Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Rokovi trajanja parfema

Ne znam da li je bila tema... Umalo da naručim jedan parfem sa sajta po povoljnoj ceni, malo potrošen, i onda se setim da zatražim kod. Proverim kod, kad ono parfem star skoro 6 godina, odnosi se na datum proizvodnje, ne znam kad je parfem otvoren. Nekako nisam sigurna čak i da je otvoren juče i da je adekvatno čuvan da je posle 6 godina taj parfem uopšte adekvatnog sastava i neizmenjen, posebno za nas sa osetljivom kožom. Znam za neke anegdote da parfemi mirišu i posle 20 godina, ali opet ... Šta mislite za parfeme koju godinu proizvodnje je danas realno prodavati?
2018 10 22
Najrealnije i najpouzdanije je uzimati nove parfeme, barem po mom mišljenju. Rokovi trajanja parfema moraju biti označeni (uglavnom su tri godine, kod nekih i četiri) kao i kod svih ostalih kozmetičkih proizvoda. Ukoliko parfem čuvate na tamnom, suvom i hladnijem mestu možete ga koristiti i nakon roka koji je naznačen, ali ako vidite da je parfem promenio boju ili da mu je miris oslabio onda znači da nije baš više za upotrebu- neće ništa naškoditi, ali "izgubio" je na jačini.
2018 10 22
Daaa Lady... eto upozorenje za članice da pre kupovine provere kod i razmisle da li bi kupile parfem proizveden pre 6g.
2018 10 22
Dulimun, Imala sam ranije baš jednu vrlo nezgodnu situaciju. Naime, dobila sam bila u razmeni jedan parfem iz Avona za koji do tada nikada nisam ranije čula- Perceive (nadam se da sam dobro napisala). Nije mi se nikako dopao i postavila sam ga da "ide dalje", i za vrlo kratko vreme "otišao je". Međutim, članica kojoj sam poslala taj parfem po prijemu paketa javila mi je da parfem ne valja- žuckast je bio i nije se baš nešto prijatno "osećao". Ja sam ga to kratko vreme koliko je bio kod mene čuvala na tamnom, suvom, hladnom mestu. Kontaktirala sam odmah članicu od koje sam dobila taj parfem i dobila odgovor da on tako treba da "miriše". Najiskrenije, kao što sam već i napisala, meni se to ni najmanje nije dopalo, taj tzv. "miris". Onda sam ukucala na Google-u i pronašla glavne mirisne note tog parfema: začinsko bilje- peršun, beli biber... Lično, takav sastav "mirisa" nikada ne bih mogla da zavolim, nije po mom ukusu. Članica koja je od mene bila uzela taj parfem apsolutno je imala razumevanja za moje, tada, neznanje o istom, nije bilo nikakvih problema. Ono što me je tad bilo jako začudilo je bilo to što neko ukoliko verovatno zna da određeni parfem treba da bude "proziran" onda svakako ne treba da ti isti daje u nekoj "žućkastoj" boji, jer očigledno da nije bio čuvan na adrkvatnom mestu, tj. bio je izložen suncu, toploti i sl. Parfemi se nikako ne drže na takvim mestima. O mirisnim notama parfema suvišno je govoriti, obzirom na to da su ipak ukusi različiti, zar ne? Pre ovoga, i nakon ovoga nikada se nisam našla u takvoj ili sličnoj situaciji. Bilo mi je izuzetno neugodno, najiskrenije.
2018 10 22
Kao neko ko kupuje i polovne parfeme mogu da Vam kazem "moze i ne mora". Sve zavisi od samog parfema, kao i od nacina kako se cuva. Moze da izvetri, a moze i da uzegne, a posle sest godina moze i samo da oslabi, a i to ne mora znatno. Imam tri parfema kupljena pre 5 godina, Lolita nepromenjena, Poeme potamneo i postao jaci, Jil Sander malo oslabeo miris. Sve cuvam na istom mestu.
2018 10 22