Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Cista na jajniku-iskustva

Juče sam bila kod ginekologa jer mi je kasnilo 2 meseca, a testovi su bili negativni. I UZ je videla da imam cistu na desnom jajniku. Cista je velika 2,5 sa 2,3. Rekla mi je da nije ozbiljna i da ima tečnosti. Nije mi prepisala ništa, samo je rekla da sačekam par dana da vidimo da li ću dobiti, kao i da se čujemo u utorak ili sredu da ponovi pregled da vidi da li se povećava ili se povlači, pa da znamo kako dalje. Ja sam se uplašila, imam 19 godina i želim da rodim jednog dana, ne želim zbog ciste da budem neplodna. Da li je iko imao iskustva s tim i kakvu je terapiju vama prepisao ginekolog? Rekla mi je doktorica da može i samo da pukne, ali ako osetim oštar i jak bol onda odmah da idem u bolnicu. Za sad ništa, nisam ni dobila, ni bolove ne osećam. Mada me grudi bole kao kad treba da dobijem. Imam sestru koja je sa 14-15 godina imala cistu i njoj je pukla i očistila se sa menstruacijom. Nije imala nikakve komplikacije. Nadam se da neću ni ja imati.
2016 04 17
Nekome meni bliskom su od pomoći bili Josif Pančić čajevi. Ali sačekaj još malo kao što ti je ginekolog rekla i konsultuj se s njom, pa ako se ona slaže, ovi čajevi su prirodni i trebalo bi da pomognu. Želim ti svu sreću! Bez stresiranja ako je moguće. (:
2016 04 17
CHYMORAL TABLETE .
2016 04 18
posto imas samo 19 god ne znam koji savet da ti dam ja od kad znam za sebe muku sam mucila sa cistama na jajniku kasnije su mi se pojavile i na grudima pa čak i na bubregu od prosle godine vise nemam tih problema stavila sam spiralu mirenu jeste kostala dosta ali se isplatilo vise nemam ciste ali ja imam 36 god cerku od 15 god i ne planiram vise dece sto se tice pucanja ciste jeste da znaju same da puknu ali ostaju oziljci na jajnicima isto sam kao devojka panicila sta ce biti kad se udam ali hvala bogu nije bilo problema mada su mi doktori rekli da zbog tih oziljka moze biti problema kad pozelim decu ali bar u mom slucaju nije bilo konplikacija kad sam bila devojka jedino sto su mi doktori rekli to je da mi je organizam cističan i da tu nema pomoci
2016 04 18
Nemoj da se plasis, nije to strasno. Nije prijatno, ali ce proci. Naravno da ostaju neki oziljci, pa i bubuljica ostavlja oziljak na kozi. Za sad poslusaj ginekologa, a onda poslusaj svoje telo. Sto bi babe rekle: ne sedi na ladnom betonu! Ili da ti prevedem ne sedi nigde na ladnom, ne potapaj se u vrucu vodu, ne razgolicuj stomacni predeo i ledja i cuvaj svoje polne organe na sve nacine.
2016 04 18
Probaj Josif Pančić čajeve kao što je članica gore preporučila, oni imaju kombinacije i svaka ima poseban broj i naziv (čemu je namenjena). Ja sam pila njihov čaj za regulisanje ciklusa jer imam policistične jajnike i sredili su mi ciklus, nisam mogla da verujem jer godinama imam problem sa neredovnošću
2016 04 18
Hvala svima! Čitala sam da su čaj od virka i Hajdučka trava najbolji čajevi za ženske probleme. Imam kod kuće hajdučku travu, pa nešto razmišljam da počnem to da pijem, jer je biljka, ne može da škodi, zar ne?
