Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Slobodno vreme i hobiji /

Rukotvorine /

Chainmaille nakit - rucni rad

Pozdrav za sve dame, ja sam nov na ovom sajtu/forumu (upravo se registrovah) i pojma nemam da li sam kao pripadnik muške populacije uopšte poželjan ovde,  ali da pretpostavim da jesam, pa da oprezno nastavim sa predstavljanjem. Naime, ovde sam jer me interesuje da li mogu svoje proizvode da prodam nekome i da iz prve ruke saznam da li vam se moji radovi dopadaju ili ne i da pažljivo saslušam/pročitam sve pohvale, a kritike još pažljivije.
2016 06 16
Ono čime se ja bavim je izrada nakita “chainmail” vrste, to je nesto što sam počeo pre par godina iz hobija i primetio sam da se ljudima dopada, ali nikada nisam ništa pokušao da prodam na netu, već onako, od čoveka do čoveka. Svi znaju šta je to “kraljevski rad” i ima ga na sve strane, na kupindu sam viđao da neko ume da napravi i persijski rad, spiralni, evropski i jednom prilikom sam video i polupersijski rad i to je otprilike sve što sam uspeo da nađem na domaćim sajtovima – a chainmail je mnogo, mnogo više od tih par radova. Ne znam ni ja sve, ima na hiljade radova i varijanti i varijacija, ali znam dosta njih da napravim i napravio sam dosta toga (veći deo je prodat) što ću pokazati na fotografijama. Moj telefon ne pravi fotke koje mi se baš nešto naročito sviđaju, ali se trudim da fotografišem što bolje mogu. Neke fotke su starije, a neke sam bukvalno pre par minuta napravio – nisu plagijat.
2016 06 16
Materijal koji koristim je žica od legure aluminijuma i magnezijuma i pokazala se sasvim ok i na ljudima koji su alergični na uobičajenu bižuteriju i ta žica nije nešto naročito skupa, tako da više naplaćujem rad nego materijal. Da je u pitanju čist aluminijum, on bi ostavljao ružne crne fleke po koži i brzo bi oksidirao i posiveo, ali se ovo pokazalo sasvim ok. Na fotkama mi deluje previše sivo, a uživo je mnogo bliži srebrnoj boji... Vidim da će mi to biti potencijalni problem... Žicu sam motam i od nje pravim alke (različitih prečnika – svaki rad ima svoje proporcije) i trenuto čekam da mi završe mašinu kojom ću moći da sečem alke ravno i u velikim količinama tako da ću moći da se bacim na izradu svega i svačega... biće valjda za neki dan, nadam se, to čudo čekam već neko vreme... (eto, stigoh i da se izjadam u mom prvom postu ). Ovaj moj prvi post na ovom sajtu shvatite čisto kao moje istraživanje tržišta i izvinjavam se na dužini posta. Sad malo da moji radovi govore za sebe: Ovaj moj prvi post na ovom sajtu shvatite čisto kao moje istraživanje tržišta i izvinjavam se na dužini posta. Sad malo da moji radovi govore za sebe:
2016 06 16
probala sam par stvarcica na ovu temu i ostalo mi dragon scale da odradim ljudski :D ali, ja alkice nisam sama pravila vec narucivala, materijal ume na kraju ispasti jako skup kad su obimniji radovi u pitanju, ali ja sam odusevljena :) a da ne pricam o utrosenom vremenu i koliko njakanja tu ima, nije klasicno 'sklapanje' komada i to je ono sto ga cini posebnim dopada mi se ovo sto sam videla i samo nastavi, ja od ovog nisam odustala, samo sto sam se sad bacila na 'beading' pa ce me sacekati.. :) a sto se tice tudjih radova, sve na sta sam naletela (persijski, kraljevski i sl.) uopste nije bio rucne izrade i jos se vodi kao posrebreni, sljasti kao aluminijum, koleginica nosila komad u zlataru na proveru, ni oni ne znaju od cega je pravljeno :D
