Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

HITNO!Da li je neko imao iskustva sa pranjem jakne od prevrnute koze u ves masini?

Citala sam po internetu razne nacine. Uglavnom je to nosenje na hemijsko, ali mi to ne zvuci bas sigurno. Tako da ako bilo ko ima iskustva. Pisite!
2018 10 16
Nikako u mašinu! Mo j a eventualno na neki program sa hladnom vodom
2018 10 16
Ne znam za jaknu i odevne predmete, ali po stanu imam one prostirke od komadića kože i peru se najnormalnije u mašini- naravno one manjih dimenzija. One su i dalje mekane, ništa im ne fali, ali za garderobu ne bih potpisala. :|
2018 10 16
Samo da se nadovezem, ako mogu, posto takodje imam problem sa pranjem odredjenog odevnog predmeta. Sta sa mantilom od spandeksa? To su sad ovi "popularni" mantilici sto su mekani na dodir. Kako njih prati?
2018 10 16
Ja sam nosila jaknu od svetle prevrnute kože na hemijsko, i to je najsigurniji način za čišćenje. Ni on nije 100% siguran, iako sam nosila baš u specijalizovanu radnju za čišćenje kože,i ne mogu da garantuju da neće promeniti svojstva, ali od pranja u vodi sigurno hoće..
2018 10 16
Nikako u ves masini, iz iskustva, koza promeni teksturu, bude kruca!
2018 10 16
Ja se vise ne usudjujem da tako osetljive stvari perem u masini, ni pod programom ''rucno'' pranje, tako sam unistila skupoceni kaput. Sad sam bez kaputa i moram da kupim novi, umesto da sam kao covek platila hemijsko, koje nije ni blizu tako skupo. Ne znam gde mi je pamet bila. Moj savet ti je - nemoj! ,:(
2018 10 16
Ja sam gotovo sigurna da bi se velur promenio u ves masini, cak i kad se pokvasi ostaju fleke i promeni se tekstura. Znaci ili hemijsko, mozda oni imaju neke varijante "suvog pranja", adekvatne hemije ili pogledati sprejeve za ciscenje prevrnute koze u specijalizovanim radnjama, onih vecih koje prodaju obucu.
2018 10 16
Ja bih da se ubacim sa istim pitanjem za kozne patike,obicna koza ne prevrnuta...Izvinjavam se clanici ,sto joj ovako upadam u temu,ali slicno je pitanje pa da ne otvaram novu
2018 10 16
Veci problem ce ti napraviti postava kad se skupi i izvitoperi jaknu .
2018 10 16
Imam iskustva,rucno pranje opcija,hladna Voda,NE 3o stepeni,ukljucite opciju za guzvanje,nacrtana pegla,dakle stiti od guzvanje,I ono sto morate je NE prasak,vec tecni deterdzent za rublje,u zavisnosti od boje.Skroz ste je zastitili.Pozzzzz P.s bez omeksivaca. (Da NE ostanu mrlje)
2018 10 17
Imam jaknicu prevrnuta koza cini mi se Stradivarius, u jastucnicu je stavim I vezem gumicom da se ne bi dugmici tokom pranja otkopcali. Sasvim normalno na 30 stepeni u masini perem :")
2018 10 17
Evo javljam! Oprala sam na 30 stepeni u veš mašini, prašak koristila i u odličnom je stanju. Nema nikakvih oštećenja! Hvala na savetima, iskoristiću neke sigurno ♥️
2018 10 17
Sećam se kada je u nekom filmu J Lo, pošto je isflekala mantil od velura kečapom, rekla da joj nije jasno kako se ne pere a krave se valjaju svuda i uvek se operu :))) Jako mi je to bilo slatko! Ja imam dve suknje od velura nasleđene od svekrve i niko neće da ih čisti a ja se ne usuđujem u mašinu da strpam...
2018 10 18
To sa kravom je super ,despare ! :') :') :')
2018 10 18