Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Moda /

Narucivanje sa Ali Expressa

Da li moze da mi se javi neko iz Beograda ko bi hteo da mi naruci nesto sa Ali expressa? U pitanju je jedan proizvod od 1$, a ja nemam otvoren nalog :)
2017 11 04
Zasto ne otvorite nalog ?
2017 11 04
Meni uvek oporezuju 20% ali carinili nisu nikad. Mozda je to ustvari bio porez? Uz paket mi stigne i izvestaj na kome pisu sve stavke. Ako si tanja69zr videla da pise da je carina zovi ih i vidi sta mozes. Cuvaj sve dokaze. Citala sam odavno da nekima nisu naplacivali nasu postarinu. Meni jesu uvek 150rsd. Kod mene je sve bilo po PSu, puno sam porucivala ranije.
2017 11 05
> Kimberly: > Meni uvek oporezuju 20% ali carinili nisu nikad. Mozda je to ustvari bio porez? > Uz paket mi stigne i izvestaj na kome pisu sve stavke. > Ako si tanja69zr videla da pise da je carina zovi ih i vidi sta mozes. Cuvaj sve dokaze. > Citala sam odavno da nekima nisu naplacivali nasu postarinu. Meni jesu uvek 150rsd. Kod mene je sve bilo po PSu, puno sam porucivala ranije. Nije porez, bas carina je u pitanju, cak i postar sleze ramenima i nije mu jasno zasto. I ja duze vreme porucujem, a naplacuju mi poslednja 2-3 meseca.Sad opet cekam neki vazan deo za Wipericu, bas cu videti.
2017 11 05
Ja sam proletos naručila robu koja je ukupno vredela oko 10 $, poštar mi je to doneo i nista nije naplatio,a sa računa su mi skinuli tačno onoliko kolika je cena ukupna bila... Da li neko zna, kad već ima ovakve teme, ja bih naručila ugg čizme iz Australije, cena im je oko 100 $, naplaćuju i poštarinu oko 40 $, da li bi meni jos nesto u tom slučaju bilo naplaćeno? Tipa naša carina, pošta. ..i koliko, ako neko zna...
2017 11 05
> Sara20: > Ja sam proletos naručila robu koja je ukupno vredela oko 10 $, poštar mi je to doneo i nista nije naplatio,a sa računa su mi skinuli tačno onoliko kolika je cena ukupna bila... > Da li neko zna, kad već ima ovakve teme, ja bih naručila ugg čizme iz Australije, cena im je oko 100 $, naplaćuju i poštarinu oko 40 $, da li bi meni jos nesto u tom slučaju bilo naplaćeno? Tipa naša carina, pošta. ..i koliko, ako neko zna... Vidis da nema pravila, mada mi se cini da BG centar preusmerava posiljke iz inostranstva u NS i da oni ustvari carine, koristeci"rupu u zakonu", jer vidim da samo Vojvodina ima taj problem. Prijatelj je na isti nacin porucio patike i sve je bilo ok ( ima tome 2-3 meseca), pa je onda za devojku porucio sa istog sajta, preko istog racuna, na isti nacin. Carinili su ga toliko za ovaj drugi par, da se umalo nije slogirao. ,:( sve u svemu, haos vlada.
2017 11 05
> Kimberly: > Citala sam odavno da nekima nisu naplacivali nasu postarinu. Meni jesu uvek 150rsd. Kod mene je sve bilo po PSu, puno sam porucivala ranije. Meni su ranije uvek naplaćvali porez + otvaranje paketa + pošta. Poslednja 3 paketa su mi samo ostavili u sandučetu. Više ne znam od čega zavisi da li će paket otvarati ili ne, verovatno od volje carinika.
2017 11 05
Ako zelite, otvoricu novu temu za vasa iskustva sa Ali expressom. Ovu temu sam otvorila samo da bih pronasla nekoga ko bi mogao to da mi naruci :)
2017 11 05
> Lanana: > Ako zelite, otvoricu novu temu za vasa iskustva sa Ali expressom. Ovu temu sam otvorila samo da bih pronasla nekoga ko bi mogao to da mi naruci :) Ja mogu da vam naručim. Javite se da se dogovorimo.
2017 11 05
Ko ima pitanja o Aliexpressu moze slobodno da me kontaktira :) Moj iskren savet je da otvorite devizni u Intesi koji je potpuno besplatan. Porucivanje sa Alija je podjednako jednostavno kao kada imate Facebook ili Instagram. Taj racun moze da stoji i ceka bez naplate odrzavanja. Moze i da posluzi za Paypal i porucivanje iz celog sveta. A ne skodi :)
2017 11 05
Meni nikad ni za sta nisu naplatili carinu a narucujen dosta sa alija, cak dve jakne, torbu i svastaa jos, do sad mi nisu ni postarinu ni carinu nista najskuplje sto sam narucila je ekran za telefon 47e je bio.. A za preko 50e se placa carina ali kinezima mozete da posaljete poruku da stave da je poklon ili da je manja cena i tako vas spase carine a oni uvek izadju u susret.. :)
2017 11 06
Nisam imala nikad sreće sa Aliexpressom. Narucila sam 2 kupaca-nikada nisu stigla. A novac skinut sa kartice. Kupaci su bili 2,3$ Jedan tako da nisam htela da se cimam oko povraćaja novca zaista. Sledeći put sam naručila masku za telefon,pre mesec mesec ipo,ne sećam se,evo i dalje ništa.Mozda neće ni stići. Dok moj dečko naručuje sa kineskog sajta “Wish” i sve mu je uvek normalno stizalo. Tako da AliExpress ne volim. A moja drugarica naručuje svaki čas neke sitnice sa AliExpress-a,redovno,sve uvek stigne,posto kupuje sa besplatnom poštarinom,nikada ništa nije platila,ni postarine ni carine nista.Sve normalno. Ne znam šta da mislim.
2017 11 06
Carini se sva roba vrednosti iznad 50 E a pdv je 20% i naplacuje se, odnosno trebao bi da se naplacuje na svaki iznos. Na beogradskoj carini je ogromna guzva pa nekada propustaju pakete male vrednosti i ne naplacuju pdv, dok u NS to praktikuju zbog manjeg obima posla.
2017 11 06
Cao dame jel Imate iskustva za kupovinu preko wish
2018 03 07
Wish je top sajt,moj decko stalno nesto porucuje i sve uredno stize. A sto se tice Aliexpressa,mnogima tako nisu nikad stigli paketi,kao i meni. Pa smo posle skontali da je problem u tome sto nije napravljen profil. Moras se registrovati biti clan imati svoj profil i onda naruciti,a ako samo ovako kupis,nece ti mozda nikad stici,a novac ce biti skinut sa kartice.
2018 05 28