2016 06 18
p. s. za aluminijum ovo ne kontam jer sam sa istim radila, cak imam par komada svojih koje nosim, ne menjaju boju cak ni kad su izlozeni vodi, suncu i sl., ne ostaje nista na kozhi nakon nosenja..
2016 06 18
o aluminijumskoj zici pricam, inace :)
2016 06 18
p. p. s. meni je najsladje u jednoj boji, boji srebra :)
2016 06 18
Posrebrena je promasaj, radila sam nakit sa zicom i kompletic mi je pozuteo u ukrasnoj kesici o.O Mada nisam probala da ocistim, a zica je od stajanja u medjuvremenu krenula da tamni tako da to vise nisam uzimala. Sa aluminijumom imam iskustva i kad je lanac i kad je zica u pitanju. Oni koje volim i koji nose takve komade nemaju problema pa ce biti pre da je do neke zastite nego do kozhe :) Gledajuci tutorijale naletela sam na lika koji sam pravi alkice, ali ja izgleda nisam umela da odradim to kako treba (klesta su bila problem, ostave ostru ivicu pa mi se nije turpijala apsolutno svaka alkica, mada, otkud znam, mozda tako mora). Mindjusice su kul, ali ja na ovaj fazon vise volim narukvice ili ogrlice, mozda cak i neki komplet, why not?
2016 06 18
Pogledaj na netu "The Ringinator" - to je makina za pravljenje alkica (sečenje kalemova sitnom kružnom testerom), i prodaju ga po nenormalnoj ceni + shipping za Srbiju = ne isplati se. Izađe oko 550 dolara + plus šta bi tu naši carinici sračunali ne želim ni da zamišljam :) Trenutno čekam da mi metalostrugari naprave nešto slično i onda cu moći da pravim na hiljade alkica i veliki problem ću time da rešim. To je upravo zbog toga što sečenje alkica ručno/kleštima ostavlja te oštre ivice i spoj je ružan i grebe kožu. I što su veće alkice i deblja žica, to je sve uočljivije. A da turpijam svaku pojedinačno je pod "ne pada mi na pamet" :) jer za narukvice mi treba par stotina alkica, a za ogrlice da ne računam. Drago mi je da ti se sviđa moje "sočenjenije", nadam se da će uskoro da mi završe tu makinu pa ću da pravim sve i komplete i pojedinačno. Evropski rad 4 u 1 (tzv. verižnjača) može da se širi na sve strane i da se lepo kombinuje pa mi čak padaju na pamet i neki odevni predmeti ili aplikacije, pošto je aluminijum lagan.
2016 06 18
oklop :") javi se ti nama kad masina bude resena, mozes i repro prodavati, evo ja bih kupila :)
2016 06 18
Ja sam sad videla ovu temu,meni se sviđa,svaka čast o:) Sviđa mi se i u kombinaciji više boja i persijski stil.Sve je lepo,ajde ti brate postavljaj predmete !!!pa da naručujemo :")
2016 06 21
Hvala na lepim rečima :) Upravo sam postavio nekoliko radova koje trenutno imam spremne
2016 06 23
nek stavlja materijal! :D
2016 06 23
Hvala na pozivu, prelistavao sam ovaj sajt pre nego što sam se registrovao, pa sam video i tu temu između ostalog, samo se ne osećam kao dama, pa se nisam tamo ništa pisao :) Sad ću da napišem par redova tamo i da postavim fotke
2016 06 23
Deluje kao nesto o sta bi se polomili prsti dok se zavrsi... A i vredno truda... U pravljenje nakita se ne razumem, niti isti nosim, pa te prepustam clanici DaadaaNaanaa, ipak je ona majstor svog zanata... Ima jos njih par, jako strucnih u ovome, samo dok snime temu.. Meni se ovo jako dopada, i zelim ti puno uspeha.
2016 06 23
1 2