Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Rešenje za vraćanje paketa i spas od plaćanja duplih poštarina?

Pročitah na jednom forumu: Ako poštarinu plati pošiljalac pri slanju paketa, u slučaju vraćanja paketa, ne plaćate još jednu poštarinu. Znači nema duple poštarine, gubite samo tu jednu poštarinu. (npr. Prodate predmet od 1000din, i šaljete pouzećem, naznačite da vi plaćate poštarinu a za otkup stavite tih 1000 koliko je sam predmet + iznos poštarine koju ste platili i tako nećete platiti duplu u slučaju vraćanja paketa) Znači ako poštarinu plati pošiljalac nema duple poštarine, ako je plaća primalac onda ima. Bolje i jedna nego dve.. Nadam se da je ovo tačno. Da li neko zna nešto u vezi ovoga?
2018 08 12
@BALMAIN - provereno tacno, posiljalac placa postarinu + povracaj novca i dodaje na iznos otkupa. U slucaju vracanja paketa ne placa duplu postarinu.
2018 08 12
Ja u razmeni uvek placam ptt paketa koji saljem. Kad kupujem, zamolim da i ptt platim odmah ako je moguce, za slucaj da ne budem kod kuce pa da ne moram da idem skroz do poste. Kad prodajem, unapred naplacujem ptt. Sve ovo iz razloga neplacanja duple ptt.
2018 08 12
Ja za ovo nisam znala, tako da, hvala na informaciji.. :")
2018 08 12
Ni ja nisam znala za ovo, ali uvek sam za to da prvo ide uplata, a nakon toga slanje paketa, jer mi je to nekako sigurno da ce paket biti preuzet. Mada, ni to ne mora da znaci.. No, svakako hvala na informaciji, korisno je znati. :")
2018 08 12
Eto, drago mi je da je tačno :*
2018 08 12
Pa u tom slucaju nije nas problem da li ce paket biti preuzet , jer ne verujem da neko ko naruci i plati nece preuzeti .... Ideja je odlicna ali opet je diskutabilno za neproverene clanove ... Jer se desavaju i situacije da neko uplati i ne dobije to sta je uplatio ...Citale smo i takve teme cini mi se ... Pa je onda diskutabilno uplatiti jos i postarinu ... Svuda se nadje neki problem na zalost ,ako se slazete :')
2018 08 12
Tada vise nece biti vracanja i nepreuzimanja paketa ,to je sigurno :D
2018 08 12
Tacno je u slucaju slanja preporucene posiljke ali ne i postexpresa.
2018 08 17
Ja sam jednom slala paket postexpresom bez otkupa i ja sam platila poštarinu,paket se vratio,ali nisam platila duplu poštarinu.
2018 08 17
Preporuceno ne moze da se plati pouzecem, tu svakako ide uplata novca i postarine pre slanja. Ovo se tice paketa sa otkupom. U sustini, vazi za post express bez i sa otkupom....mada ako nema otkupa, znaci da je novac vec uplacen tako da nema bojazni da se paket vrati i nema potrebe za placanjem postarine pre slanja, jer ce svako podici paket koji je vec platio :)
2018 08 17
Moze se platiti pouzecem i preporucena posiljka.. tacnije otpuni iznos.. A posiljalac svakako pri slanju preporucene posiljke mora platiti postarinu, ne moze je platiti primalac.. Za postexpres ne znam.. Ali svakako kada saljete postexpresom paket sa otkupom, postarina se povecava posto ima otkupne vrednosti.. Zato budite oprezne kome saljete pouzecem.. Bolje i da ne prodate nego da budete u minusu.. :) :
2018 08 17
> Natasa969: > Tacno je u slucaju slanja preporucene posiljke ali ne i postexpresa. Tačno je i u slučaju postexpresa, platila sam poštarinu i vratio mi se paket i nisam platila duplu.
2018 08 17
> Marija-Maja: > Preporuceno ne moze da se plati pouzecem, tu svakako ide uplata novca i postarine pre slanja. > Ovo se tice paketa sa otkupom. > U sustini, vazi za post express bez i sa otkupom....mada ako nema otkupa, znaci da je novac vec uplacen tako da nema bojazni da se paket vrati i nema potrebe za placanjem postarine pre slanja, jer ce svako podici paket koji je vec platio :) Novac mi je uplaćen, i za poštarinu da platim. I ja platim i paket nije preuzet. Meni ostaje i novac i predmet. Ima i takvih slučajeva, verujte. Čudno ali ima. Baš pre par dana mi se to desilo, ali ja ću paket ponovo poslati.
2018 08 17
> BALMAIN: > > Marija-Maja: > Novac mi je uplaćen, i za poštarinu da platim. I ja platim i paket nije preuzet. Meni ostaje i novac i predmet. Ima i takvih slučajeva, verujte. Čudno ali ima. Baš pre par dana mi se to desilo, ali ja ću paket ponovo poslati. E to mi je totalno nelogicno , naravno izuzimam opravdanu sprecenost , ali eto definitivno je sve u opticaju ;)
2018 08 17
1 2