2016 04 18
Zdravo, Ja sam imala te ciste, pila sam čaj od virka i prilikom sledećeg UZ nije ih bilo :) doduše imam i "čokoladnu" cistu koja ne nestaje :( , moraću na operaciju ali sam se ovih vodenih rešila pretpostavljam tim čajem... nastavljam da ga pijem jer stvarno mislim da ne može da škodi :) Pozdrav :)
2016 04 18
Ta tvoja doktorka je mogla malo to blaze da ti objasni a ne da te preplasi. Masa zena ima vodene ciste koje uglavnom same pucaju. Mnogo je vazno da imas dobrog ginekologa. Imala sam i ja takvo iskustvo , pa je jedan doktor rekao da treba da se punktira, drugi da se operise a treci da to moze sa lekovima da se regulise. Hvala Bogu poslusala sam doktorku koja je rekla da to moze lekovima. Sto se tice trudnoce to nema veze sa zivotom, mene su greskom operisali kada sam imala 22 godine i odstranili mi deo jajnika pa sam ipak ostala trudna. Nemoj da se plasis nije to toliko strasno, evo postoji isto lek na bazi bilja tj biljna tinktura. Nema gde se ne reklamira a i ja ga vec duze vreme pijem jer imam endometriozu a to je FEMISAN A. Ukucaj na guglu femisan a i procitaj detaljno o njemu.
2016 04 19
Hotcoiklama, hvala ti na linkovima, sinoć sam pročitala. Natasa969, čula sam i ja za to, drugarica koja je isto imala cistu je koristila to. Kaže mi njena sestra da joj je cista i pukla od toga. Inače, doktorica je i meni rekla da bi trebalo da se punktira, ali da ćemo probati sa lekovima ako se ne povećava. Evo, danas treba da je nazovem da vidim za pregled i kako dalje. Pitaću je odmah da li da počnem Femisan A da pijem.
2016 04 19
Hotciklama*
2016 04 19
Bez lekova, samo hajducka trava i virak i sve ce biti ok. Hajducku travu je moja majka pila godinama i tako lecila i zeludac- gastritis i jajnike- ciste, miome..nikad nije isla na intervencije. Ima par cajeva koje ne treba stalno koristiti, ali hajducica je bezbedna, provereno ;)I vrlo lako je ostajala trudna..Samo u trudnoci hajducicu treba izbegavati, da ne dodje do 'izbacivanja' ploda, jer ona izbacuje ginekoloski ciste, miome, tumore..
2016 04 23
Nazvala sam doktoricu, rekla mi je da sačekam do četvrtka, najkasnije petka, ako ne dobijem, onda da pijem nedelju dana 3x1 Primolut Nor 5. Rekla mi je i da mogu slobodno da pijem čajeve i kapi. Kapi sam odmah kupila i lek, za svaki slučaj. Srećnica, dobila sam u četvrtak :") mada je jako vodenkasto bilo i danas je već bila dovoljna i dnevna uloška. Prvog dana sam imala nepodnošljive grčeve i bockanje, preležala sam ceo dan. Drugi dan je već bilo blaže, mogla sam i da se krećem. :") sad ću sačekati da se skroz očistim pa zovem doktoricu da zakažem pregled. :") nadam se da je pukla cista. Hajdučku travu sam počela u utorak, ujutru sam pila i samo jednu šolju dnevno, a od četvrtka sam pomešala pola kafene kašike hajdučke trave sa pola kafene kašike virka, isto ujutru na prazan stomak, a kapi Femisan A u utorak uveče sam počela. :") ne znam sad da li su i čajevi pomogli, jer se sve na brzaka desilo. Ali i dalje ih pijem. :) Hvala Bogu, pa mi lek neće trebati. Nikako ne volim te hormonske terapije. :s Nadam se da mi neće ni trebati. :")
2016 04 23
Od hormonskih bezi, ja nerado lekove prihvatam, tj samo ako je hitno, ako nije- alternativa je cudo i u prirodi nam je sve dato ;)
2016 04 24
Naravno, isti slučaj i kod mene. :") kafu reeeetko kad pijem, a čajeve umem da pijem kao vodu, zato mi ne pada teško da svako jutro skuvam i popijem. :) još što znam da će mi pomoći, pih... :D
2016 04 24
1 2