Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ne mogu da shvatim pojedine clanice i komplekse...?

Zaista ne patim od brendova niti imam problem sa tim gde kupim stvar, ako mi se svidja kupicu i kod kineza ili u second handu. Ali ne razumem cemu tolika fama oko pojedinih socijalnih brendova kao sto su Zara, Bershka, H&M i slicno? Da li mislite da stvar vise vredi ako ima Zara etiketu iako je model iz 2000 godine? Razumem ja da u ovoj zemlji ljudi misle da su to neke vrh marke ali ne znam zasto mislite da cete brze prodati stvar ako je tagujete sa imenima svih brendova kojih se setite... To donekle smeta nama koji zaista trazimo nesto odredjeno. Ovo pisem konkretno jer ako mi se svidi nesto iz kolekcije slicnih brendova, pokusam prvo to da nadjem ovde na sajtu ako ima povoljnije nego u radnji. Tako ja videla neki kombinezon, i dosla sad ovde da probam naci, ukucam H&M u pretragu, izbaci mi milion stvari koje su iz drugih radnji, kao i neke stvari koje sam vidjala kod kineza ili po buticima sa turskom robom... Cemu konstantno lazno tagovanje stvari? Otezavate nama pretrage a sebi navlacite mozda neciji bes na vrat, ako neko neko stvarno voli da ima majicu sa etiketom Zara i kupi je od vas, sta radite u trenutku kad shvati da na etiketi pise Hanyu Chao? Ne razumem.
2018 04 13
Slazem se u potpunosti sa tobom, skoro sam trazila patikice, odredjene...medjutim pod tim modelom mi izadjose i denim farmerice,i capito farmerice i svasta nesto sto nisu ni patike,a kamo li te odredjene marke. Razumem ja,svi volimo da imamo vise pregleda na oglas, ali valjda sve ima svoje granice.
2018 04 13
Barem pola stvari iz pretrage po kljucnim recima nije to, sta god da trazite.
2018 04 13
marka ne odredjuje kvalitet i lepotu stvari, i ako ce se kupci ipak uvek opredeliti na popularniju marku... cesto su stvari poznate marke losije od neke tamo ccr, necu i tako dalje..... Jer imam stvari iz New Yorkera, H&M, C&A, koje su mi se unistile posle par nosenja...... dok vecina stvari koje sam kupila po tim buticima sa turskom robom ili preko neta, bez poznate marke su i dalje kao u kupljenom stanju, mislim stvarno o.O to su zaista PRECENJENE marke
2018 04 13
> MeriliaGrej: > marka ne odredjuje kvalitet i lepotu stvari, i ako ce se kupci ipak uvek opredeliti na popularniju marku... > cesto su stvari poznate marke losije od neke tamo ccr, necu i tako dalje..... Jer imam stvari iz New Yorkera, H&M, C&A, koje su mi se unistile posle par nosenja...... dok vecina stvari koje sam kupila po tim buticima sa turskom robom ili preko neta, bez poznate marke su i dalje kao u kupljenom stanju, mislim stvarno o.O > to su zaista PRECENJENE marke Pa, to i nisu neke marke.. samo se mi na Balkanu ophodimo prema tim brendovima kao da su dizajnerske stvari u pitanju.
2018 04 13
> Debela_devojka: > > MeriliaGrej: > > marka ne odredjuje kvalitet i lepotu stvari, i ako ce se kupci ipak uvek opredeliti na popularniju marku... > > cesto su stvari poznate marke losije od neke tamo ccr, necu i tako dalje..... Jer imam stvari iz New Yorkera, H&M, C&A, koje su mi se unistile posle par nosenja...... dok vecina stvari koje sam kupila po tim buticima sa turskom robom ili preko neta, bez poznate marke su i dalje kao u kupljenom stanju, mislim stvarno o.O > > to su zaista PRECENJENE marke > Pa, to i nisu neke marke.. samo se mi na Balkanu ophodimo prema tim brendovima kao da su dizajnerske stvari u pitanju. ali nisu, bitno je ono sto sam tim primerom zelela da docaram xd
2018 04 13
Meni konkretno ništa ne znači ni Zara,ni Hm,niti šta ispisano,ako mi se ne dopada model,materijal,iks puta sam izašla iz Zare,a da nisam sebi našla nešto interesantno,razocaram se,a nisam teška pri kupovini,ne bih znala zašto je bitno da je ta etikete glavni razlog prodaje krpica,hocu li je odsiti i zasiti negde napred da se vidi,ne kapiram....To su standardno prosečni brendovi,koji su u svetu samo roba koja ima pristupacnu cenu i ekstra akcije,pa običan svet svrati i priušti sebi povoljno....Druga priča ide sa brendovima poznatih modnih kreatora,e to mu spada pod unikate,jer se ne radi u serijama,i sije na traci, da izlazi u brojkama kao hleb u pekarama.I ne mislim da bi trebalo niti da je marka ozvucena da padam u nesvest ako vidim,niti da ima cenu...Evropa bar prodaje te stvari po nekim veoma skromnim cenama,a mi,valjda ovako u socijali,zamišljamo da je to nešto prestižno.Usla sam u turski Waikiki i našla sebi,em povoljno em zanimljivo,a iz ovih samo nama popularno važnih,često izadjem i kažem,ako je zbog etikete,e pa ne pričinjava mi zadovoljstvo, kad mi je model kao iz 90.ih....A sto se tagova tiče, ne razumem,deset ih,ali ne vredi,ružno ;)Moguće je da mi kao siromasnija nacija iz razloga kompleksa imamo problem....Amerikanci, Englezi,oblače se praktično,dopadljivo samom sebi,i to poštujem.....Inace,sve navedene firme,imaju fabričke ispostave i u Kini,te tako,opet se svodimo na isto.Secam se modne dečije fabrike Todor,poznavala sam porodicu koja ju je držala,nisu ljudi krili da su prvo radili ovde predivnu dečiju garderobicu sa pozamasnim cenama,a onda se prebacili u Kinu,em jeftin materijal,em radna snaga,oni su i nakon toga imali divne komade,i naravno isto tako visoke cene...Na etiketama nisu skrivali da je njihova roba proizvedena u Kini,i nisu gubili kupce....Kvaliteta a i bofluka svuda...Bez obzira šta piše....Upali viskoza i da je u Nju Jorku proizvedena.....;)
2018 04 14
upravo sam videla post jedne clanice, koja prodaje identicnu roze kariranu kosulju mojoj, i svi tagovi su H&M kosulja bla bla bla..... cak je i etiketu slikala i nigde nema H&M, je l to moguce da se radi, mislim u redu je, ali mogla sam i ja to na mojoj kosulji istoj takvoj da stavim, ali gledam pa opet i ja sam slikala etiketu ali svakako nemam nista od toga :D
2018 04 17
Zar ne postoji nacin da se sankcionisu te stvari sa gomilom laznih tagova? Sta rade zapravo admini na sajtu?
2018 04 17