Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ranica na grliću materice

Jel ima neko iskustva sa tim? Da li se može zalečiti vaginaletama ili se mora ići na lasersku operaciju?
2016 03 28
Sve zavisi sta je u pitanju. Uradi papa test da proveris o cemu je rec i na osnovu toga ces dobiti terapiju. Vaginalete u principu ne bi trebalo da mogu da skode, ali ja sam za to prvo dijagnoza pa onda da vidimo koje su opcije za dalje lecenje.
2016 03 28
Bila sam na pregledu, i prepisane su mi vaginalete baš za tu ranicu, ali ne veruju da će pomoći, ali kao ajd prvo to da se proba, pa onda pod laser.. Pa rekoh da vidim jel ima neko iskustva sa tim, da me malo uputi.. Hvala ti :)
2016 03 28
Laser se koristi kada imas promene na grlicu materice. Medjutim, ako ti je papa test ok onda verujem da su vaginalete dovoljne. Ja ti ne bih preporucila laser dokle god se ne utvrdi tacno sta je u pitanju jer se laserom skida jedan deo koze oko grlica materica. Stoga uradi papa test, sacekaj rezultate da se vidi da li je samo neka ranica ili je neka ozbiljnija promena i onda sa ginekologom vidi kako se to najbolje i najefikasnije leci.
2016 03 28
Hvala puno na savetima :")
2016 03 28
Danas je to vrlo cesta pojava kod zena, nije nista strasno, ali vaginalete to ne mogu izleciti. Ukoliko ranica pocne da se uvecava, postaje sklonija oboljenjima jer se veliki broj bakterija kaci za nju, pogotovo pri nezasticenom seksualnom odnosu. Kad tad sledi laser, a to nije nista strasno. Posle tretmana koji je bezbolan (ali vrlo neprijatan) prepisu se neke vaginalete koje su dosta skupe, ali sluze zaceljivanju rane. Posle prve kontrole se vidi u kakvom je stanju ranica i da li treba nastaviti sa koriscenjem tih vaginaleta - zbog vlaznosti tesko rana zaceljuje, pa kod nekoga duze traje taj proces. Inace, ne preporucuje se trudnoca ukoliko ranica postoji...
2016 03 29
Hvala na informacija, baš si mi pomogla jako. Sreća pa ne planiram trudnoću, tek imam 21. godinu, ali naravno jedan dan da želim to.. Meni je ostalo još 5 tih "za svaki slučaj" vaginaleta, pa idem da vidim šta dalje.Hvala puno na svemu :)
2016 03 29
Nema na cemu, bice to sve u redu... :-) I ukoliko sada na pregledu, posle tih vaginaleta bude dobro, ipak idi na redovne godisnje preglede, jer ona za godinu dana moze prilicno da se uveca.
2016 03 29
Jedna zena mi je davno ispricala svoj slucaj da je to sredila kantarionovim uljem koje je stavljala na tampon; naravno, treba redovno koristiti duze vreme..i nestale su, tj zalecilo se tkivo sluzokoze. Ja sam isla na neko 'spaljivanje' ranica poodavno, bila sam u tim godinama kao ti sad i to se tad radilo u bolnici Narodni Front, ali sad postoje i druge metode, mada je ova 100 % efikasna, ali malo neprijatna..mada nista strasno ;) Za promene celija na grlicu takodje vaginalete od kanariona pomazu, provereno
2016 03 30
Kantarion je odlican, kao i jod (imaju vaginalete od joda). I jedno i drugo je zdravo i korisno cak i da je sve ok.
2016 03 30
Joj meni se to užas zakomplikovalo. Prvo su mi rekli da imam ureaplasmu, i to sam krenula da lečim antibioticima, i pošto imam problema sa kilažom, premršava sam, bilo mi je muka od njih. To je bilo pre godinu dana i prekinula sam terapiju, i zbog burne godine i maligne bolesti u porodici, zapustila sam to, nažalost. Sada kad se sve sredilo, i otišla kod drugog ginekologa, odjednom nemam ureaplasmu, nego enterokokus, a ne mogu da objasne kako nema više ureaplasme kad nije lečena. I ranica ( za koju mi prethodni ginekolog nije rekao ni da treba da se leči) mi se proširila i upalila, i to sad lečim vaginaletama, posle završene terapije za enterokokus ( za koji još čekam rezultate da li sam izlečila). Ginekolozi sve privatnici, nimalo jeftini.. A eto, svako svoju politiku vodi.. Sve ih za rukav vučem da mi objasne malo bolje to, a oni svi negde žure, nebitno što mi za "Dobar dan" uzmu 8000. Baš sam se namučila, iskreno..
2016 03 30
meni su radili lasersko uklanjanje ranice pre 3godine. U betaniji je kostalo 10.000 , a ja sam isla kod moje doktorice bilo je tada 6.000. Sve to traje par minuta, jedino sto boli.. ali bukvalno minut dva. I evo od tad mi je svaki papa test uredan, i nema nikakvih promena :)
2016 03 30
U drzavnoj klinici je besplatno i 100 % izlecivo. Ne znam zasto svi sad idu na privatne preglede kad imamo dobre specijaliste u drzavnim ustanovama, pri tom su privatni lekari jako skupi i nisu svi toliko efikasni u prognoziranju i lecenju..To znam iz iskustva meni bliskih osoba.. Uzmi uput za Beograd i plati put manje nego ces lekare u svom gradu. Mnogo antibiotika za slab organizam vise skodi nego sto pomaze, obrati paznju na podizanje imuniteta uz adekvatnu ishranu. Takodje je jod za povremeno koriscenje, nije za cestu upotrebu, jer gori sluzokozu i tako se opet mogu stvoriti rane. On sluzi samo za ispiranje i ne drzi se na sluzokozi duze od toga i nije za lecenje ranica nego za lecenje bakterija i gljivica. Ranice treba da zarastu, treba im neagresivan tretman, najbolje prirodni, a najjeftinije vaginalete su na prirodnoj bazi kantarion, sargarepa i jos necega ima, Sinefarm proizvodnje npr. Ne budite u zabludi da ce vas izleciti neki proizvod zato sto je iz uvoza i ocajno skup. Ono najjeftinije u prirodi nam je dato na planeti za lecenje i najgorih bolesti koje smo razvili ugrozavanjem zivotne sredine, razvojem hemijske industrije, te uz pogresnu reklamu o vestackim medikamentima, zbog ekspanzije istorodne industrije, trujemo se jos vise. Mislite o tome ;)
2016 03 30
Idem kod privatnika samo iz razloga jer sam student, pa moram u studentsku, gde su jako neprijatne, i naslušala sam se užas loših iskustava.. Ali eto, ovi privatnici su užasno fini, pa ne odrađuju posao kako treba :D
2016 03 31
Ja imam sjajnog ginekologa u DZ, fenomenalan covek. Ali kad sam imala lasersku intervenciju isla sam privatno jer tada DZ nije imao opremu za to sto je meni trebalo. Ja sam radila pod anestezijom jer ne podnosim previse dobro bol, ali, da kucnem u drvo, od tada je sve ok. Jednom godisnje redovni pregled, papa test i cao, mirna sam :)
2016 03 31
1 2