Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Vase stvari iz kante zavrsavaju u sekend hendu

Moram da podelim jednu dogodovstinu,apropo toga da neki ostavljaju stvari pored kante ili u kanti da nadje neko ko nema a treba mu. Naime, moja majka je ostavljala(proslo vreme) stvari uvek pored kante. Jednom u par meseci rascisti ormare i da ne bi bacila ajde pored kante. Tako je bilo i poslednji put. Nakon par dana krenula ona peske do posla kad ono u izlogu sekend henda izlozena na lutki haljina slicna ko njena koju je bacila pre neki dan. Udje u radnju i pocne da zagleda haljinu. Pita prodavacicu odakle haljina, ona kao pa ono-uvozili na dzakove. Ona kaze- zeno,ovo je moja haljina,ja sam rucno skratila rukave,vidis da su rukavi prosiveni rucno... a onda joj prodavacica kaze da oni uzimaju na kese garderobu od ljudi koji smuraju po kantama i otkupljuju za neke smesne pare... Elem,kad vec bacate u kante, ostavljajte pored, da bas ne bude roba iz kante ,:)
2019 01 16
A neee :) a ja ostavljam isto tako...
2019 01 16
Možda neki mali second handovi po manjim mestima i naseljima. veiki poput Textile house siguro ne. Sve se radi na belo, sve se kuca.i moraju imati fakture za svu robu koja je ušla u radnju, kao i papire o dezinfekciji robe
2019 01 16
Daleko bilo... Verujem da sve sto prodaju dolazi sa deponija... imala sam prilike da udjem jednom u second hand da pogledam sta ima,sve stvari sto prodaju imaju specifican miris,da ne kazem smrad i odmah sam izasla nisam ni htela da razgledam. Pre bih kupila recimo nesto kinesko nego u second handovima,bar je novo.
2019 01 16
Kada bi svi znali koliko ruku i kakve ruke šiju garderobu, kroz koliko magacina punih buba i pacova prođe, koliko kamiona itd, itd, onda bismo bili svesni da ni novo nije baš novo, posebno ne čisto. Kao što rekoh, u velikim SH radnjama, makar u BGu, sigurno je sve iz uvoza, ggarderoba koja se donira Crvenom Krstu, a pošto njima ne treba toliko garderobe, neko to otkupi, CK dobije lovu, a SH stvari i svima dobro. Ponavljam, možda nije tako po nekim malim mestima i gradovima, ali u BGu inspekcija poprilično radi svoj posao, tako da je ugl sve regularno
2019 01 16
> Zlatana: > Daleko bilo... Verujem da sve sto prodaju dolazi sa deponija... imala sam prilike da udjem jednom u second hand da pogledam sta ima,sve stvari sto prodaju imaju specifican miris,da ne kazem smrad i odmah sam izasla nisam ni htela da razgledam. Pre bih kupila recimo nesto kinesko nego u second handovima,bar je novo. A ja bas obrnuto. Od Kineza ne bih ni orah iz ruke uzela tj.iz onih radnji koje oni drze kod nas. Prvo sto je garderoba od najlosijih materijala a drugo sto smrdi na onaj specifican vonj i nakon 10 pranja! Roba koja se prodaje u SH radnjama mora da ide na dezinfekciju, to je zakonska obaveza prilikom carinjenja. A da ne pricamo o kvalitetu jer je ta roba iz SH radnji uglavnom iz zemalja kao sto su Svedska, Nemacka, Norveska. A garderoba koja je radjena za njihovo trziste je nesto sto ni u nasim zvanicnim radnjama ne moze da se nadje. Meni je kvalitetno polovno uvek prvi izbor ispred novog koje je loseg kvaliteta.
2019 01 16
> lokibg: > > Zlatana: > > Daleko bilo... Verujem da sve sto prodaju dolazi sa deponija... imala sam prilike da udjem jednom u second hand da pogledam sta ima,sve stvari sto prodaju imaju specifican miris,da ne kazem smrad i odmah sam izasla nisam ni htela da razgledam. Pre bih kupila recimo nesto kinesko nego u second handovima,bar je novo. > A ja bas obrnuto. Od Kineza ne bih ni orah iz ruke uzela tj.iz onih radnji koje oni drze kod nas. Prvo sto je garderoba od najlosijih materijala a drugo sto smrdi na onaj specifican vonj i nakon 10 pranja! Roba koja se prodaje u SH radnjama mora da ide na dezinfekciju, to je zakonska obaveza prilikom carinjenja. > A da ne pricamo o kvalitetu jer je ta roba iz SH radnji uglavnom iz zemalja kao sto su Svedska, Nemacka, Norveska. A garderoba koja je radjena za njihovo trziste je nesto sto ni u nasim zvanicnim radnjama ne moze da se nadje. Meni je kvalitetno polovno uvek prvi izbor ispred novog koje je loseg kvaliteta. U svakom slucaju gde god nesto kupim,ja ga operem pre nosenja,bilo kinezi ,butici itd. Ne kupujem cesto kod kinaca,ali uvek se pre odlucim kod njih nego u sh. Ima i dosta carinskih prodavnica,takozvane Ekstra cene,kod njih je povoljno a roba kvalitetna.
2019 01 16
U pitanju je Valjevo :) mislim da to nema veze sa mestom nego sa gazdom :)
2019 01 16
Ako gazda zeli moze i svoje gace da prodaje u takvim radnjama :)
2019 01 16
Pa, problem je upravo u tome što ne može. Bar u BGu teško. Inspekcije su česte i svakodnevne, posebno u Sh radnjama, tako da koja god da posluje neregularno, biće zatvorena u najkraćem roku. U manjim gradovima se ljudi poznaju međusobno, pa je lakše podmititi nnekoga da te ne dira, dok ti prodaješ ko zna šta, ali ovde više nikako nisu tako opušteni
2019 01 16
Da moguce,vidim i ovde u loznici da je jedan zatvoren.. al brate mili kad udjes u neke smrdi na uzas.. takve i treba zatvarati..pa nismo zveri,valjda mogu da dezinfikuju robu..
2019 01 16
I kad se dezinfikuje, ima taj neki specifičan miris, jer stoje dugo nekad dok ne dođu do radnje, ali uvek potpiš u asepsol, pustiš malo da odstoji i nema više nikakvog mirisa
2019 01 16
Nemam problem s tim i da je pored kontejnera bilo i da je pripadalo pokojniku. Stvari se peru, a ja nisam sujeverna. Dakle, bas me briga sve dok mi se svidja i u ok je stanju. Oblacim se uglavnom vintage i ne bih imala sta da obucem da nije sh-a i ovakvih sajtova. Kod Kineza ne ulazim ni da mi plate. Em je demode, em neudobno i sintetika.
2019 01 16
> Lila9292: > Da moguce,vidim i ovde u loznici da je jedan zatvoren.. al brate mili kad udjes u neke smrdi na uzas.. takve i treba zatvarati..pa nismo zveri,valjda mogu da dezinfikuju robu.. Hemija kojom dezinfikuju stvari izgleda smrdi.
2019 01 16
> Lila9292: > Da moguce,vidim i ovde u loznici da je jedan zatvoren.. al brate mili kad udjes u neke smrdi na uzas.. takve i treba zatvarati..pa nismo zveri,valjda mogu da dezinfikuju robu.. o tome ja pricam. ,:(
2019 01 16
1 2