Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Opadanje kosee??

Devojke imam pitanje. Treba da dobijem. Sad zanima me da li se nekoj od vas desavalo da joj opada kosa pred menstrualni ciklus? Zanima me i da li je nekoj mozda opadala kosa na pocetku trudnoce, citam na netu da moze i to da bude razlog.
2016 07 26
Zdravo, opadanje kose ne bi trebalo biti vezano za menstrualni ciklus. Što se tiče trudnoće, u trudnoći upravo suprotno, zbog hormona kosa manje opada, ulazi u fazu mirovanja. Ukoliko vidiš da ti opada više nego uobičajeno, više od 50-100 dlaka ili primetiš da ti se proširio razdeljak, ne bi bilo loše da uradiš KKS, Fe, TSH, fT3, fT4. To su neke osnovne lab. analize. Pozdrav
2016 07 27
Nemam pojma. Ja sam ukucala na netu opadanje kose, i prvo mi izaslo opadanje kose u trudnoci. Inace, prvi put sad mi se desava da toliko opada. Nisam brojala koliko opada ali vidim da je dostaa.
2016 07 27
Zna se desiti da nakon nekog stresa posle par meseci krene da opada. Takođe, svakih 7 godina više opada što je vezano za životni ciklus dlake. Nije loše uraditi pomenute analize da se isključi anemija i poremećaj štitne žlezde kao česti uzroci. Takođe mogu preporučiti Alpecin caffein šampon protiv opadanja.
2016 07 27