Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Trazim neke lepe lake recepte!

> srebrna: > Jok, ali imam odličan recept moje bake za rižoto sa lignjama. Moze :) obozavam pirinac, svi recepti vezani za pirinac me zanimaju!
2017 09 15
😋😋😋
2017 09 15
mayana/srebrna MNJAC ! <3
2017 09 15
Grasak,sargarepu i kukuruz seceras iseckati i obariti. Obariti posebno pitinac,zatim u tavici izdinstati luk i dodati bareno povrce a zatim i pirinac dinstati neko vreme a zatim uliti jaje. Zaciniti po zelji :) brzo a ukusno . Ja dodam grilovano parce piletine uz to. Prijatno
2017 09 15
Pirinac*
2017 09 15
> srebrna: > RIŽOTO SA LIGNJAMA > Za 4 osobe: > - pirinač za rižoto (kratko zrno, najbolje DM bio ili Scotti, Gallo) > - 1 paket smrznutih lignji (očišćene, kolutovi i kraci), meni su najbolje Aro lignje iz Metroa, Premia Tempo ali može i Frikom iako su sitnije > - maslinovo ulje > - sok od paradajza, oko 250 ml, najbolja je Podravka Passata > - pola male čaše belog vina, može neko jeftino tipa Smederevka > - vruća voda > - crni luk > - beli luk > - peršun > - kesica parmezana > Lignje odlediti, oprati kratko pod mlazom vode. Ne seći kolutove i krake. > U dublju šerpu koja ne zagoreva na maslinovom ulju prodinstati glavicu crnog luka i par čenova sitno seckanog belog luka da se zazlate, dodati lignje, promešati, poklopiti skroz, utišati vatru i na tiho izdinstati lignje oko 30 min. Povremeno promešati. Ne mora se dodavati voda jer će lignje same pustiti svoju. > Nakon ovog se spremite da budete uz šporet :) > Dodati pirinač, 5 malih, punih šoljica (kao nekad za Tursku kafu, male) i mešati dok se ne zacakli, zatim dodati sok od paradajza, kad zakuva dodavati pomalo vruće vode dok pirinač nije skuvan. Treba manje-više stajati uz šporet nekih 15-20 min dok se pirinač ne skuva. Ne treba ga prekuvati nego da zrno bude malo tvrđe (al dente), pod zubom se najbolje oseti da unutrašnjost bude malčice tvrđa :) > Kad je skuvan pojačati vatru da sve bućka i uliti belo vino, energično mešati da ne zagori. Isključiti, skloniti i preko naliti kašiku-dve maslinovog ulja, promešati da se zacakli. > Posuti svežim peršunom. > Služiti toplo i sa naribanim parmezanom. > Možda deluje komplikovano, ali nije, jedini smor deo je dok se pirinač ne skuva što treba dodavati pomalo vode i stalno mešati. > Garantujem svima koji vole ribu i plodove mora da će uživati i da ništa za sutra neće ostati :) Ovo mi je omiljeno 😋😋😋
2017 09 16
> srebrna: > Koliko sira, koliko jaja na pak. kora? > Na kojoj temperaturi pečeš? Sve odokativno:)
2017 09 16
Znam da nije u sklopu teme ali nedavno sam probala recept sa makom a ja mak bas volim. Fil se pravi tako sto se umute tri jaja cela,solja secera,soljica ulja,solja griza,solja jogurta i prasak za pecivo. Mak se skuva posebno kao za strudlu. Redjaju se po tri kore prva kora ide fil sa grizom zatim druga kora isto griz pa treca fil i fil sa makom redjaju se kao torta u plehu. Ponavljati tako sve dok se fil i kore ne potrose. U serpu napraviti serbet od vode i secera pa kad je puta gotova preliti sa tim i ostaviti da se ohladi. Jako je lepa poslastica a zahteva malo vremena :)
2017 09 16
> BabyPink: > > srebrna: > > Jok, ali imam odličan recept moje bake za rižoto sa lignjama. > Moze :) obozavam pirinac, svi recepti vezani za pirinac me zanimaju! Pirinac sa pecurkama Luk i sargarepu sitno iseckati moze na secku ko ima,pecurke oprati iseckati kao za picu i u tavici izdinstati sa lukom i sargarepom. Kada je gotovo dodati solju pirinca kratko dinstati zajedno a zatim preliti supom ili razmutiti kocku supe sa vodom pa preliti i peci u rerni oko 40 min na 200 stepeni. Prijatno ;)
2017 09 16
1 2