekako uvek gledam da koliko mogu pomognem psu na ulici ako je gladan i zedan...nekako sam zadovoljnija kada licno pomognem zivotinji, i znam da sam 100% izdvojila vreme i novac za ono sto sam i zelela.
2016 03 01
Baš tako, i ja pričam o tom ličnom pomaganju životinjama <3
2016 03 01
Milsim da je sterilizacija/ kastracija jedino resenje. U Novom Sadu moze besplatno da se sterilise lutalica u ambulanti na Futoskom putu pa ako imate oko zgrade nekog psa/macku koju hranite i uslove da sklonite zivotinju 7 dana (dok se ne oporavi od operacije) preporucujem to. Ako su vlasnicki psi u pitanju ima veterinara koji cesto prave akcije gde mozete za 10-30eur sterilisati. Verujem da ima slicnih akcija i po ostalim gradovima, raspitajte se.
2016 03 03
Razumem sve probleme sa kojima se susrecemo, ja licno veliki sam ljubitelj pasa -generalno zivotinja.Imam labradora i dve mesanke sa ulice i plus dve mace kojima su bili ugrozeni zivoti a sada su kraljice. U mom kraju smo se nas nekoliko organizovali i skupljamo pare kada koja od nas koliko moze i sterilisemo sve pse iz kraja. Do sada smo "provozali " do centra za mesance jedno 15-20 zenkica jer je tamo sterilizacija 3000 i ostaju 5-7 dana na oporavku. Resenje jeste sterilzacija ali svaki mesec se pojavi neka nova i onda iz pocetka. Pre par dana su nam bacili otrov i otrovali 5 pasa a svi su bili sterilisani i pitom.... Jedno od resenja jeste da ponesete hranu i nahranite taj copor koji vas plasi i verujte da oni nikada ne zaboravljaju ko ih je nahranio.Upoznajte se sa njima a posle kada prodjete sa vasim psom, cim shvate da je vas nece vise reagovati negativno na njega. Ja sam svoje pse upoznala sa svim psima koji zive na ulici i uglavnom u setnju idemo svi zajedno,uvek nam se pridruzi neki od njih.
2016 03 03